Etiquetes

1/5/10

Guanyar per acariciar la Lliga | L'Hospitalet - Rapitenca (diumenge, 12:00 hores)

180 minuts per conèixer el desenllaç; qui s'endurà el campionat de Lliga? L'Hospitalet o el Reus? Els riberencs tenen demà una bona oportunitat de traslladar tota la pressió als roig-i-negres, ja que els tocarà obrir el foc d'aquesta particular batalla rebent la Rapitenca a l'Estadi. Hores més tard, a les cinc de la tarda, el Reus jugarà a Palamós conscient del resultat que s'hagi donat a terres barcelonines però sabent que, sigui quin sigui el resultat, el seu marge d'error és encara més nul que el de l'Hospi. Tot i això, l'Hospi té la paella pel mànec i segueix sent l'únic que depèn dels seus propis resultats. I amb la intenció de, com a mínim, arribar a la darrera jornada en aquesta situació els homes de Jordi Vinyals intentaran derrotar la Rapitenca.

Una Rapitenca necessitada, neguitosa per l'amenaça de la Primera Catalana, ara mateix fora de les places de descens directa però immersa en la zona de perill per culpa del Terrassa i el Gavà i els descensos, fins ara, no compensats. Tot i això els blaus, com l'Hospi, depenen dels seus marcadors per eludir el descens directe: ara mateix, Premià i Rapitenca, amb 33 punts, es troben empatats a la classificació, però els ebrencs tenen el goal average particular guanyat als de Jordi Costa, motiu pel qual s'asseguren la 17a posició si obtenen els mateixos resultats que el Premià en aquestes dues jornades que resten.

Però realitat en mà, a la Ràpita saben que la situació no és la millor precisament. La victòria de fa quinze dies davant l'Olesa (4-0) suposa un oasi en la crisi de resultats que atravessen els de Jordi Fabregat. 4 punts dels darrers 18 possibles i vora 4 mesos sense guanyar a domicili són part de les dades amb què la Rapitenca arribarà demà a l'Estadi. 4 victòries, 2 empats i 13 derrotes, 24 gols a favor i 47 a domicili; són, de llarg, l'equip més golejat a domicili, però també és el sisè equip més golejador com a visitant (només ha marcat dos gols menys que l'Hospi). Demà, a més, es trobaran amb el handicap afegit de les sancions: Hugo Espinosa va ser expulsat fa dos diumenges a la Pobla de Mafumet i va rebre una sanció de tres partits. Així, el migcampista farà companyia al central Mario; l'ex del Cornellà va ser expulsat diumenge passat i també veurà el partit des de la graderia, igual que l'entrenador Jordi Fabregat, que com Espinosa, va rebre tres partits de sanció.

Afegits que donen a l'Hospi un punt més com a favorit de cara al duel de demà. Guanyar, guanyar o guanyar. No queda cap altra opció. Conscients que el 6 de 6 dóna la lliga l'Hospi, Jordi Vinyals posarà tota la carn a la graella per tal d'assegurar aquests primers tres punts. Jordi Martínez és el principal dubte de l'equip, després del cop al turmell esquerre que va rebre a Premià. També arrosseguen diverses molèsties Toni Velamazán, Lucas Viale i Dani Morales. Qui segur no jugarà és Marcos Guill, que segueix recuperant-se de la seva lesió i podria no estar preparar encara pel partit a Castelldefels. Serà a més la darrera oportunitat per netejar els jugadors de targetes; si bé la RFEF va anunciar que les targetes acumulades al llarg de la lliga es netejarien de cara al Play-Off, els jugadors expulsats a l'última jornada, que veiessin la cinquena targeta en aquest darrer partit o que arrastressin alguna sanció anterior sí que haurien de complir la corresponent sanció. En aquesta situació es troben, d'una banda, Cristian Alfonso i Corominas, amb quatre grogues, mentre que Lobato, Cristian Gómez i Dani Morales han vist tres targetes grogues.

El partit de demà, l'últim de la temporada regular a l'Estadi, s'iniciarà com és habitual a les 12 del migdia i serà dirigit per Francesc Galán Baró, de la delegació del Bages, que estarà assistit a les bandes per Alguacil Aguilera i Giner Vázquez, de la mateixa delegació.L'àrbitre manresà, que aquesta temporada va xiular l'Hospi a Palamós (1-2) ja havia dirigit amb anterioritat quatre encontres al quadre riberenc: L'Hospitalet 0-5 Reus i el Badalona 2-1 L'Hospitalet la temporada 2003-2004 a Tercera i, un any més tard, va dirigir L'Hospitalet 3-1 Gavà. A més, l'any passat també va arbitrar el Mataró 2-2 L'Hospitalet, en què va expulsar Iván Hammouch de forma un pèl rigorosa.

2008-2009 | CE L'Hospitalet 1-0 UE Rapitenca [Tercera Divisió]
(Ollés 29')
1961-1962 | CE L'Hospitalet 5-1 UE Rapitenca [Tercera Divisió]
(Pagès 3' i 61', Felip 13', Sabadí 43', Solé 53' / Solé 40')
1960-1961 | CE L'Hospitalet 5-0 UE Rapitenca [Tercera Divisió]
(Queralt -3- i Andrés -2-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada