Etiquetes

22/5/10

Primer match ball | CE L'Hospitalet - Rayo Vallecano B (diumenge, 20:30 hores)

És el que té haver quedat campió. Ens n'adonem avui, realment, de la importància que té ser el primer de grup a la lliga regular. Si les coses van bé, l'Hospi serà equip de Segona Divisió B el 23 de maig, amb només dos partits de play-off disputats. Per la via ràpida. I si les coses no van bé, tenim el coixí de la 'repesca', d'una segona oportunitat per tornar a pujar, allargant el camí però mantenint la il·lusió per acomplir l'objectiu únic de la temporada: el retorn a la categoria que mai no s'hauria d'haver perdut. Però tothom, absolutament tothom en aquesta ciutat pensa (pensem) en positiu, ningú creu en una nit de laments i de llàgrimes per una hipotètica eliminació. Prepotència? Al contrari: seguretat en els nostres. Vistes les coses, el Rayo Vallecano B és un dels pitjors rivals que ens podia haver tocar, certament. Però encara és més cert que aquest Hospi és el millor equip en el qual s'hi pot confiar. I perquè el cercle es tanqui, no podem deixar escapar l'oportunitat de fer que aquest Hospi també cregui en la seva ciutat: demà, l'Estadi ha de registrar un ple històric, fins la bandera. Una entrada d'aquelles que, dintre de 60 anys, recordem amb admiració com l'inici d'una època gloriosa en el club; o almenys, d'un canvi en la relació club/equip - Ciutat de l'Hospitalet.

Reflexions a banda, la realitat és clara: guanyar és pujar. El 0-0 de dissabte passat al Teresa Rivero dóna un mínim avantatge al Rayo Vallecano B, que sap que qualsevol victòria o qualsevol empat a gols al final del partit el convertirà automàticament en equip de Segona Divisió B per primera vegada a la seva història. Una dada: de les quinze eliminatòries que la temporada passada van presenciar un empat a zero al partit d'anada, deu van caure del costat de l'equip local i cinc, del visitant. L'equip de José Ramón Sandoval, que va tancar la lliga regular sent el millor equip a domicili (40 punts), arriba a terres catalanes amb la il·lusió i l'ambició dels seus homes com a rúbrica i amb la qualitat i la fortalesa d'un bloc compacte com a base per sorprendre l'Hospitalet. A l'anada, tots dos equips van gaudir de les seves opcions per avançar-se en el marcador, però tant Craviotto o com el rayista Juan Carlos van demostrar perquè lideraven les defenses menys golejades dels seus respectius grups.

Dissabte, homes com Provencio o Lucas van destacar lleugerament per sobre dels seus companys, però serà necessari para atenció a qualsevol dels onze homes que saltin demà al vespre a la gespa artificial de l'Estadi. En aquest aspecte, caldrà estar atents a l'evolució al llarg de la setmana de les lesions d'homes com Hugo, Carlos Gazapo o Loren, que van acabar el partit d'anada fora de combat, segons comenten des de Vallecas, degut a la "duresa" de l'equip riberenc. Sandoval espera un partit lleugerament més obert que el d'anada, un cop tots dos equips han mostrat part de les seves cartes i conscient que l'Hospi haurà d'assumir més riscos ja que només li serveix la victòria. De fet, la intenció del tècnic madrileny és la "d'imprimir un ritme alt al partit, amb molta pressió", tot i creure que la condició d'equip "madur" de l'Hospitalet farà que els locals lluitin cada jugada.

“Sabem que hem de guanyar i si fem les coses com les hem anat fent aquest any a casa ho aconseguirem”. Així de clar es mostra Jordi Vinyals de cara al partit de demà. Ho fa en la mateixa línia que el central Manu Viale, que parlava d'un "partit que hem de guanyar", tal i com havien fet en 17 de 19 ocasions al llarg del campionat de lliga. Amb aquesta intenció sortirà l'Hospi a la gespa de l'Estadi, un Estadi que el planter local espera sigui ple de gom a gom per tal de donar-los aquell plus extra de motivació en aquells moments en què el partit es compliqui. Un altre plus, ben important, serà la presència de Jordi Martínez, recuperat ja de la seva lesió i que podrà tornar a l'onze inicial; a més, Eloi Fontanella també es troba al 100%, pel que podríem tornar a veure la dupla atacant clàssica d'aquest Hospi tres partits després.

La inclusió dels dos màxims golejadors de l'Hospi a l'onze inicial podria deixar Manel Gómez com a gran damnificat tot i el gran partit que va fer a Vallecas la setmana passada, i és que el possible onze inicial que pugui presentar Jordi Vinyals demà és el format per Craviotto, Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Cristian Gómez, Eloi Fontanella, Jordi Martínez i Lobato. Per la seva banda, els qui segur no seran defensant la samarreta de l'Hospi seran Cristian Alfonso i Jordi Tarrés, que continuen amb el seu procés de recuperació de les seves respectives lesions.

Dos quarts de nou del vespre, amb un dia festiu l'endemà, sense futbol de Primera Divisió, amb entrada gratuïta i amb l'equip més representatiu de la ciutat amb l'ascens en joc. Són suficients arguments com perquè l'Estadi presenti demà una de les millors entrades de tota la seva història. Un partit que dirigirà el col·legiat balear Ángel Rodado Rodríguez, assistit a les bandes pels també balears Jonathan Fernández Fernández i Óscar Raúl Albiol González. Serà la sisena vegada que aquest mallorquí de 39 anys, que als finals dels anys 90 va dirigir partits de Segona Divisió B, xiuli un partit a l'Hospi. Fins ara, el balanç és d'un triomf, dos empats i dos derrotes. Demà, però, res del que ha passat fins avui tindrà importància...

Per cert, abans de l'inici del partit, els equips del futbol base del CE L'Hospitalet que han aconseguit guanyar la seva lliga o hagin assolit l'ascens rebran un merescut homenatge per part de l'afició riberenca. A més, l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, farà la sacada d'honor del partit.

1 comentari:

  1. Estoy triste, hoy el arbitro nos ha robado el partido. Sólo espero que ese tío no vuela a arbitrar en la vida al Hospi

    ResponElimina