Etiquetes

18/12/10

La batalla del Llobregat | CE L'Hospitalet - FC Santboià (diumenge, 12:00)

Dues entitats. Dues localitats de la plana del riu Llobregat. Dos equips de Segona Divisió B que, a dia d'avui, han tingut amb el descens a Tercera una relació que va molt més enllà d'un simple flirteig. L'Hospitalet i Santboià es veuran les cares el proper diumenge a l'Estadi amb un únic objectiu: guanyar. Parlar de qui necessita més aquest triomf és un debat certament banal: a l'Hospi, tot i l'arribada de Miguel Álvarez i la reacció de l'equip en els partits jugats com a local, ningú pot respirar ni molt menys tranquil; els riberencs ocupen la quinzena posició de la lliga amb 19 punts, només un punt més que l'Atlètic Balears, equip que ara mateix disputaria la promoció per evitar el descens a Tercera. Un punt i 21 partits per jugar. Un món i part de l'altre. Per al Santboià, debutant a la categoria, la presa de contacte amb el futbol de bronze li està resultant realment complicat; tant que després d'ensopegar dues vegades al seu camp en només tres dies guanyar a l'Hospitalet s'ha convertit en una obsessiva obligació si l'equip no es vol veure amb un peu a Tercera Divisió abans de l'aturada nadalenca. Alguns dirien que hi ha poc a a guanyar i res a perdre; qui perdi, però, farà sentir guanyador un rival que agafarà aire pel compromís intersetmanal de quatre dies després. Un repte.

El Santboià
Parlàvem de la manca d'adaptació del conjunt de Quim Ayats a la Segona Divisió B. La millor mostra la reflecteix un tòpic que repeteixen els entrenadors rivals: "és un dels equips que millor futbol practica, però...". Maleïda adversativa: que ho preguntin a Alzira o a l'Hospi de Pedraza. El pitjor, però, és que en els darrers partits el Santboià ha deixat de ser fidel a aquest estil ambiciós, atractiu i amb bon gust pel futbol i, tot i la renúncia, els resultats, lluny d'arribar, han empitjorat. Perquè dos empats al Joan Baptista Milà davant el Mallorca B (17è) i l'Alzira (cuer), no poden considerar-se precisament bons marcadors si tenim en compte que els santboians viuen instal·lats en zona de descens des de ja fa massa setmanes. Més sensacions negatives: el Joan Baptista Milà tampoc no és un fortí: una victòria en els darrers set partits han fet oblidar el sis de sis amb què els de Quim Ayats van estrenar la categoria com a local. Si a això hi afegim que estem davant pel pitjor visitant de la categoria, el còctel acaba resultant certament explosiu. Imatge: futbolbalear.com

Vuit partits lluny de Sant Boi i un sol empat (1-1 a Benidorm). La resta, derrotes (2-1 a Castelló i a Santa Coloma, 1-0 a Gandia, 2-0 a Dénia i a Badalona, 3-1 a Alacant i 5-0 a Sant Andreu). 4 gols a favor (segon equip menys golejador per darrera de l'Alzira) i 18 gols en contra (l'equip més golejat). De fet, el conjunt santboià és l'únic equip del grup que ha rebut gols en tots i cadascun dels partits disputats. Tot plegat, dades que fan comprensible la situació a la lliga de l'equip d'un Quim Ayats cada cop més criticat des d'alguns sectors de l'afició del Santboià, que veuen en el canvi d'entrenador un revulsiu per tal de capgirar una dinàmica que pinta un futur força negre per l'únic debutant a Segona B en aquest grup tercer. I és que decisions com la de situar el central Fran Erencia com a davanter centre en el partit del passat dimecres davant l'Alzira (tot i que el terrassenc va acabar marcant) ha fet vessar el got i complicar la situació d'un equip, d'una entitat que s'ha vist colpejada per les lesions d'homes important i, sobretot, per la tragèdia de fa unes setmanes en forma d'accident de trànsit que acabaria amb la vida de Jordi Andreu, fill del president del FC Santboià, Ramon Andreu.

Més enllà d'aquests factors, el baix rendiment d'homes teòricament importants com són Monty (farà 38 anys al febrer), o Heredia; la situació de jugadors com Javi Revert, que tornarà a Llagostera en aquest mercat d'hivern, o l'arriscat debut de la perla del planter santboià, Kevin, que sovint ha hagut d'aguantar la pressió generada per les expectatives creades han fet que el Santboià, inexpert en aquest tipus de situacions, es vegi en aquesta complicada situació a dia d'avui. Curiós cas el que viurem demà amb els dorsals del Santboià, equip en què els davanters porten els números més 'baixos' i els defenses vesteixen els dorsals més 'alts', d'acord amb la filosofia de Quim Ayats que "la defensa d'un equip comença per la seva davantera". Hi ha gustos per a tot.

Possible alineació del Santboià: Rafa Leva, Jose, Cárdenas, Aleix Vall, Kevin, Maik, Monty, Peque, Fran Piera, Ramon Masó i Blas Vílchez.

L'Hospi
Després de la derrota a Dénia per 1-0, l'Hospitalet acumula ja cinc partits sense guanyar fora de casa (dos empats i tres derrotes). Això fa indiscutible i necessària la victòria demà a l'Estadi, on els riberencs s'han fet forts des de l'arribada de Miguel Álvarez (tres victòries en tres partits). La qüestió és sumar a casa el que no s'aconsegueix fora, una mena de mitjana anglesa de rebaixes, suficient per seguir respirant i viure fora del descens les vacances de Nadal. I és que tot i que els triomfs han arribat amb l'entrada del tècnic de Jaén, el cert és que l'Hospitalet es manté ben a la vora de la zona de descens i sumar a domicili s'està convertint en poc menys que una obligació per agafar aire d'una vegada per totes. La visita del Santboià, amb tot el respecte del món, es planteja com un partit propici per superar la barrera dels 20 punts a la lliga i encarar el darrer partit de l'any, dimecres a Lleida, amb un xic més de tranquil·litat. L'empresa davant el Santboià, més enllà del rival, no serà gens fàcil degut a les baixes que arrossega l'Hospi.

Una, dues, tres... fins a sis baixes tindrà Miguel Álvarez de cara al partit de demà. Ja conegudes eren les de David Corominas i de Dani Planchería, lesionats des de fa uns partits, i la d'Andrés Barón, que haurà de complir un partit de sanció després de la seva expulsió a Dénia. A aquestes tres baixes hi hem d'afegir les de Toni Velamazán, Cristian Alfonso i Marc Pedraza. La del capità ha estat l'última mala notícia de la setmana, després que a l'entrenament de dijous patís un trencament al bessó que el podria apartar dels terrenys de joc entre 4 i 8 setmanes. Cristian Alfonso, sancionat diumenge passat, serà baixa per una distensió de lligament al seu genoll dret després d'una topada amb Manel a l'entrenament de dilluns passat. Per últim, Marc Pedraza no podrà ser de la partida per motius personals, segons apunta lhesport.cat.

Per sort, també hi ha hagut temps per rebre bones notícies. D'una banda, el Comitè d'Apel·lació retirava la targeta groga que Muñoz Caravaca li havia adjudicat a l'acta del partit de Dénia i possibilita que el migcampista gironí no hagi de complir sanció demà i pugui ser a l'onze inicial per enfrontar-se al Santboià. Un altre possible titular podria ser Moussa Bandeh, ja recuperat de l'operació que li van practicar al septe nasal i podria ocupar el lateral esquerre en substitució d'Andrés Barón.

Possible onze inicial de l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Lobato, Cirio, Eloi Fontanella i Jordi Martínez.

L'àrbitre
El balear Iván González González, auxiliat a les bandes per Joan Canals Soldado i per Carlos Rodríguez Quintero, de la mateixa delegació, seran els encarregats de dirigir aquest partit entre riberencs i santboians. Serà, de fet, la segona vegada que González González xiuli un partit al CE L'Hospitalet; l'únic precedent a dia d'avui fa que ens haguem de remuntar al 23 de setembre de 2007, quan Terrassa i Hospi van empatar a zero a l'Estadi Olímpic, en partit de la cinquena jornada del grup tercer de Segona Divisió B. Aquesta temporada, González González ja ha dirigit diversos partits a Segona B i a la Copa del Rei, entre d'altres el Santboià-Ontinyent de la 4a jornada en què els de Quim Ayats van imposar-se per 2-1. La resta de partits són el Sant Andreu 0-1 Murcia de Copa del Rei i el Vecindario 0-0 Pontevedra, Universidad 2-0 Celta B, RM Castilla 1-0 Conquense, Alacant 0-1 Alcoyano i Getafe B 2-0 Badajoz. En resum, 4 victòries locals, 1 empat i 2 victòries visitants. Imatge: futbolbalear.com

Els precedents
Serà la primera vegada que Hospi i Santboià es vegin les cares a la Segona Divisió B. Fins ara, els vuit precedents havien tingut com a escenari la Tercera Divisió, la Regional Preferent i, fins i tot, l'antiga Primera Regional. No se li dóna malament al Santboià la visita a l'Hospitalet, ja que quatre dels vuit desplaçaments han acabat amb els vermells emportant-se algun punt de retorn a Sant Boi de Llobregat. Menys sort van córrer la passada temporada, el dia que l'Hospi de Vinyals va certificar la seva classificació pel play-off d'ascens gràcies a un gol de Cristian Lobato. Podeu rememorar el partit aquí.

2009-2010 - Tercera Divisió - L'Hospitalet 1-0 Santboià
2008-2009 - Tercera Divisió - L'Hospitalet 1-1 Santboià
2004-2005 - Tercera Divisió - L'Hospitalet 1-2 Santboià
1981-1982 - Tercera Divisió - L'Hospitalet 1-0 Santboià
1979-1980 - Regional Preferent - L'Hospitalet 1-0 Santboià
1971-1972 - Primera Regional - L'Hospitalet 4-1 Santboià
1967-1968 - Primera Regional - L'Hospitalet 2-3 Santboià
1960-1961 - Tercera Divisió - L'Hospitalet 3-1 Santboià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada