5/12/10

Amb solvència | CE L'Hospitalet 2-0 CD Alcoyano

L'Hospi s'ha fet gran. La barrera dels 18 punts s'ha superat aquest matí després d'un treballat però relativament còmode triomf davant del colíder, l'Alcoyano, que veient les seves prestacions no ha donat mai la sensació d'ocupar la zona noble de la lliga; res més lluny de la realitat, dues errades defensives clamoroses de l'Alcoià han servit en safata els gols de l'Hospi, obra de Jordi Martínez i de Lobato a la primera meitat, que han otorgat als riberencs un còmode avantatge de dos gols que els de Miguel Álvarez han sabut gestionar durant bona part del partit tot i el rush final, en què la injusta expulsió de Cristian Alfonso ha condicionat uns minuts finals en què l'Alcoyano ha donat, per fi, sensació de perill després d'estar-se més de 80 minuts veient-les passar. L'Hospi ha après a ser solvent. Potser no es creen tantes ocasions (es fa difícil enumerar-ne de clares a banda dels gols), però s'és molt més efectiu de cara a porta i això, com ja sabem, és or en aquesta categoria. A més, l'equip ha tornat a guanyar en solidesa defensiva i només l'expulsió, i per una pura qüestió d'inèrcia, ha posat en algun problema el bon treball defensiu de l'Hospi. 3 punts més al sac i, gràcies a les suspensions, l'Hospi obre un forat de quatre punts respecte la zona de descens i, ara sí, s'enganxa a la zona mitjana de la taula. I la dada increïble: els riberencs són a hores d'ara (juntament amb l'Alcoyano) l'equip més golejador del grup. Qui ens ho havia de dir fa tot just un mes?

El resum del partit és fàcil de fer: l'Hospi ha estat efectiu i ha aprofitat els regals de la defensa alacantina per endur-se el partit. A partir d'aquí, podem entrar a valorar intencions i característiques del joc, però en línies generals l'Hospitalet s'ha emportat un triomf just i força plàcid davant d'un Alcoyano que mai no ha donat la sensació real de poder aixecar un partit que ell mateix s'ha posat coll amunt. Bàsicament, perquè a banda de no tenir el dia, l'Hospi ha treballat de forma excel·lent l'aspecte col·lectiu i en tot moment s'ha imposant com a bloc als de Paco López. De fet, s'ha tornat al que reclamàvem a la prèvia, a aquell esperit de sortir a mossegar des del primer minut que vam viure a Can Peixauet i també davant l'Atlètic Balears; a més, l'efectivitat de cara a porteria hi ha acabat posant la cirereta al pastís de la victòria.

Sortia l'Hospi al camp amb les baixes de Cirio i de David Corominas, que finalment s'ha quedat fora de la convocatòria per uns problemes als adductors. Així les coses, Cristian Lobato i Cristian Alfonso han tornat a l'onze inicial quatre i sis partits després, respectivament. L'entrada de dos dels 'Cristians' ha servit, avui sí com a revulsiu, ja que la seva qualitat ha acabat per portar de corcoll la defensa alcoiana fins al punt de tenir-los com a protagonistes dels dos gols que han acabat per decantar la balança del partit. Tot i això, l'arrencada de l'encontre ha vingut marcada per l'evident respecte mutu que han mostrat tots dos equips, tots i que poc a poc l'Hospi ha anat prenent les regnes del partit i ha començat a guanyar metres.

Fruit d'aquesta pressió ha arribat el primer gol, originada al mig del camp de l'Alcoyano després que un dels seus jugadors realitzés una passada defectuosa que acabava als peus de Cristian Alfonso. L'avui '7' de l'Hospi ha assistit Eloi Fontanella, que després de desempallegar-se dels dos centrals, assistia Jordi Martínez, sol de marca, que batia amb tota la tranquil·litat del món, per sota, Fernando Maestro, que res podia fer per evitar el gol. Era el minut 15 i, tot i la gran resolució de la jugada per part de la davantera de l'Hospi, els riberenca iniciaven la llista de productes que acabarien incloent a la panera per la defensa de l'Alcoyano, avui indigna d'un equip que aspirava al lideratge en solitari.

Els minuts posteriors al gol han discorregut dins d'un patró similar, en què l'Hospi s'ha trobat molt còmode amb la pilota els peus tot i les dificultats que ha trobat a partir de la línia de tres quarts, mentre que l'Alcoyano només ha creat perill a pilota aturada, gràcies a algunes faltes discutibles assenyalades pel col·legiat de l'encontre, Eneko Ballano. En una d'aquestes faltes, Fran Moreno ha tingut l'única ocasió mereixedora de ser destacada amb un llançament perpendicular a la meta de Craviotto que el porter lleidatà de l'Hospi ha acabat atrapant sense massa complicacions (23'). Fluixes les prestacions ofensives d'un Alcoyano que, per si no n'hi havia prou amb l'1-0, acabaria fent una concessió encara més gran en el 2-0.

Perquè a l'Hospi gairebé no li ha calgut buscar el segon; ha estat l'Alcoyano qui l'ha convidat a ampliar les distàncies en la que possiblement serà la jugada còmica de la jornada, iniciada en una pilota endarrerida a la defensa alacantina, sense aparent perill, que s'ha acabat convertint en pur verí gràcies a la bona tasca en la pressió de Cristian Lobato, brillant aquest matí. Ni la defensa de l'Alcoyano ni Maestro s'han posat d'acord i Lobato, el més llest de la classe, s'ha emportat la pilota i l'ha acabada situant al fons de la xarxa (33') per inaugurar el seu compte golejador aquesta temporada i col·locant un 2-0 que semblava clarificar el partit llevat que l'Alcoyano cambiés radicalment a la segona meitat. I és que des del gol fins al descans, els minuts van anar passant sense que res destacable tingués lloc sobre la gespa de l'Estadi.

De cara als segons quaranta-cinc minuts, Paco López donava entrada a dos homes de la casa, Àlex i Adrià per intentar canviar la cara de l'equip. Si bé la intenció dels visitants ha estat més propera al que pot esperar-se d'un equip com l'Alcoyano, el cert és que els de Paco López amb prou feines s'han apropat a la porteria d'un Hospi que amb els pas dels minuts s'ha limitat a nedar i guardar la roba, conscients que el 2-0 era un resultat suficientment preuat com per arriscar-lo. Tot i això, i amb tota la segona part per davant, a l'Hospitalet li ha mancat un xic d'ambició per buscar un tercer gol que liquidés el partit i evités qualsevol problema davant d'un eventual gol de l'Alcoyano.

Però a l'hora de la veritat, el que dèiem: comoditat d'un Hospi que ha trigat a patir angúnies i inexplicable apatia d'un Alcoyano que semblava poruc d'apropar-se a la porteria d'un Craviotto que només s'ha guanyat al sou a les acaballes del partit. Fins aleshores, només xuts llunyans i desviats haurien pogut ser considerats opcions de gol, sempre amb una excessiva generositat per bandera; primer Àlex ho intentava des d'uns trenta metres en un xut que marxava per sobre del travesser de la meta de l'Hospitalet. Pel bàndol riberenc, Pitu era l'únic capaç de xutar en tota la segona meitat, però el seu tret marxava a la dreta de Maestro. Minuts més tard, l'Alcoyano tornava a respondre amb, ara sí, un xut que anava entre els tres pals: el xut de Galduf, però, el blocava Craviotto sense més complicacions (73').

Però com que som l'Hospi i mai podem viure tranquils, ha hagut d'aparèixer la figura del col·legiat, simplement discutit fins aleshores, per posar emoció a l'encontre. Ho ha fet expulsant Cristian Alfonso de forma fugaç, amb dues targetes en tan sols cinc minuts. La segona, després d'una mà, flagrant, ha estat totalment injusta, fins al punt que l'àrbitre assistent reconegués que Alfonso no era mereixedor de la groga; Ballano Roldán, però, n'ha fet cas omís davant la incredulitat i la impotència del jugador de l'Hospi, que acabat abandonant el terreny de joc entre llàgrimes (79'). Fruit d'aquesta acció, i en el que suposa tot un clàssic, el metge de l'Hospi Lluís Payán també ha estat expulsat (80'). Tot plegat ha estat l'única manera de despertar un Alcoyano que havia llanguit fins aleshores.

Amb 10 minuts més el descompte per davant, Miguel Álvarez ha optat per no arriscar i ha posat en dança Velamazán i Marc Pedraza, que han substituït Eloi i Jordi Martínez, respectivament. Amb tot, l'Alcoyano ha estat tremendament espès i només Fran Moreno en una centrada xut que Craviotto ha acabat enviant a córner (86') ha pogut crear un cert neguit a la rereguarda riberenca. Més enllà d'aquests 90 minuts, i ja dins dels tres minuts de descompte, l'Alcoyano per fi ha gaudit d'una doble ocasió digna de tot un segon classificat, primer en un xut de Fernando Martín que Lucas ha tret gairebé sota pals quan ja es cantava el 2-1 i després en una rematada de cap d'Álex en la continuació de la jugada que ha obligat de nou Carlos Craviotto a estirar-se per evitar el gol de l'Alcoyano. Han estat les darreres fuetades d'un rival decepcionant, que ha marxat de l'Hospitalet causant una pitjor impressió que molts dels rivals que ens havien visitat fins avui.

Amb el xiulet final l'Hospi certificava el tercer triomf consecutiu a l'Estadi, un fet que no es donava a Segona B des d'inicis de 2007 (4 victòries seguides). Amb 19 punts, l'Hospi agafa un coixí de punts important respecte la resta de rivals que o bé han vist ajornats els seus partits (Mallorca B i Atlètic Balears) o bé han perdut (Gramenet). Aquesta tarda, caldrà estar atents al que faci el Lleida a terres valencianes; si els d'Emili Vicente puntuen l'Hospitalet seguirà quinzè, tot i que amb quatre punts de marge respecte la zona de descens. Important triomf a les portes d'un partit vitat, diumenge vinent a dos quarts de cinc de la tarda davant del CD Dénia.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Cristian Alfonso, Jordi Martínez (Marc Pedraza, 90'), Eloi Fontanella (Velamazán, 86'), Pitu i Lobato (Manel, 73').

CD ALCOYANO: Maestro, Pina, Carrión, Fernando Martín, Rojas, Diego Jiménez, Fran Moreno (Adrià, 46'), Álex, Devesa (Álex, 46'), Galduf i Fabiani (Javi Rodríguez, 67').

Gols: 1-0 Jordi Martínez (15'); 2-0 Lobato (33').

Àrbitre: Eneko Ballano Roldán (Navarra). Molt fluix i altament desquiciant. Ha expulsat de forma injusta Cristian Alfonso quan el mateix assistent havia reconegut que no hi havia motiu per a l'expulsió. Era la segona groga (79'), després de la primera targeta que havia vist al 74'. A més, ha mostrat targeta groga als locals Eloi Fontanella (19'), Jordi Martínez (25') i Rubén García (70') i al visitant Álex (77'). També ha expulsat el metge de l'Hospi, Lluís Payán (80').

Incidències: partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 250 espectadors. Matinal força fred a l'Hospitalet. Sergi Pagès i Óscar Álvarez han completat la convocatòria d'un Hospi que ha encadenat el tercer triomf consecutiu a casa. Cristian Alfonso es perdrà l'encontre davant el Dénia diumenge vinent.