19/12/10

Victòria Made In Hospi | CE L'Hospitalet 3-2 FC Santboià

Un cop més, l'estil Hospi ha condimentat un partit intens, interessant, bonic, disputat i realment polèmic. L'Hospi ha patit de valent, ha hagut de suar com mai per remuntar un partit que, una altra vegada, se li havia posat ben coll amunt amb un 0-2 en contra al minut 12 de partit, quan Jordi Martínez ja havia hagut d'abandonar el terreny de joc per lesió. Un cop més, els de Miguel Álvarez han hagut de recórrer a l'epica per superar aquest tràngol i en un rush final esplèndid a la primera meitat han aconseguit igualar el marcador. La segona meitat, més fluixa, ha acabat resultant una oda a la polèmica arbitral amb un final digne de qualsevol pel·lícula d'Alfred Hitchcock: al temps de descompte, González González ha donat per vàlid un gol fantasma d'Óscar Álvarez que, a manca de veure les imatges per televisió, no semblava haver entrat. A partir d'aquí, grogues i vermelles a dojo per un equip visitant embogit, indignat per la decisió del col·legiat balear però també cabrejats amb la seva ineficàcia, en veure com havien deixat escapar una franca avantatge novament. Al final, 3-2; resultat valuosíssim per un Hospi que ha vist com els perseguidors perdien i viatjarà dimecres a Lleida amb l'objectiu de passar el Nadal a la zona càlida de la classificació.

Al contrari del que acostuma a succeir, la primera part d'aquest Hospi-Santboià ha estat molt més intensa que no pas la segona. Si bé el Santboià ha sortit a per totes i ha gaudit de les primeres i millors ocasions en aquest període també cal recordar que l'Hospitalet ha sortit al camp amb el pijama i quan ha començat a rentar-se la cara s'ha vist amb un 0-2 en contra i amb un rival crescut que ha fregat la sentència del partit en alguna que altra acció de contraatac. I és que, insistim, tot i el bon treball dels homes de Quim Ayats, l'Hospi ha donat totes les facilitats del món als visitants, que ja al minut 3 avisaven amb una volea d'Heredia des de la frontal de l'àrea que marxava per sobre de la porteria d'un Craviotto lleugerament avançat. Ha respos bé l'Hospi amb una jugada iniciada per Jordi Martínez que Lobato no ha sabut culminar amb una rematada que s'ha estavellat a la xarxa lateral de la meta de Rafa Leva (5'). En aquesta acció, el màxim golejador de l'Hospi aquesta temporada s'ha trencat i ha hagut d'abandonar el terreny de joc minuts després, complicant encara més les coses a un Hospi que, un mintu abans que el 'Cueta' deixés el seu lloc al camp a Cristian Gómez (9'), veia com el Santboià s'avançava en el marcador.

De nou, golàs, un autèntic 'xixarro' en la seva definició, però totalment evitable en la seva gestació. I és que Fran Piera va fer el que va voler en una jugada que iniciava en banda esquerra i va acabar gairebé a la mitja lluna de l'àrea gran, sense trobar cap oposició, i lliure per etzibar un gran xut amb la dreta que col·locava gairebé per tot l'escaire, lluny de l'abast de Craviotto (8'). Setè gol que l'Hospi rep aquesta temporada des de fora de l'àrea; per mirar-s'ho. El pitjor de tot és que el 0-1 ha acabat d'estabornir un Hospi que no ha aixecat el cap fins mitjançada la primera meitat, en gran part perquè acte seguit del primer gol del Santboià ha caigut el segon.

Ha arribat de penal, en una acció tan clara com innecessària en què Craviotto impactava Fran Piera dins l'àrea i l'àrbitre assenyalava el punt de penal (12'), sense que ningú protestés en excés la decisió del col·legiat mallorquí. El llançament l'acabava transformant el veterà Xavier Monteys, Monty, amb un xut centrat que enganyava un Craviotto que es llançava a la seva esquerra. Una de les frases amb què Francesc Aznar ha fet fortuna, allò d'agafar-se a l'èpica tornava a ser el leitmotiv d'un equip que seguia veient-les passar sense opció a res més. Hauria pogut ser molt pitjor si, només quatre minuts després del 0-2, Monty no s'hagués trobat amb un immens Craviotto en un mà a mà que el porter lleidatà de l'Hospi salvava in extremis quan ja es cantava el tercer del Santboià (16'). Aquest va acabar resultant el punt d'inflexió d'un matx que va començar a canviar el decorat, amb un Santboià que va recular uns metres i amb un Hospi que, tot i la seva precipitació en el joc, començava a moure la bimba amb un mínim criteri.

Era la gènesi dels millors minuts de l'Hospi en el partit, tot i que abans de començar a viure emocions fortes Fran Piera tornava a provar sort des de la distància amb un xut ras que es perdia a la dreta de Craviotto (30'). I és clar, ja ho diu el tòpic, que quan un equip perdona, ho acaba pagant. I dit i fet, sense haver fet gairebé mèrits per aconseguir-ho, al minut 35 els homes de Miguel Álvarez situaven l'1-2 gràcies a un golàs de Lucas Viale. L'italoargentí, avui lateral esquerre circumstancial per la sanció d'Andrés Barón, deixava anar un cacau sensacional en executar una falta situada a uns 30 metres de la porteria de Rafa Leva i feia retornar l'esperança a l'Estadi, que quatre minuts després tornava a aixecar-se dels seus seients en una bona combinació de Lucas Viale amb Pitu que el migcampista gironí enviaria als núvols de l'Hospitalet (39').

L'acció de Pitu es convertiria en l'antesala del gol de l'empat, que arribaria un minut després en una passada a l'espai de Cristian Lobato veient l'arribada de Sergio Cirio, que es plantava tot sol davant Rafa Leva i resolia l'acció col·locant l'esfèrica a la dreta de l'exporter de l'Hospi i enviant-la al fons de la xarxa (40'). Cinc minuts havien estat suficients per tornar a posar les coses al seu lloc i per viure la segona meitat amb molta més tranquil·litat. El Santboià, per contra, observa incrèdul com, un cop més, l'avantatge que havien aconseguit desapareixia amb facilitat, amb massa facilitat. Amb aquest 2-2, després d'un parell de minuts de descompte, Iván González assenyalava la fi d'aquesta intensa primera meitat.

Els segons quaranta-cinc minuts arrencaven d'una manera semblant, amb la important diferència que l'Hospi saltava a la gespa artificial de l'Estadi amb els cinc sentits i advertint el Santboià que en qualsevol acció podia arribar el tercer gol. Tanmateix, eren els visitants qui s'apropaven a l'àrea rival en primera instància, en una acció en què el Santboià tornava a demanar penal per una caiguda de Monty davant Craviotto i que l'àrbitre no va considerar punible (48'). Un parell de minuts més tard, Eloi Fontanella desaprofitava una acció claríssima després d'una jugada individual i posterior assistència de Cirio; després de marxar de Leva, però, el davanter bredenc xutava massa forçat abans que un defensa allunyés el perill gairebé sota pals (50'). L'Hospi ho va intentar en els primers compassos d'aquest segon acte, abans que el físic comencés a passar factura i les possibilitats de completar la remuntada es veiessin reduïdes. En aquesta línia, un llançament de falta de Pitu que marxava per sobre del travesser (57') i en una gran combinació entre Iván Hammouch i Sergio Cirio que el '2' de l'Hospi finalitzava amb un xut fluix des de l'interior de l'àrea gran del Santboià que Rafa Leva blocava sense més dificultats (59').

A partir d'aquest instant, el partit va tornar a igualar-se i el Santboià va recuperar el terreny suficient com per posar l'Hospi en alguns problemes tot i que tampoc no va gaudir d'ocasions massa clares, llevat d'un intent de vaselina de Monty que Craviotto acabaria atrapant en dos temps (67'). L'aïllada resposta de l'Hospi arribava de les botes de Lucas Viale, que reactivava la seva cama dreta per fer estirar Rafa Leva en un altre xut llunyà que el porter del Santboià enviava a córner (69'). L'entrada de Ceballos i de Manel per Eloi Fontanella i per Pitu, si bé va donar una mica d'aire als riberencs en l'aspecte físic va fer perdre 'punch' en l'atac riberenc, que no va tornar a gaudir d'opcions fins les acaballes del partit. Per contra, el Santboià aprofitava la superioritat física (tot i haver jugat dimecres contra l'Alzira) per dominar territorialment el partit, sense que aquest control es transformés en opcions de gol clares. De fet, l'acció més destacable s'originava i moria a les botes de Lobato, amb una acció individual de l'11 de l'Hospi que es perdia a l'esquerra de Rafa Leva (82').

Va ser al temps d'afegit (quatre minuts de descompte havia decretat González González) que la batalla del Llobregat va fer acte de presència i que la polèmica va apropiar-se del resultat final. Corria el minut 92 i l'Hospi botava en banda esquerra un servei de cantonada que seria prolongat per Rubén García al primer pal i rematat posteriorment per Óscar Álvarez al segon pal en una rematada de cap que Rafa Leva trauria sobre la mateixa línia de gol... o no. I és que el col·legiat balear, després de consultar amb l'assistent va acabar concedint el gol al defensa riberenc davant de la indignació dels jugadors, cos tècnic i aficionats del Santboià que veien com una decisió arbitral si més no discutible els privava de sumar un punt important en un camp complicat com el de l'Hospi. Al costat contrari, òbviament, alegria i satisfacció per tenir a tocar un triomf tan important com sofert. En aquesta acció, el santboià Pedro seria expulsat per insultar l'àrbitre.

D'aquí al final (van ser sis minuts i escaig d'afegit, finalment), l'Hospi va poder sentenciar en un contraatac en què Cirio no va saber superar Rafa Leva (94') i va patir de valent en una de les pilotes que el Santboià va penjar a l'àrea local i en què Josué va llançar des de la frontal de l'àrea en una acció que Craviotto, segur, va blocar, tot certificant la patidíssima quarta victòria consecutiva de l'Hospi a l'Estadi. Amb el xiulet final, els nervis es van apoderar dels jugadors santboians i Rafa Leva i Guillem Cornellà van ser expulsats per les seves protestes a la finalització de l'encontre, llastant l'equip pel que fa al llistat de baixes de cara al proper partit. Mentrestant, l'Hospi puja una posició després de la derrota de l'Ontinyent al Narcís Sala (1-0) i s'ha assegurat estrenar el nou any lleugerament distanciat de la zona perillosa de la lliga. Abans, però, els de Miguel Álvarez hauran de tancar la primera volta al Camp d'Esports de Lleida; la cita, aquest dimecres a partir de les 8 del vespre.

CE L'HOSPITALET:
Craviotto, Hammouch, Lucas Viale, Manel Viale, Óscar Álvarez, Rubén García, Cirio, Jordi Martínez (Cristian Gómez, 9'), Eloi Fontanella (Ceballos, 72'), Pitu (Manel Gómez, 80') i Lobato.

FC SANTBOIÀ: Rafa Leva, Josué, Isaac, Jose, Cárdenas, Maik (Kevin, 70'), Heredia, Fran Piera (Pedro, 63'), Peque (Fran Erencia, 83'), Monty i Guillem Cornellà.

Gols: 0-1 Fran Piera (8'); 0-2 Monty (12', pen); 1-2 Lucas Viale (35'); 2-2 Cirio (40'); 3-2 Óscar Álvarez (92').

Àrbitre: Iván González González (Balear). Mala actuació; si es confirma que el gol fantasma no ha estat. Molt protestat pels jugadors visitants. Ha mostrat targeta groga als locals Craviotto (12') i Lucas Viale (71') i als visitants Cárdenas (21'), Erencia (43'), Josué (56') i Guillem Cornellà (87'). i Rafa Leva (93'). Ha expulsat els visitants Pedro, per vermella directa (93') i, un cop acabat el partit, Guillem Cornellà (segona groga) i Rafa Leva, aquest per vermella directa. També ha amonestat el tècnic del Santboià Quim Ayats (75').

Incidències: Partit disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 350 espectadors, amb presència important d'aficionats del Santboià (per sobre de la cinquantena). S'ha guardat un minut de silenci per la mort de l'expresident de l'Hospi David Lacruz i de l'extècnic riberenc Marcel Domingo. Lucas Viale ha vist la cinquena groga de la temporada i es perdrà el partit de dimecres a Lleida. Moussa Bandeh i Sergi Pagès han completat la convocatòria de l'Hospi, de la qual l'únic jugador que se n'ha quedat fora per decisió tècnica ha estat Peque.