Etiquetes

5/7/15

#2bg3 | Les banquetes prenen forma

Són pocs els equips que formaran el grup 3 de Segona Divisió B (si la RFEF té a bé confirmar la proposta de la majoria de comissions regionals) que encara han de definir els capitans dels seus projectes 2015-2016. El darrer equip en oficialitzar el seu entrenador va ser el Reus Deportiu, que divendres executava el que era un secret de domini públic: que Natxo González dirigirà la nau reusenca per segona temporada consecutiva. Amb la renovació del vitorià ja són 18 els clubs (d'un total de 20) que ja tenen entrenador de cara a un curs que començarà a finals d'agost, tot i que les pretemporades de gran part d'equips arrencaran entre demà i la setmana vinent. Així les coses, l'Olímpic de Xàtiva i el Barcelona B són els únics equips que encara no tenen entrenador, ja que els de la Costera tot just arrenquen nova etapa sota la presidència de Kike Alcázar mentre que el Barcelona B està pendent d'un procés electoral que, legalment, impediria que hi hagués tècnic per al filial abans del 18 de juliol (data de les eleccions). D'altra banda, l'Eldense i l'Huracán encara no han fet oficials els noms dels seus entrenadors, per bé que l'arribada de Galiana al Pepico Amat (pendents, però, de si podran sortir a Segona B) i la continuïtat de Toni Seligrat al Sant Gregori estan virtualment lligades.

Nico López torna a #2bg3 i dirigirà el Llosetense
Un estiu, l'actual, que ha estat marcat pel poc moviment a les banquetes després d'un curs 2014-2015 ben mogut. De fet, només cinc equips (el Barcelona B serà el sisè) han canviat el seu entrenador de cara a la propera temporada: a Lloseta, Nico López substitueix un Óscar Troya que marxa al Poblense després d'haver ascendit amb els del Raiguer; a Sabadell, Miguel Álvarez és el recanvi de Mandia després del descens arlequinat; Andrés Palop, que va acabar el curs passat com a segon entrenador a Alcoi serà el cap visible del cos tècnic al Collao mentre que Galiana és l'escollit a Elda per substituir un Rubén Albés que ha fitxat pel Valladolid B. Finalment, l'Hospi és l'únic club que ha apostat per un canvi d'entrenador havent mantingut la categoria: Kiko Ramírez deixava el club a mitjan maig i dies després els riberencs anunciaven l'arribada de Martí Cifuentes. Per la seva banda, Atlètic Balears, Badalona, Cornellà, Espanyol B, Hércules, Huracán, Lleida Esportiu, Mestalla, Olot, Reus Deportiu i Villarreal B aposten pel continuïsme amb els mateixos entrenadors que l'any passat a Segona B. També ho fan dos dels tres ascendits: Atlético Levante i Pobla han renovat Miguel Ángel Villafaina i Martín Posse, respectivament, de manera que el primer debutarà a Segona B i el segon hi tornarà després de l'amarga experiència a l'Hospi (2013-2014).

Precisament Villafaina serà el tècnic més jove dels 18 confirmats a dia d'avui: el tècnic del filial granota va fer 32 anys el mes passat i supera per un any Martí Cifuentes (farà 33 anys aquest dimarts) i Lluís Planagumà (34 anys). A l'altre extrem hi ha Miguel Álvarez, que va fer 57 anys el mes de març i que amb el Sabadell dirigirà la seva onzena temporada a Segona Divisió B; Nico López (50 anys) i Natxo González (48 anys) completen el top3 d'entrenadors veterans, un top3 que no coincideix totalment amb el de partits dirigits a la categoria de bronze, un rànquing que encapçalen Álvarez (309 partits) i Natxo González (252) i que segueix Imanol Idiákez, que va tancar l'última lliga regular dirigint el seu partit 200 a Segona B. A l'altre extrem de la categoria hi ha Andrés Palop i Miguel Ángel Villafaina, que s'estrenaran a #2bg3. Finalment, també resulta interessant veure la longevitat dels entrenadors als seus clubs; en aquesta faceta qui destaca, de llarg, és un Jordi Roger que enguany encetarà la seva cinquena temporada al capdavant del Primer Equip de la UE Cornellà. La resta d'entrenadors van arribar, com a mínim, l'estiu de 2014 amb l'excepció de Curro Torres, que viurà la seva tercera temporada al filial del València, on va arribar a finals del curs 2013-2014 en substitució de Nico Estévez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada