Etiquetes

21/12/10

Volem el primer premi | UE Lleida - CE L'Hospitalet (dimecres, 20:00 hores)

Demà serà un dia especial i ple de l'alegria per alguns afortunats gràcies al sorteig de la Loteria de Nadal. És 22 de desembre, prèvia de les festes nadalenques i, en termes futbolístiques, final avançat d'una primera volta complicada per a l'Hospi. 22 són també els punts que sumen els de Miguel Álvarez després de 18 jornades de lliga, curiosament -i aquí ho deixarem- només tres punts per sota de la marca establerta per l'Hospi de Juan Carlos Oliva la temporada 2006-2007 a aquestes alçades del campionat, d'aquell Hospi que es va colar al play-off en un mític final al Pepico Amat d'Elda. Tornant al present, l'Hospi viatjarà demà a Lleida amb l'únic objectiu de no cloure el dia 22 amb 22 punts; és a dir, puntuar. Tasca complicada per les baixes que acumulen els riberencs, que tenen l'infermeria plena a vessar i per un rival, la Unió Esportiva Lleida en estat de gràcia, batent rècords després d'encadenar cinc victòries consecutives a la lliga per primera vegada després de 16 temporades. Horari peculiar per tancar un bon any en l'aspecte esportiu: dimecres a les 8 del vespre. Serà aleshores quan l'Hospi iniciarà l'últim combat del 2010.

El Lleida
Al davant, com diem, un exèrcit en plena forma. Teruel, Alacant, Alzira, Gandia i Mallorca B han anat passant per la 'pedra blava' en les darreres cinc jornades deixant el Lleida a tocar de la zona noble de la lliga quan fa poc menys de dos mesos l'equip coquetejava amb la zona de descens (de fet, n'havia ocupat plaça en alguna ocasió). Maltractat per les expulsions en una fase d'aquesta primera volta, Emili Vicente ha aconseguit dotar de solidesa la rereguarda lleidatana, comandada també per dos germans, Pol i Jerson Bosch, els centrals que han col·laborat a fer que el Lleida hagi encaixat un únic gol en els darrers sis partits. 17 punts de 27 possibles (cinc victòries, dos empats i dues derrotes) són les xifres de la UE Lleida al Camp d'Esports, un camp on només el Dénia i el Badalona han estat capaços de guanyar. Sobta, com a fet curiós, que el rendiment del Lleida davant la resta d'equips catalans és notablement inferior; casualitat o no, els de la Terra Ferma només han estat capaços de derrotar la Grama (3-0), han empatat davant el Sant Andreu i el Sabadell a casa i al camp del Santboià i van perdre, tal i com recordàvem, davant el Badalona al Camp d'Esports (0-2). Imatge: futbolbalear.com

Especialment atents caldrà estar a Rubén Rayos Serna, és a dir, 'Rayo'. I és que aquest davanter il·licità de 24 anys, a banda de ser el màxim golejador de l'equip amb sis gols es troba en estat de gràcia i ha estat capaç de marcar quatre gols en els tres últims partits (un a Alzira, dos davant el Gandia i un darrer, aquest diumenge, a Son Bibiloni). La resta de gols se'ls reparteixen el defensa Adrià Gallego (4 gols), el portuguès Joao Moreira (2 gols) i Dani, Gabernet, Cheikh, Imaz i Asier Eizaguirre (1 gol). El davanter irundarra del Lleida és un dels quatre exriberencs que formen part de l'actual plantilla del Lleida; curiosament, juntament amb Asier, dos d'aquests exHospi van formar part de l'equip que va viure aquell esperpèntic partit a Eibar: David Giménez i Eduardo Pérez. Per cert, aquesta mateixa setmana el porter de la UE Lleida ha estat pare per segona vegada. El quart en discòrdia, Héctor Miguel (representat, recordem, per l'actual presidenta del Lleida, Anabel Junyent) continua amb els seus problemes al pubis i encarà està inèdit en aquesta temporada 2010-2011.

Immersos d'altra banda en l'enèssima crisi institucional provocada bàsicament pel tema econòmic (la Junta Directiva del Lleida ja deu alguna que altra mensualitat a la plantilla), Emili Vicente no podrà comptar pel partit de demà amb l'esmentat Héctor Miguel ni tampoc amb els jugadors provinents del planter, Miki Massana ni Jesús Imaz, també lesionats. Per la seva banda, el maurità Cheikh Saad i el menut davanter Francesc Salat, que diumenge no van viatjar a Palma de Mallorca per enfrontar-se al Mallorca B seran dubte fins a darrera hora pels problemes físics que tots dos davanters arrosseguen des de fa uns quants dies. Tot i les baixes, el tècnic de La Seu d'Urgell podrà comptar amb els homes que han revifat la trajectòria d'un equip, el Lleida, que de vèncer l'Hospi demà al vespre se situaria cinquè amb 31 punts, a només un de l'Alcoyano, actual quart classificat. Imatge: futbolbalear.com

Possible alineació de la UE Lleida: Eduardo, Gallego, Pau Bosch, Jerson Bosch, Dani Marín, Jaume Delgado, Álex Colorado, Asier Eizaguirre, Rayo, Gabernet i Joao Moreira.

L'Hospi
Amb la polèmica generada per l'actuació del balear González González encara latent, especialment a Sant Boi, l'Hospi afronta el darrer partit de la primera volta amb la tranquil·litat que donen els agònics tres punts que es van aconseguir diumenge davant el Santboià, després d'haver d'aixecar un ràpid 0-2 en contra per segona vegada en només un mes. Si bé l'Hospi ha demostrat fam i capacitat de reacció, no és menys cert que massa temptar a la sort pot resultar contraproduent fins al punt que, algun dia, l'equip no hi sigui a temps de tornar a capgirar un resultat tan advers. I és que comencen a resultar força alarmants les desconnexions que té l'equip en certes fases del partit, especialment quan aquestes succeeixen a l'inici i otorguen al rival una avantatge que després fa que l'Hospitalet hagi de doblar esforços per acabar guanyant. Això passa a l'Estadi; a domicili, les xifres ens diuen que a l'Hospi li costa guanyar fora de l'Estadi (un triomf en nou partits) i que des de l'arribada de Miguel Álvarez a la banqueta riberenca l'equip no coneix la victòria fora de l'Estadi (dos empats i dues derrotes). La xifra per l'esperança? Sempre que l'Hospi ha visitat un equip català (és a dir, Grama i Sant Andreu), l'equip ha 'mullat'.

Cantó negatiu? Les baixes. David Corominas, Dani Planchería, Cristian Alfonso, Toni Velamazán i Jordi Martínez. Baixes sensibles, notòries, importants, per afrontar un partit que per l'Hospi pot significar la tranquil·litat (gairebé) total, tancar la primera volta amb 25 punts i una projecció de 50 que li donaria una salvació còmoda. L'equip, gairebé en quadre, s'assemblarà força al que va enfrontar-se diumenge al Santboià, amb el canvi obligat d'Andrés Barón per Lucas Viale al lateral esquerre; l'italoargentí va veure la cinquena groga i no tornarà a jugar fins el 2011, mentre que el defensa d'Osca tornarà a l'onze inicial després de la seva expulsió a Dénia. L'altre dubte residirà en saber si Marc Pedraza estarà disponible després de no ser a la convocatòria de diumenge per motius personals.

Possible onze inicial de l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Óscar Álvarez, Rubén García, Cristian Gómez, Lobato, Cirio, Pitu i Eloi Fontanella.

L'àrbitre
Són vuit les temporades que el biscaí Asier Istúriz Latorre, encarregat de xiular aquest darrer partit de l'any 2010, porta a Segona Divisió B. Demà, assistit a les bandes per Pedro Luís Carrascal García i Jorge Salguero Castillero, també membres de la delegació basca, serà la tercera vegada que aquest col·legiat xiuli un partit al CE L'Hospitalet, després de fer-ho el 5 de març de 2007 (Osasuna B 1-0 Hospi, expulsió d'Edu al 21') i el 9 d'abril de 2006 (Huesca 2-1 Hospi). Amb el Lleida, són cinc els precedents d'Asier Istúriz (tots al Camp d'Esports): dues victòries, un empat i dues derrotesAquesta temporada Istúriz Latorre ha dirigit els partits RM Castilla 1-2 Celta B (10 grogues), Mirandés 0-0 Peña Sport (4 grogues), Zamora 2-1 UD Logroñés (5 grogues i 1 expulsió), Gimnástica 0-1 Osasuna Promesas (5 grogues), La Muela 3-2 Guijuelo (6 grogues) i el Guadalajara 1-0 Pontevedra del passat diumenge (6 grogues i 2 expulsions). En total, sis partits (cap del grup tercer), amb tres victòries locals, dues de visitants i un empat, i una mitjana de sis grogues per partit i una vermella cada dos encontres.

Els precedents
No és una mala plaça el Camp d'Esports per aquest Hospi, ja que en les dotze visites realitzades el balanç no resulta massa negatiu si tenim en compte que el Lleida només s'ha imposat en cinc d'aquests 12 partits. Es dóna una paradoxa curiosa quan l'Hospi s'enfronta al Lleida, ja que en 10 d'aquestes 12 temporades, o bé l'Hospi ha disputat la promoció per pujar de categoria (06-07, 01-02, 62-63, 60-61, 59-60 i 58-59) o bé ha acabat baixant (07-08, 02-03, 85-86 i 65-66). La darrera visita de l'Hospitalet a la Terra Ferma va ser el gener de 2008, amb Andrés García Tébar a la banqueta; Toni Velamazán va marcar de penal i va arrencar un dels dos punts que l'Hospi va sumar sota la direcció del tècnic d'Albacete. L'any anterior, l'Hospi d'Oliva remuntava l'1-0 amb què marxava al descans per aconseguir un 1-3 final que seria cabdal per assolir la classificació per als play-offs d'ascens a Segona A.

2007-2008 - Segona Divisió B -
Lleida 1-1 L'Hospitalet
2006-2007 - Segona Divisió B - Lleida 1-3 L'Hospitalet
2002-2003 - Segona Divisió B - Lleida 4-0 L'Hospitalet
2001-2002 - Segona Divisió B - Lleida 1-1 L'Hospitalet
1985-1986 - Segona Divisió B - Lleida 0-2 L'Hospitalet
1965-1966 - Segona Divisió A - Lleida 5-1 L'Hospitalet
1962-1963 - Tercera Divisió - Lleida 2-1 L'Hospitalet
1961-1962 - Tercera Divisió - Lleida 1-2 L'Hospitalet
1960-1961 - Tercera Divisió - Lleida 3-3 L'Hospitalet
1959-1960 - Tercera Divisió - Lleida 3-0 L'Hospitalet
1958-1959 - Tercera Divisió - Lleida 2-2 L'Hospitalet
1957-1958 - Tercera Divisió - Lleida 5-0 L'Hospitalet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada