Imatge: Fútbol Balear |
Després de diverses crides a socis, simpatitzants, habitants de Lloseta, el Raiguer, institucions i empreses privades, la situació pintava malament fa qüestió de quatre dies. Amb prop de 70 assistents, el president del Llosetense reconeixia que la xifra dels 200.000 euros encara no s'havia assolit i tornava a insistir en la seva màxima: "sense aquesta quantitat no pujarem a Segona B". L'endemà, però, tot va canviar: després de diverses negociacions l'entitat llosetina aconseguia el compromís ferm per part d'algunes empreses que els permetria comptar els recursos necessaris per executar el dret que l'equip s'havia guanyat sobre el terreny de joc després d'haver completat un any de somni, amb un subcampionat de Lliga i una fase d'ascens brillant en què els d'Óscar Troya van desfer-se de l'Unión Adarve, del Murcia Imperial i del San Pedro malagueny. La cirereta, la victòria final en un Municipal d'Es Puig ple a vessar (unes 2.100 persones), com gairebé mai s'havia vist en una localitat, Lloseta, que amb prou feines supera els 5.000 habitants.
Tot i l'èxit, Óscar Troya considerava que havia complert un cicle a Lloseta (tres anys s'hi ha estat) i engegava una nova etapa al RCD Mallorca, club que l'ha 'cedit' per dirigit el Poblense a Tercera Divisió. El Llosetense, però, ja tenia el nom ideal per fer-se càrrec d'un projecte auster i realista: Nico López. L'inquer torna a les banquetes de Segona Divisió B per dirigir un vaixell que, de ben llarg, serà el més modest d'una categoria que acull creuers com són el Reus Deportiu, l'Huracán, l'Alcoyano, l'Hércules o el Barcelona B. La grandesa (o realitat) del futbol, però, és que la pilota acaba dictant sentència; la història, els noms, els pressupostos, l'afició i la quantitat són dades interessants, però d'un valor relatiu quan les comparem amb la incidència real i decisiva que tenen els partits. Sí, al final clubs com el Llosetense, la Pobla de Mafumet, el Gernika, el Leioa o l'Ebro compartiran divisió real amb Cádiz, Murcia, Castilla, Barcelona B, Hércules, Recreativo, Jaén... I això per bé que el Cádiz comptarà amb el suport de Pina, el Granada, l'Udinese i qui faci falta per teixir l'enèssim projecte faraònic per abandonar la Segona B mentre que Nico López ja farà prou a Lloseta amb administrar 80.000 euros per dissenyar una plantilla de 20-22 de futbolistes per competir a la mateixa categoria.
El Bar Bestard, també decisiu per l'ascens del Llosetense. Imatge: IB3 Televisió |
La bona notícia per al Llosetense, crec, no és simplement haver ascendit a Segona Divisió B sinó que és haver-ho fet havent madurat la decisió tot valorant aspectes fonamentals per no comprometre el futur d'una entitat que camina cap al centenari. Aquest és l'orgull real, el de veure com uns dirigents d'un club de futbol han anteposat el criteri i l'estima a un club a la bogeria de les xifres i a la manca de coherència que s'ha instal·lat en tants i tants clubs del futbol des de fa anys. En nom d'una pretesa professionalització, els clubs del futbol d'entesten a cometre excessos que en un futur immediat (o no tant) s'acaben pagant si l'encert sobre la gespa no amaga aquest descontrol econòmic. Com a mostra, unes dades: dels equips que van jugar la Segona B la temporada 2010-2011, cinc han desaparegut, tres més són a Regional i set més a Tercera, amb l'economia com a motiu principal per a nou d'aquests clubs. Tampoc és que al futbol o a l'economia dos més dos sempre acabin sumant quatre, però que ho facin en un primer moment ja és un bon punt de partida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada