4/6/16

Encarats | CF Gavà 3-0 Almagro CF

-> El Gavà encarrila la classificació per a la darrera eliminatòria de la fase d'ascens a Segona Divisió B després d'imposar-se a un Almagro força inferior (3-0).
-> Dos gols de Niko Kata i de Boris Garrós abans del primer quart d'hora de partit aplanen el camí pels de Juanma Pons, avui sancionat.
-> L'Almagro, tremendament innocent en atac i fràgil al darrere, s'encomana a la pressió ambiental al seu estadi per mirar de capgirar una eliminatòria que està coll amunt.
-> GALERIA D'IMATGES del Gavà 3-0 Almagro.

CF GAVÀ: Èric Alcaraz, Joel, Roger, Pujol, Cazorla, Pla, Niko Kata, Iu Ranera (Cervantes, 80'), Raíllo, Boris Garrós (Cano, 77') i David Jiménez (Dani Iglesias, 69').

ALMAGRO CF: Astillero, Juan Carlos (Mini, 67'), De la Hoz, Carlos García (Douglas, 46'), Juanpe, Gascón, Juan Luís (Moraga, 59'), Luís Paz, Chendo, Pedro i Santana.

Gols: 1-0 Niko Kata (6'); 2-0 Boris Garrós (12'); 3-0 Raíllo (64').

Àrbitre: Daniel Yuste Querol (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Raíllo, Cazorla i Joel i els visitants Juan Luís i De la Hoz.

Incidències: partit d'anada de la segona eliminatòria de la fase d'ascens a Segona Divisió B, celebrat a l'Estadi de la Bòbila, a Gavà, davant d'uns 900 espectadors. Tarda agradable i presència d'aficionats de l'Almagro. Al Gavà, Sergi Aguilar i Marco han completat la convocatòria; a l'Almagro ho han fet Roberto i Pepe.

A vegades, als éssers humans ens costa més aclimatar-nos que superar situacions aparentment adverses. Entrar amb bon peu no és una tasca fàcil i tant a Luanco com fa set dies a casa, al Gavà li va costar Déu i ajuda desfer-se d'un Marino de Luanco veterà però que va demostrar clarament les mancances. El Gavà, certament pressionat, va esgotar més patiment de l'esperat per eliminar els asturians. Apresa la lliçó, i amb el polsim d'encert necessari, el Gavà ha fet no una passa sinó una i mitja endavant per encarar la segona eliminatòria. Ho ha fet tot batent l'Almagro per 3-0 en una exhibició primer d'eficàcia golejadora i, després, d'ambició i confiança en un estil. L'Almagro, al qual la majoria no coneixíem, tampoc s'ha mostrat com un equip precisament independentment tot i els números que presentava, però fa l'efecte que ha estat més mèrit d'un Gavà que ha sabut explotar les mancances dels manxecs, que no pas a l'inrevés.

Dos que van passar per l'Hospi (ja sabeu que sempre ens agrada escombrar cap a casa) han estat els artífexs de construir el matalàs sobre el qual el Gavà ha viscut la resta del partit. Al minut 6, bona acció ofensiva del Gavà que ha desnivellat el joc de dreta a esquerra; Boris, al punt de penal, ha obert cap a Niko Kata, que ha ajustat un xut creuat lluny de l'abast d'Astillero, porter visitant (6'). Guanyava aire i confiança el Gavà davant d'un Almagro que s'ha vist superat i que sis minuts després veia com Boris definia amb més suspens del que els aficionats gavanencs haurien volgut, per acabar anotant el segon gol dels de Juanma Pons (12'). 2-0 abans de complir el primer quart d'hora: guió somiat. El Gavà ha abaixat pistonada, però els de Ciudad Real no han sabut generar perill sobre la porteria d'Èric, que ha viscut un partit molt mès plàcid que el de la setmana anterior. De fet, Roger hauria pogut fer el tercer si el seu batzac no l'hagués respost Astillero amb una intervenció brillant (40'). Ara, també és de justícia reconèixer que havent fet un primer acte més que mediocre, l'Almagro s'hagués pogut trobar amb un gol inesperat si De la Hoz hagués encertat a connectar una centrada lateral en la penúltima acció del primer temps (45').

L'ensurt demostrava que el Gavà faria bé de no tancar-se i fer creure l'Almagro que podia retornar al partit. Al segon temps, els manxecs han seguit demostrant innocència ofensiva i el Gavà ha aprofitat les concessions al darrere per vorejar el tercer. Els locals han demanat penal (força clar) per una caiguda de Raíllo davant Astillero (56') i sis minuts després ha acaronat el gol després que una rematada a boca de canó de Boris s'estavellés al travesser visitant abans de botar sobre la línia de gol (62'). Boris s'ha tret l'espina només dos minuts després en una acció maradoniana, en què ha fet el que ha volgut amb la defensa de l'Almagro abans de fer la passada de la mort a Manuel Raíllo, que ha marcat a plaer el definitiu 3-0 (64'). El tercer gol local ha tancat pràcticament el partit, ja que el Gavà ha orientat el tram final a guardar l'avantatge i, sobretot, la porteria a zero, i l'Almagro no ha aconseguit fer ni pessigolles als de Pons, que sancionat, des de la bòbila que presideix l'estadi, ha viscut un final feliç que apropa (i molt) els blaugrana a la darrera eliminatòria per mirar de retornar, sis anys després, a Segona B.