12/7/11

Moragón

Suplent de Craviotto aquesta temporada 2011-2012, el porter manacorí signava l'estiu de 2011 provinent del Nàstic, on tampoc no va disposar de massa minuts. Moragón, que farà 25 anys el proper mes d'octubre, arribava al Nàstic l'estiu de 2010 procedent del Reus Deportiu, amb el qual s'havia quedat a prop de retornar a Segona B. A Tarragona, però, Moragón no ha gaudit de minuts i només n'ha disputat 90... i de no massa bon record. El dia que Juan Carlos Oliva debutava a la banqueta grana, Moragón debutava sota pals i l'equip perdia per 6-1 a Granada. Aquell va ser el primer i únic partit del mallorquí amb la samarreta grana. Ara, arribaria a l'Hospi per recuperar sensacions i tornar a gaudir de minuts i, òbviament, per lluitar amb Carlos Craviotto per ocupar la porteria riberenca.

Nascut a Manacor el 6 d'octubre de 1987, 'José Moragón' va formar-se al planter del CD Manacor, equip que aquest any ha tornat a Segona B gairebé 20 temporades després de la seva darrera presència a la categoria de bronze. Allà, va ser coetani amb Xavi Ginard, porter que després de passar pel Sabadell és ara a prova amb l'Atlètic Balears. Sota les ordres de Toni Pascual, Moragón va acabar d'emprendre el vol i va fitxar pel Betis. A Sevilla va repartir-se entre l'equip Juvenil i els dos filials bètics. Tot i les bones maneres, el seu pas per Andalusia va ser més aviat efímer i l'estiu del 2006 va fitxar pel Reus Deportiu. Tot i ser (relativament) més a prop de casa, els inicis també van ser durs: no va estrenar-se el primer any al Baix Camp sota les ordres de Calderé i, la següent temporada, va jugar-la pràcticament sencera amb el Morell a Primera Catalana, equip dependent dels roig-i-negres.

Un pas enrere per donar-ne dos endavant. L'estiu del 2008, Moragón es va convertir en porter del primer equip de facto i va jugar 28 partits, dos d'ells d'una promoció d'ascens que va acabar en drama quan el Reus va caure a la primera eliminatòria davant el Binissalem. Tot i la decepció, el Nàstic ja va fixar-se en el porter manacorí, que l'any següent tornaria a quedar-se a les portes de l'ascens, ara sota les ordres de Santi Castillejo, després d'eliminar el Talavera i perdre a segona ronda contra el Jerez CF. Tot i el nou cop, la bona feina de Moragón, unit al fet que vencia el seu contracte van facilitar la seva incorporació al Nàstic de Luis César.

Al Nou Estadi, en territori de l'etern rival, les coses no han estat fàcils per Moragón. De fet, coses del destí, el mallorquí no va debutar fins ben entrada la lliga i sota les ordres de Juan Carlos Oliva. A Granada, el 12 de desembre de l'any passat, Moragón i Oliva van tenir un debut per oblidar amb una cruel derrota per 6-1 al Nuevo Los Cármenes. El tècnic lleidatà va esgotar la temporada i va acabar salvant el quadre tarragoní, però Moragón va veure com un Rubén Pérez brillant se situava per sobre i ni tan sols en el darrer i intrascendent partit a Ponferrada, Oliva comptava amb ell per gaudir d'algun minut més amb el Nàstic. Finalment, i davant les poques possibilitats de jugar, Moragón rescindia el seu contracte amb els grana i fitxava per un Hospi que, d'aquesta manera, tenia la porteria coberta amb dos metes de garanties. Tanmateix, el manacorí només acabaria jugant 3 partits oficials: a la Copa del Rei, Moragón tindria una actuació destacadíssima amb motiu de la visita del Barcelona a l'Estadi. Els actuals subcampions de Lliga van vèncer per 0-1, tot i que el porter balear va salvar grans ocasions barcelonistes. A la Lliga, debut amb penal aturat a Manises després que Craviotto fos expulsat i, posteriorment, porteria a zero davant, curiosament, el Manacor.

Imatges: Futbol Balear, Club Gimnàstic de Tarragona i Reus Digital.