Etiquetes

2/12/10

Game Over | RCD Espanyol 1-0 CE L'Hospitalet i FC Barcelona 2-0 CE L'Hospitalet

Resum del partit i declaracions de dos dels tres entrenadors finalistes. Per motius desconeguts, Miguel Álvarez no hi és.

S'ha acabat la 21a edició d'una Copa Catalunya esperpèntica que s'ha acabat emportant l'Espanyol en derrotar l'Hospi (1-0) i el Barcelona (2-1) i fer inútil el tercer i darrer partit que han disputat riberencs i blaugrana. 45 minuts de futbol estèril que haurien significat la cirereta del pastís si no hagués estat per l'esperpèntic lliurament del trofeu a David García, capità de l'Espanyol -i autor del gol davant l'Hospitalet-, quan els seus companys ja feia estona que havien abandonat la Nova Creu Alta de Sabadell. Un final digne d'una competició indigna com aquesta, menyspreuada fins a límits insospitats i que avui ha viscut el seu desitjadíssim epíleg, a l'espera de la fase final de la 22a edició que s'ha de disputar... és igual, que es disputarà quan sigui. Imatge: rcdespanyol.com

Pel que fa al paper de l'Hospi, els de Miguel Álvarez han plantat cara a l'Espanyol i han rebut el gol un minut després que l'àrbitre assenyalés un fora de joc inexistent a Cristian Alfonso quan aquest es plantava tot sol davant Dinu. A partir d'aquí, els periquitos han dominat, haurien pogut ampliar diferències i, només al final, han vist perillar el triomf en una acció que Marc Pedraza no ha sabut resoldre. En el tercer i darrer partit, i amb un Barcelona format íntegrament per jugadors del filial, els riberencs han encaixat dos gols ràpids que han sentenciat un minipartit més intrascendent que mai i que s'ha jugat ja amb poc més de 1.000 espectadors a les grades de la Nova Creu Alta. Imatge: lhesport.cat

Demà tindreu les fitxes i un breu resum del partit. Total, és tard, la majoria de vosaltres l'haureu vist per televisió i/o escoltat per ràdio i, la veritat, vista la professionalitat i l'interès que destil·la la competició, sortiria més a compte fer la prèvia de l'Hospi-Alcoyano de diumenge que, al cap i a la fi, és el que de debò ens ha interessat. La competició més llarga i mal organitzada de la Història ja és passat; la relació d'íntima enemistat de Casals i García, sembla que dóna per rodar més episodis.

Els partits de l'Hospi

Després d'aguantar perfectament l'Espanyol al llarg dels primers 25 minuts del minipartit, dues jugades van acabar decidint el partit ja que, com deia el tòpic, vam passar del possible 0-1 a l'1-0. Corria el minut 25 i l'assistent aixecava la bandera per assenyalar un fora de joc inexistent a Cristian Alfonso, que es plantava tot sol davant Dinu després d'una gran passada de Cristian Gómez. Podria haver estat gol o no, però el que no va admetre cap tipus de dubte va ser el golàs -enèssim golàs- que va clavar l'ahir capità de l'Espanyol, David Garcia, en engaltar des de la frontal un rebuig provinent d'una falta picada per Iván Alonso; la pilota es colava per tot l'escaire d'un Craviotto que res no podia fer per evitar l'1-0. El gol va donar pas als millors minuts de l'Espanyol, que a les botes de Callejón va tenir un segon gol que Rubén García va treure sota pals (31'). El mateix davanter andalús va posar a prova Craviotto en un xut de falta que el porter lleidatà va atrapar en dos temps (38') i, molt al final, l'Hospi va gaudir de la seva opció en una acció que Marc Pedraza no va saber resoldre després d'una errada col·lectiva de la defensa blanc-i-blava. Per acabar-ho d'adobar, l'àrbitre del partit no va afegir cap tipus de temps de descompte tot i que hi havia hagut dues interrupcions per lesions.

FITXA TÈCNICA

RCD ESPANYOL: Dinu, Albert Blázquez, Savall, Raúl Rodríguez, David Garcia, Duscher, Sergi Darder, Rui Fonte, Dani Nieto, Iván Alonso i Callejón.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Óscar Álvarez, Rubén García, Cristian Gómez, Lobato, Ceballos, Cristian Alfonso i Marc Pedraza.

Gols: 1-0 David Garcia (27').

Àrbitre: Gustavo Rebollo López. Va mostrar targeta groga a Callejón (30').

En un intrascendent i infumable tercer partit, el Barcelona -plagat de jugadors del segon equip- va sentenciar el partit per la via ràpida i als set minuts ja havia aconseguit el 2-0 que a les postres seria el marcador definitiu. Un bon gol de falta del mexicà Dos Santos (3') i una rematada a plaer de Jonathan Soriana després de la passada de la mort del sabadellenc Cristian Tello (7') van matar un encontre que ja havia començat sense més interès que esperar-ne la seva finalització. Carmona va poder fer el 3-0 al minut 11; va ser la darrera ocasió dels de la Ciutat Comtal, que van afluixar el ritme i van permetre l'Hospi gaudir d'alguna opció de gol com ara un xut de Coro que marxava alt (22') i una doble ocasió del mateix Corominas i d'Eloi que el porter Masip acabava salvant (33'). Al final, va haver-hi temps per a que Sergi Pagès també tingués la seva opció i jugués els darrers minuts del minipartit davant el Barcelona després de substituir Carlos Craviotto

FITXA TÈCNICA

FC BARCELONA: Masip, Montoya, Sergi Gómez, Oriol Romeu, Abraham, Jonathan Dos Santos, Riverola, Carmona, Rochina, Jonathan Soriano i Tello.

CE L'HOSPITALET: Craviotto (Sergi Pagès, 37'), Peque, Barón, Óscar Álvarez, Lucas Viale, Rubén García, Manel, Jordi Martínez, Eloi Fontanella, Pitu i Corominas.

Gols: 1-0 Dos Santos (3'); 2-0 Jonathan Soriano (7').

Àrbitre: Gustavo Rebollo López. Sense targetes.

En el segon partit, el que finalment va decidir el torneig, l'Espanyol va imposar-se al Barcelona per 2-1. Fins l'1-0, només Sergio García havia creat perill en una acció que Fontàs va salvar sota pals (7'). Després, de forma gairebé consecutiva, Joan Verdú sentenciava el matx amb un primer golàs que es colava per tot l'escaire davant l'estaquirot de Pinto (21') i un segon gol després d'aprofitar una pilota morta dins l'àrea després de l'execució d'una falta (23'). La resposta del rival va ser ràpida, i Bartra va enviar de cap al fons de la xarxa un servei de cantonada de Mascherano (27'). D'aquí al final, ocasions per tots dos equips d'ampliar distàncies o d'aconseguir el gol de l'empat. Al Barcelona, Bojan va trobar les mans de Cristian Álvarez en dues ocasions (34' i 44'); mentre que Álvaro Vázquez (35') i Luís García (37') van posar a prova els reflexos de Pinto en dues accions en què el porter gadità del Barcelona va tenir més encert que en la jugada del primer gol periquito. Al final, 2-1, segon triomf de l'Espanyol, títol pels pericos i tercer partit intrascendent.

FITXA TÈCNICA

RCD ESPANYOL: Cristian Álvarez, Chica, Raúl Rodríguez (Savall, 25'), Víctor Ruiz, Dídac, Manu Molina, Javi Márquez, Verdú, Sergio García, Luis García i Álvaro Vázquez.

FC BARCELONA: Pinto, Adriano, Bartra, Fontàs, Maxwell, Mascherano, Thiago, Keita, Jeffren, Bojan i Víctor Vázquez.

Gols: 1-0 Verdú (21'); 2-0 Verdú (23'); 2-1 Bartra (27').

Àrbitre: Gustavo Rebollo López. Sense targetes.

Incidències: Triangular final de la Copa Catalunya disputat a l'Estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell. Uns 3.500 espectadors en el moment que Espanyol i Barcelona van enfrontar-se, tot i que al tercer partit poc més de 1.000 persones 'omplien' les grades del coliseu sabadellenc. A la llotja, presència de Jordi Casals i de Sandro Rosell, i absències de Daniel Sánchez-Llibre i de Miguel García, que juntament amb part de la seva junta directiva es trobava fora de la llotja com a enèssima forma de protesta pel tracte que, consideren, la FCF dispensa al CE L'Hospitalet. Nit freda a Sabadell.

3 comentaris:

  1. Miguel Álvarez no hi és perquè quan va acabar la roda de premsa la gran majoria de periodistes van marxar...

    ResponElimina
  2. Afición de primera, éramos unos cuantos ahí animando al Hospi. Estuvo bien el rato que pasamos en el partido del Espanyol, con los pique con la Juvenil jeje.
    Força Hospi.

    ResponElimina
  3. Y para hacer la pachanga esta de anoche hemos tenido que esperar unos seis meses? para que al final Barça y Espanyol jueguen con los filiales? el absurdo rozó el patetismo. Al menos el partido se podría haber jugado en Hospitalet y se hubiera hecho taquilla, total de atractiva no ha tenido nada este simulacro de final.

    ResponElimina