Etiquetes

26/6/16

#2BG3 | La Bòbila torna al bronze

-> El Gavà torna a Segona Divisió B sis anys després del seu descens i elimina el Castellón en una eliminatòria agònica que ha acabat decidint-se als penals.
-> El defensa blaugrana Marco transforma el penal decisiu en una 'loteria' on també ha lluït Eric Alcaraz, que ha aturat un penal.
-> El Castellón, de manera cruel, es queda a les portes de retornar a Segona Divisió B tot i igualar un 2-0 desfavorable i dominar completament els últims 80 minuts d'eliminatòria.

FITXA TÈCNICA

CF GAVÀ: Eric Alcaraz, Jaime, Roger (Marco, 59'), Pujol, Cazorla, Pla, Niko Kata, Iu (Dani Iglesias, 46'), Raíllo, Boris Garrós, David Jiménez (Cano, 73').

CD CASTELLÓN: Campos, Luismi, Juanfran (Jesús, 108'), Arturo, Guille, Carlos López, Meseguer, Castells, Fabiani (Saizar, 94'), Ebwelle (Antonio, 46')) i Marenyà.

Gols: 1-0 Jaime (28'); 2-0 David Jiménez (36'); 2-1 Antonio (50'); 2-2 Fabiani (56').

Àrbitre: Ariel González Sicilia (Tenerife). Ha amonestat el local Niko Kata. Ha expulsat amb vermella directa Niko Kata (Gavà) i Marc Castells (Castellón), tots dos al minut 81.

Incidències: partit de tornada corresponent a la tercera eliminatòria de la fase d'ascens a Segona Divisió B celebrat a l'estadi de la Bòbila de Gavà davant d'uns 2.500 espectadors. Partit retransmès per Esport3. Presència d'aficionats del Castellón dins i fora de l'estadi.

Sis anys després del 'clar' descens del Gavà a Tercera Divisió, els blaugrana han recuperat el bronze aquest vespre en una eliminatòria senzillament espectacular davant d'un Castellón que ha venut caríssima la seva pell, fins al punt que els de Kiko Ramírez només han acabat cedint en una tanda de penals que, com tota l'eliminatòria, ha estat marcada pels canvis d'iniciativa. Cruel final pels albinegres, com ho hagués estat pel Gavà d'haver caigut derrotat; l'encert des dels 11 metres ha acabat decidint el destí esportiu de 10 mesos de competició, 44 partits després per uns i per d'altres. Tot plegat, després d'un partit intens que ha tingut absolutament de tot, amb un magnífic ambient de futbol i amb la sensació personal que el Castellón ha perdonat massa durant el partit i ho ha acabat pagant a la tanda amb la penitència de passar un altre any al pou (?) de la Tercera Divisió. Pou d'on surt un Gavà que ha complert sobre la gespa; ara la lluita passa als despatxos, on els del Baix Llobregat hauran de trobar recursos per competir amb garanties l'any vinent a Segona B.

Quant al partit, el Castellón ha sortit més endollat i ha trepitjat el terreny de joc local amb assiduïtat però sense massa rematada. Un córner enverinat picat per Jordi Marenyà (8') ha marxat fregant el segon pal i s'ha convertit en l'avís més important dels de la Plana al tram inicial. A partir del minut 20 el Gavà, que ha arrencat decidit a nedar i guardar la roba, no ha fet una passa endavant. La decisió li ha comportat rèdits immediats, ja que les úniques dues ocasions amb cara i ulls de què ha disposat han acabat al fons de la porteria d'Álvaro Campos. Primer al minut 28, gràcies a una magnífica acciò personal de Jaime, que ha trobat facilitats per penetrar entre la defensa visitant i, acte seguit, etzibar un xut amb cama esquerra que sorprenia Campos (28'). Sis minuts després, el Gavà ha doblat l'avantatge en una acció encetada en un servei de cantonada picat en curt i recollit per David Jiménez, que ha deixat anar un xut enroscat que ha dibuixat una trajectòria inabastable per al meta del Castellón (36'). Un 2-0 pels de Juanma Pons que esclaria el camí de l'ascens... a priori. Ja els castellonencs han apretat al tram final del primer temps i Fabiani, de cap, ha posat a prova Èric (41').

A la represa, un canvi per barba. Dos canvis que han canviat la dinàmica del partit, ja que l'entrada de Dani Iglesias per Iu ha fet perdre el mig del camp al Gavà, mentre que l'entrada d'Antonio per Ebwelle al Castellón ha fet guanyar protagonisme ofensiu als de Kiko Ramírez. Un Castellón que ha tornat a entrar a l'eliminatòria ben aviat, gràcies a Antonio, un autèntic malson per a la defensa local (50'). El gol ha donat ales al Castellón, que poc després ha igualat el partit després que Raúl Fabiani enganxés una centrada de Juanfran i establís l'empat a dos provisional (56'). El partit se li ha fet coll amunt al Gavà, que no ha acabat de recuperar sensacions i ha quedat en mans d'un Castellón que hauria pogut fer el 2-3 al minut 71, novament per mitjà d'Antonio. És de justícia reconèixer, alhora, que Niko Kata també ha tingut la seva opció després d'una bona jugada col·lectiva que ha acabat amb una volea als núvols de l'atacant d'origen equatoguineà (62'). Tram final de partit complicat, amb una doble expulsió que ha deixat ambdós equips amb 10 homes; Niko Kata i Marc Castells han vist la vermella directa i han abonat el terreny per un final d'eliminatòria absolutament èpic.

Els 30 minuts de pròrroga han tingut un clar color albinegre; el Castellón ha gestionat millor el global dels 120 minuts de partit, per exemple amb uns canvis que han permès Saizar i Jesús dinamitar la defensa del Gavà quan els de Pons amb prou feines creuaven la línia del mig del camp. D'ocasions, el Castellón n'ha tingut un bon grapat: Antonio, de cap, ha creuat massa la seva rematada (99'), Meseguer ha deixat anar un cacau que Eric ha refusat amb els punys (103'), Antonio, més tard, ha demanat un penal que no ha semblat massa clar i, en l'opció (doble) més clara pels visitants, al minut 113 Gaizka Saizar ha enviat una pilota al pal, i el rebuig tampoc no l'ha pogut aprofitar Antonio, que ha topat amb una bona intervenció d'Eric Alcaraz. El porter del Gavà no ha aparegut fins el final, però ho ha fet per dur el seu equip als penals i, un cop allà, per contribuir de forma decisiva a l'ascens. Una tanda que ha vist marcar els set primers penals i fallar el vuitè, picat pel local Èric Pujol. Amb el punt d'ascens a favor, Antonio ha vist com Eric li aturava el penal i, acte seguit, Manuel Raíllo conduïa el partit a la mort súbita. Guille i Boris han traslladat el marcador al 5-5 abans que Luismi enviés el seu xut als núvols; el favor no l'ha perdonat el local Marco, que ha transformat el setè penal del seu equip, el decisiu, el de l'ascens a Segona Divisió B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada