Etiquetes

6/5/10

Els possibles rivals

Grup 1 | DEPORTIVO B
Real Club Deportivo de la Coruña 'B'
Deportivo B - 82 punts - 26 4 6 - 65 33 - 36 PJA Coruña
Estadi: El Mundo del Fútbol (3.000 espectadors). Gespa natural. Tot i això, podria jugar el play-off a Riazor.


El filial blanc-i-blau ha guanyat amb solvència el grup gallec de Tercera Divisió, amb 12 punts d'avantatge respecte el Cerceda, segon classificat. Solvent a casa i a domicili, el Depor B ha guanyat 9 dels últims 10 partits i arriba en plena forma al play-off tot i que fa tres jornades que era matemàticament primer. Seria la primera vegada a la història que Deportivo B i l'Hospitalet s'enfrontessin. Tito Ramallo té a les seves ordres un planter de jugadors de qualitat, cinc dels quals (Valín, Rochela, Raúl, Seo i David Añón) ja han debutat amb el primer equip aquesta temporada.

Grup 2 | CAUDAL
Caudal Deportivo de Mieres
Caudal - 83 punts - 25 8 5 - 73 27 - 38 PJ
Mieres del Camino (Astúries)
Estadi: Hermanos Antuña (7.500 espectadors). Gespa natural.


A Mieres del Camino veuen ja massa lluny la darrera presència del seu equip a la Segona B (2003/04). Des d'aleshores, només un intent (fa tres temporades) quan el Centre d'Esports Sabadell va privar-los de l'ascens (4-0 a la Nova Creu Alta i 0-1 a l'Hermanos Antuña). Aquest any tenen una oportunitat amb aquesta eliminatòria de campions, tot i que els de Paco Fernández no semblen partir com a favorits, potser pel ja clàssic cartell d'equip "del nord". L'ex míster del Langreo i l'Avilés entrena un equip que compta amb jugadors coneguts com Pablo Díaz (ex Lleida i Marino de Luanco), Bruno o Héctor Peláez. Amb una aposta pels jugadors 'de casa', el Caudal s'ha fet amb el títol de lliga després de mostrar més pólvora en el rush final que el Marino o la Universidad de Oviedo. Duel inèdit.

Grup 3 | NOJA
Sociedad Deportiva Noja
Noja - 80 punts - 23 11 4 - 85 31 - 38 PJ
Noja (Cantàbria)
Estadi: La Caseta (3.000 espectadors). Gespa natural.


Tres derrotes en els darrers set partits no són cap indicatiu per un Noja que tot i haver perdut la tensió competitiva un cop tenia el títol a la mà ha acabat 8 punts per sobre de l'Escobedo, segon del grup càntabre. Els verd-i-blancs que fins el passat 1 d'abril només havien perdut un partit de lliga en tota la temporada, han fet bons els pronòstics i jugaran la seva setena (!) fase d'ascens consecutiva, després que l'any 2003 baixessin a aquesta Tercera Divisió. No cal dir que, en aquests anys, la sort no ha acompanyat els càntabres: l'any passat l'Izarra va deixar-los a les portes de l'ascens. Agote, Chupe i Pitu, tres jugadors que no són precisament novells, són els homes més destacats a l'atac càntabre. Iker Garai (tot un rodamón) i Pablo Ríos (pedrera de Mareo) també destaquen en el conjunt que entrena l'ex míster del Santoña, Manu Calleja. Seria un duel inèdit a la història de l'Hospi.

Grup 4 | REAL SOCIEDAD B
Real Sociedad de Fútbol 'B'
Real Sociedad B - 75 punts - 21 12 5 - 68 23 - 38 PJ
Sant Sebastià (Guipúscoa)
Estadi: Zubieta (2.500 espectadors). Gespa natural. Podria jugar la Fase d'Ascens a Anoeta.


Imanol Idiakez ha rebut l'encàrrec de tornar el filial Txuri Urdin a Segona B aquesta mateixa temporada. Amb un bon sprint final i amb l'ajuda dels 23 gols d'Orbegozo a la lliga (màxim golejador juntament amb Iker Bilbao, de l'Amorebieta) la Real B ha deixat enrere Portugalete i Amorebieta i ha aconseguit el cinquè títol de lliga de Tercera Divisió de la història. Exemple clàssic d'escola de formació, aquest any no ha estat una excepció i diversos jugadors del filial ja han interactuat de forma més o menys activa amb el primer equip; és el cas d'Illarramendi, Albistegi, Arkaitz, Alain o Morgado. Encara no se sap si jugarà els seus partits a Zubieta o a Anoeta, un estadi que no li seria nou a l'Hospi, ja que hi va jugar precisament en l'últim enfrontament amb el filial de la Real: corria el 6 de febrer de 2002 quan l'Hospi que entrenava José Antonio García Escribano va perdre per 2-0.

Grup 6 | GANDIA
Club de Futbol Gandia
Gandia - 69 punts - 20 9 9 - 51 28 - 38 PJ
Gandia (València)
Estadi: Guillermo Olagüe (6.000 espectadors). Gespa artificial.


Aquell Gandia campió de la Segona B l'any 2000 torna a treure el cap per categories nacionals. Després de la travessia pel desert de la Preferent valenciana i de quedar-se a les portes del play-off l'any passat, l'equip de Toni Seligrat (segon de Juan Carlos Oliva a l'Aris) ha fet els de la Safor campions d'un grup d'allò més competit; com l'Hospi, han hagut de lluitar fins la darrera jornada per aconseguir el campionat, gràcies a l'empat a Puçol (2-2). Amb la porteria ben coberta amb homes de la talla de Roberto Páramos i Burguera, la defensa i la davantera destaquen especialment amb la presència de jugadors experimentats a Segona B com Garrido (ex Alcoyano), Jonathan (ex Osasuna B) o San Julián (ex Terrassa) al darrere i jugadors de la talla de Marcos Estruch i Sergio Floro al davant. Tot i la baixa puntuació comparada amb la resta de rivals i tenint en compte les dimensions del Guillermo Olagüe, els valencians poden ser un dels rivals més complicats del bombo. Un duel que, per cert, es reeditaria per vuitena vegada.

Grup 7 | RAYO VALLECANO B
Agrupación Deportiva Rayo Vallecano 'B'
Rayo Vallecano B - 85 punts - 25 10 3 - 68 23 - 38 PJ
Madrid
Estadi: Nuestra Señora de la Torre (2.500 espectadors). Gespa artificial. El play-off podria jugar-se al Teresa Rivero.


La segona temporada de José Ramón Sandoval al 'Mini Rayito' ha classificat el filial vallecà pels play-off per primera vegada en tota la seva història. Després de fer una gran temporada, el Rayo B ha guanyat amb algunes jornades de marge la lliga del grup madrileny de Tercera, per sobre del Parla, únic equip que ha acabat fent-li ombra després que el Trival Valderas es desinflés tot i acabar en zona de promoció. La mala notícia per Sandoval i per tota l'afició del Rayo és la baixa del migcampista senegalès Diamanka, un dels pilars de la temporada. Lucas, amb 20 gols és el màxim golejador de l'equip, seguit de Loren i de Borja, amb 10 i 9 gols respectivament. Un dels noms més familiars és el de Carlos Gazapo, que va estar a les ordres de Jordi Vinyals al Miapuesta Castelldefels ara fa dues temporades i ha marcat 4 gols aquesta temporada. Per cert, el club madrileny ja ha confirmat que jugarà els seus partits del play-off d'ascens al Teresa Rivero.

Grup 8 | BURGOS
Burgos Club de Fútbol
Burgos - 90 punts - 27 9 2 - 62 18 - 38 PJ
Burgos
Estadi: El Plantío (12.200 espectadors). Gespa natural.


Aurreko, Colina, Nené, Maureta, Pablo Sierra, Txitxo, Lezaun, Manel Sala o Nel són noms més o menys familiars que tenen un denominador comú: formen part de la plantilla del Burgos 2009/2010. Els blanc-i-negres han anat de menys a més, tot i que no van fer una mala primera volta. Han sabut aprofitar les ensopegades del Valladolid B coincidint amb la marxa d'Onésimo i han dosificat l'avantatge al llarg de les darreres jornades, en què algunes ensopegades inesperades no li han passat la factura que li podria haver passat. L'objectiu és únic: retornar a Segona B després del descens de fa dos anys i ser eliminats per l'Sporting Maonès al play-off de la temporada passada. Us sona?

Grup 9 | MANCHA REALAtlético Mancha Real
Mancha Real - 68 punts - 20 8 8 - 53 26 - 38 PJ
Mancha Real (Jaén)
Estadi: La Juventud (1.500 espectadors). Gespa artificial.


El retorn dels verds a la Tercera Divisió no podia ser més reeixit. Després de cinc temporades a Regional, els de Mancha Real, que fins ara només havien assolit un 10è lloc a la classificació han aconseguit un campionat de mèrit sortint imbatuts dels darrers dos partits davant Motril i El Palo, a les postres segon i tercer de grup respectivament. Juan José Aybar, míster del Jaén la temporada 04/05 dirigeix un planter format pràcticament per jugadors de la mateixa província de Jaén; una fórmula austera i una profunda confiança en el planter que l'any passat va assolir l'ascens. Òbviament, seria el primer enfrontament entre l'Hospi i el Mancha Real.

Grup 10 | CD ALCALÁ
Club Deportivo Alcalá
CD Alcalá - 80 punts - 23 11 4 - 68 21 - 38 PJ
Alcalá de Guadaira (Sevilla)
Estadi: Francisco Bono (3.500 espectadors). Gespa natural.


Un dels campions més 'matiners' va ser el CD Alcalá. Els blanc-i-grocs han 'campionat' amb certa comoditat el grup occidental d'Andalusia, i estaran acompanyats a la fase d'ascens per l'Ayamonte, el Mairena i el Marinaleda. Els sevillans van enfrontar-se l'any passat al Moratalla i al Caravaca murcians al play-off, però van caure eliminats a la segona ronda pels del Morao. Aquest any van a per totes en què destaquen els davanters Pedro Carrión i Platero (ex Ceuta i Córdoba) o l'ex jugador de l'Hospi, Nandi (2005/06). Només 21 gols en contra en 38 partits i una bona prestació a domicili (només una derrota) són els números d'un Alcalá que pot tenir en el seu estadi un dels grans aliats de cara a l'ascens. Seria la primera vegada que s'enfrontés amb l'Hospitalet; de fet, els riberencs mai han disputat cap partit oficial a la província de Sevilla.

Grup 11 | ATLÈTIC BALEARS
Club Deportivo Atlético Baleares
Atlètic Balears - 81 punts - 24 9 5 - 78 33 - 38 PJ
Palma de Mallorca
Estadi: Estadi Balear (23.000 espectadors). Gespa artificial.


El campió del grup balear, l'Atlètic Balears, vol estar-se el menor temps possible en aquesta Tercera Divisió. Després de 19 temporades sense tocar 'bronze', l'experiència baleàrica a la Segona B va ser massa curta. Aquesta temporada, de la mà d'Ángel Pedraza, s'han assegurat la primera plaça per davant de la Peña Deportiva i el Constància. Entre d'altres jugadors, els blanc-i-blaus compten amb dos jugadors d'infaust record per l'Hospi: el porter Javi Linares i el davanter Nacho Azcona, que ara fa tot just un any defensaven la samarreta del Santanyí. Arnau (ex Barça Atlètic) i Ernesto (ex Mallorca B) són d'altres jugadors coneguts d'un planter que també compta amb la presència del canari Gio, que aquesta mateixa temporada va ser l'autor del segon gol del Manlleu a l'Estadi (2-2 final). 14 victòries, 4 empats i 1 derrota és el balanç dels palmesans com a locals, tot i que la única derrota és la de l'intrascedent partit davant el Binissalem aquest cap de setmana (2-3). Seria la cinquena vegada que palmesans i riberenc s'enfrontin en competició oficial (fins ara, Segona B i Copa del Rei).

Grup 12 | CORRALEJO
Club Deportivo Corralejo
Corralejo - 79 punts - 21 16 4 - 56 25 - 41 PJ
Corralejo (Fuerteventura, Las Palmas)
Estadi: Vicente Carreño. Gespa artificial.


La primera experiència dels majoreros a Tercera Divisió és inmillorable. Bé, la primera experiència si tenim en compte que l'actual CD Corralejo va refundar-se l'any 2005, després que l'anterior Corralejo i el CD Fuerteventura formessin la UD Fuerteventura, que tants mal de caps ha portat aquest any al grup 12è de Tercera Divisió. Els del nord de Fuerteventura han sabut aprofitar la irregularitat del filial de Las Palmas per aconseguir un títol, tot i haver empatat un total de 16 partits, de fet, 'només' han guanyat 21 partits, el que suposa poc més d'un 50% del total. Miguel Santana és l'entrenador d'un Corralejo format íntegrament per jugadors canaris (molts d'ells de la illa) amb experiència a Tercera Divisió. Yeray Fernández (ex Lanzarote) és dels pocs jugadors amb experiència a Segona B. Duel inèdit també per un Hospi que, en canvi, ja va jugar a Fuerteventura fa tot just 12 anys, en un partit de lliga davant el Pájara Playas (0-0).

Grup 13 | JUMILLA
Jumilla Club de Fútbol
Jumilla - 86 punts - 27 5 6 - 84 26 - 38 PJ
Jumilla (Múrcia)
Estadi: La Hoya (3.000 espectadors). Gespa natural. 101 x 65 metres.


Paco Sánchez va classificar La Unión pel play-off la passada temporada i aquest ha repetit "experiència" amb el Jumilla, que 13 temporades després torna a aspirar a l'ascens a Segona B, categoria on mai no ha militat (28 temporades a Tercera). Aquest any han guanyat el campionat d'un grup murcià en què set equips han destacat molt per sobre de la resta, fent evident la diferència existent entre els clubs participants. A més, aquesta temporada el Jumilla ha fet una aposta arriscada amb el fitxatge de jugadors com els ex del Sangonera, Emilio, Sergio Bustos, Ramos i Elías o el migcampista francès David Darmon. El resultat, un equip que arriba al play-off embalat després d'encadenar 18 partits sense perdre (15 victòries i 3 empats). Mai fins ara s'han enfrontat Jumilla i CE L'Hospitalet.

Grup 14 | CD BADAJOZ
Club Deportivo Badajoz
CD Badajoz - 101 punts - 32 5 1 - 109 19 - 38 PJ
Badajoz
Estadi: Nuevo Vivero (15.505 espectadors). Gespa natural.


És el 'coco' del sorteig. Per història, per ambició i per aspiració i, sobretot, pels números. 109 gols marcats, només 19 d'encaixats, una derrota en tota la lliga i, en total, 101 punts de 114 possibles. Una bestiesa. Adolfo Muñoz és l'encarregat de dirigir una plantilla en la qual sobresurt Toni, autor d'una trentena de gols amb els pacenses. El CD Badajoz no està disposat a deixar que el Cerro Reyes sigui una temporada més l'estandart del futbol de la ciutat i ha pescat d'on ha pogut per conformar una plantilla guanyadora que, sense grans noms, ha guanyat el campionat extremeny amb una superioritat aplastant. Com a local, 17 victòries i 2 empats. També és cert, que un play-off, en ocasions, té poc a veure amb la lliga regular. Badajoz i Hospi ja van enfrontar-se tres vegades de manera consecutiva als anys 80, amb ambdós conjunts a Segona Divisió B.

Grup 15 | TUDELANO
Club Deportivo Tudelano
CD Tudelano - 89 punts - 27 8 3 - 87 29 - 38 PJ
Tudela (Navarra)
Estadi: José Antonio Elola (11.000 espectadors). Gespa natural.


José Mari Lumbreras és l'entrenador del CD Tudelano. Els navarresos aspiren a tornar a Segona B 15 temporades després; l'any passat el CD Ourense va ser l'encarregat de barrar-los el pas de l'ascens. Aquest any han guanyat amb certa solvència el grup navarrès, en part gràcies al brutal rendiment que han tret de jugar al José Antonio Elola, on llevat d'un empat amb el Mutilvera el passat novembre (2-2) han comptat els seus partits per victòries. Compten amb Jorge Sola, Pacheta i Iván Moreno com a màxims golejadors (tots tres ronden la quinzena de dianes). Iván Moreno, precisament, va començar la pretemporada amb Juan Carlos Oliva aquell estiu de 2006, però l'entrenador lleidatà no va quedar massa satisfet amb el rendiment del logronyès. Serà, si el sorteig ho dicta així, la primera vegada que l'Hospitalet jugui a Tudela.

Grup 16 | OYONESA
Sociedad Deportiva Oyonesa
Oyonesa - 90 punts - 27 9 2 - 76 15 - 38 PJ
Oyón (Àlaba)
Estadi: El Espinar (1.000 espectadors). Gespa natural.


Després de sis temporades a Tercera Divisió, els alabesos gaudiran de la seva primera experiència en una fase d'ascens i ho faran després d'haver estat campions del grup de La Rioja. Jorge Ochoa dirigeix un bloc sòlid, ben treballat tàcticament i que ofereix poques fissures en l'aspecte defensiu. Berni, el porter dels blanc-i-blaus, només ha encaixat 15 gols en 38 partits jugats, un menys dels encaixats per l'Hospi. Tenint en compte el nivell mitjà del grup, l'Oyonesa no s'ha mostrar com un equip excessivament golejador, però compta amb homes efectius de cara a porteria com Gus Bezares, Dani Martín, Cuadrado o Toño. La majoria de jugadors provenen d'equips de la Tercera Divisió de La Rioja, en part gràcies a la proximitat d'Oyón amb Logronyo. Duel inèdit a la història de l'Hospi.

Grup 17 | TERUEL
Club Deportivo Teruel
Teruel - 94 punts - 30 4 4 - 88 29 - 38 PJ
Terol
Estadi: Pinilla (5.000 espectadors). Gespa natural.


Ramon Maria Calderé dirigeix un dels planters més ambiciosos de tota la Tercera Divisió. El formen jugadors coneguts i contrastats a totes les línies de l'equip: Marrama (ex Hèrcules i Mestalla), Zou (ex Terrassa i Vilajuïga), Guillem Creus (ex Espanyol B) i tres homes perillosíssims en punta com Ador (ex Málaga) o els ex roig-i-negres Joselu i Enric Pi. Amb 94 punts, han estat els millors d'un grup aragonès trencat en dos blocs. La magnífica segona volta dels de Terol (16 victòries, 2 empats i 1 derrota) deixen els de Calderé en una posició òptima pel cinquè assalt a la Segona B des de la seva darrere presència a la categoria fa gairebé 20 temporades. Seria la segona vegada que Teruel i Hospi s'enfrontessin (la primera, a Segona B la temporada 88/89).

Grup 18 | LA RODA
La Roda Club de Fútbol
La Roda - 77 punts - 23 8 7 - 71 32 - 38 PJ
La Roda (Albacete)
Estadi: Municipal de Deportes. (3.000 espectadors). Gespa natural.

La millor temporada a la història d'aquest club de la província d'Albacete podria veure's ensombrida per algunes informacions que apunten a problemes econòmics. Pel que sembla, la junta directiva dels 'rojillos' deu un o dos mesos a alguns jugadors, uns jugadors que demanen una prima en casa d'assolir l'ascens a Segona B. Pel que fa a l'aspecte esportiu, Antonio Cabezuelo 'Rojo' és l'encarregat de dirigir un equip en què emergeix la figura de José Mari i de Pierrick, màxims golejadors de l'equip amb 17 i 10 gols respectivament. Moreno (ex Premià i Europa) i Javi Zurbano són els homes menys desconeguts del planter manxec, que no renuncia a res en aquesta fase d'ascens. Seria el primer enfrontament entre La Roda i l'Hospitalet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada