Etiquetes

11/12/10

Retorn a la gènesi | CD Dénia - CE L'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

Ha estat una setmana farcida de notícies amb regust històric a l'Hospi. D'història passada, present i futura; de persones que van defensar els colors riberencs i que l'actualitat els ha posat en dança en aquests darrers dies. És la setmana, a més, de la visita al Nou Camp de Dénia. Serà la segona vegada que l'Hospitalet visiti la localitat de la Marina Alta per enfrontar-se al titular de la localitat. L'únic precedent no serà recordat precisament per la seva trascendència, amb els deniencs salvats i l'Hospi ja a Tercera (38a jornada, 2007-2008), però sí per les llavors que s'havien anat plantant feia temps i que, circumstancialment, aquell dia van començar a donar fruit. Eren dies en què uns tals Cristian Gómez i Cristian Lobato comptaven amb els seus primers minuts amb el primer equip de l'Hospi, alguns partits després que un altre Cristian (Alfonso), també gaudís de la seva oportunitat. Dos anys i mig després, els dos primers tornen a l'escenari del crim, tornen al lloc on van connectar-se per primera vegada amb una assistència (de Gómez) i un gol (de Lobato), i els matadors, com els carters, sempre truquen dues vegades... Aquí teniu el resum d'aquell partit i les declaracions d'uns (encara més) joves Lobato i Gómez.

El Dénia
Parlar del Nou Camp de Dénia és fer-ho d'un dels camps més complicats de la categoria, per molts factors. Podem començar parlant del viatge, dur pels equips catalans, del terreny de joc de gespa artificial i una mica més petit que la majoria de camps de la lliga, amb un estadi de tamany reduït, simple, però que permet que la bulliciosa afició alacantina estigui molt a sobre dels jugadors, tot creant un ambient que en ocasions acaba descentrant l'equip visitant. Només una dada que parla per sí sola: fins la temporada passada, dels 57 partits que el Dénia havia jugat al seu camp a Segona B només n' havia perdut 8; cinc l'any del seu debut (12è), dos la temporada 2008-2009 (15è) i només un la temporada passada (5è). Però, tot cal dir-ho, l'inici al Nou Camp de Dénia dels homes que dirigeix Nino Lema no ha estat massa reeixit i a dia d'avui ja acumulen tres derrotes en vuit partits i són, amb 9 de 24 punts possibles el quart pitjor equip com a local del grup tercer. És a dir, que cal que l'Hospi estigui sobre avís d'un equip que, tot i no rutllar com en les grans ocasions al seu feu, sempre té el seu petit Nou Camp com a arma de destrucció. Esperem que diumenge s'espatlli.

Poc tindrà a veure aquest partit amb el que riberencs (aleshores dirigits per Ángel Pedraza) i alacantins van disputar el passat 24 d'agost a l'Estadi en motiu de la 1a eliminatòria de la Copa del Rei 2010-2011. Aquell dia, el 'Matador' Eloi Fontanella va capgirar als instants finals de partit (82' i 91') el gol inicial de Pepín (18'), dins d'una segona part primorosa d'un Hospi que, curiosament, ja no va trobar la brúixola fins ben entrada la lliga. Aquella tarda d'estiu, ni Dénia ni Hospi arribaven en plenes condicions físiques ni tàctiques per encarar correctament els 90 minuts de l'encontre, lluny del que -suposem- succeïrà diumenge en un encontre que recollirà l'essència de la Segona Divisió B més pura: futbol directe, brega, joc físic i de contacte i poc espai per al lluïment. És l'estil que va dur el Dénia fa uns anys a acaronar la campanada al Sánchez Pizjuán en una eliminatòria de Copa (amb Andrés Barón al conjunt alacantí) i que l'any passat va fer que els de Nino Lema optessin a una plaça de play-off fins la darrera jornada.

El Dénia arriba a la cita de demà en un encadenat de ratxes curioses, ja que després de sumar cinc jornades consecutives sense guanyar (de la 9a a la 13a) va aconseguir dues victòries consecutives (1-2 a Alzira i 2-1 a casa davant el Gandia) que el treien de la zona perillosa de la classificació amb 20 punts. Diumenge passat, però, la vaga de controladors aeris va impedir que els alacantins volessin a Palma per enfrontar-se el Mallorca B en un matx que encara té pendent la data de disputa, tot i això, els grocs no arribaran al partit contra l'Hospi mancats de rodatge ja que dimecres van rebre l'Ontinyent en el partit de tornada dels 1/16 de final de la Copa Federació en què els deniencs no van passar de l'empat a zero amb l'equip de Toni Aparicio i van quedar eliminats d'aquesta, diguem-ne, peculiar competició (havien perdut 2-0 a l'anada jugada al Clariano). Demà a les 5 de la tarda, Nino Lema no podrà comptar amb el concurs dels lesionats Aceitón i Juan Carlos Signes, ni tampoc amb el sancionat Pitu Rial (jugador, per cert, de la Ciutat de l'Hospitalet). En el capítol de dubtes, el tècnic gallec del Dénia hi tindrà fins a ultimíssima hora Rafa Belda, autor d'un autèntic golàs fa tres setmanes a Gandia. Imatge: deporteslamarina.es

Possible alineació del CD Dénia: Iván Vidal, Aníbal, Pepín, Óscar López, Mendoza, Gervasio, Dani González, Pepe, Manolo Bueno, Pinto i Koeman.

L'Hospi
L'Hospitalet per la seva banda viatjarà avui mateix cap a terres alacantines conscient que visita un dels camps més complicats de lliga pels factors que abans apuntàvem. L'objectiu bàsic és tornar a Catalunya amb algun punt al sarró i fer bones les tres victòries que els riberencs han aconseguit a l'Estadi des de l'arribada de Miguel Álvarez. Fora de casa els números indiquen que, tot i fer dos bon partits a Santa Coloma i al Narcís Sala i de veure's superat a Castelló, l'Hospi només ha sumat 2 punts de 9 possibles com a visitant, uns guarismes que demà intentaran maquillar amb el triomf a una plaça on ben pocs equips catalans hi han aconseguit guanyar (Miapuesta Castelldefels, Girona, Badalona, Lleida i Sant Andreu en els tres anys i mig que els equips del país fa que juguen al camp del Dénia). Serà, també, el dia que Manel Viale i Andrés Barón tornaran a Dénia després d'haver-hi jugat dues temporades cadascun.

L'empresa serà un xic més complicada del compte a causa de la mala notícia que confirmàvem a mitjans d'aquesta setmana, amb la doble microrotura als adductors de David Corominas que el deixaran fora dels terrenys de joc unes dues setmanes; temps suficients per assegurar que el vilassarenc no tornarà a una convocatòria fins l'any 2011. Les altres baixes confirmades són les de Dani Planchería, que segueix convalescent de la seva operació a inicis de novembre, i la de Cristian Alfonso, sancionat per un partit després de la rigorosíssima expulsió que va rebre diumenge passat davant l'Alcoyano. Pel que fa als dubtes, caldrà conèixer la disponibilitat per jugar tant de Sergio Cirio com de Moussa Bandeh; el davanter, baixa per sanció el passat cap de setmana, arrossegava algunes molèsties mentre que el jove lateral riberenc es va sotmetre fa 10 dies a una operació del septe nasal i tampoc va poder ser a la convocatòria del darrer partit.
Possible alineació del CE L'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Barón, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Toni Velamazán, Pitu, Lobato, Eloi Fontanella i Jordi Martínez.

L'àrbitre
L'aragonès Javier Muñoz Caravaca serà l'encarregat de dirigir l'encontre entre el CD Dénia i el CE L'Hospitalet. Muñoz Caravaca, inèdit a l'historial de partits dels riberencs, acompleix tot just la seva segona temporada al futbol de bronze. Aquesta temporada ha dirigit únicament tres partits a Segona B: Real Unión 0-0 Zamora, Ontinyent 3-0 Alzira i Barakaldo 3-3 Real Sociedad B, especialment dantesc va ser aquest últim partit, en què va expulsar 4 jugadors (3 del filial donostiarra i un dels biscains) a banda de fer fora el 2n entrenador visitant. La mitjana d'expulsions espanta d'inici: sis vermelles en tres partits: per estar a l'aguait. Demà, Muñoz Caravaca estarà assistit a les bandes pels també aragonesos Enrique Hernández Mateo i César Bosqued Lafita. Curiosament l'Hospi sí que compta amb dos precedents amb el segon assistent, quan aquest era àrbitre de Segona B (Espanyol B 5-1 Hospi -98-99- i Hospi 0-0 Castelló -99-00-).

Els precedents
Com dèiem, serà la segona visita de l'Hospi a Dénia en qualsevol competició després que el 18 de maig de 2008 l'equip aleshores entrenat per José Luís García hi jugués l'últim partit de la temporada, un encontre en què els locals van avançar-se amb un gol de Pablo Vidal (42') i van enviar un penal als núvols (Grégory al 48'), finalment, Cristian Lobato va fer justífica (78') i va rescatar un punt intrascendent per un Hospi que tancava un any per oblidar. A continuació teniu un petit resum d'aquest encontre que alacantins i catalans van disputar fa dos anys i mig a Segona B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada