Etiquetes

24/1/15

Un derbi atractiu | CE l'Hospitalet - UE Sant Andreu

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - UE SANT ANDREU
Diumenge, 25 de gener - 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 22 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Aleix, Agus, Alcaraz, Vivi, Bueno, David Haro, Morgado i Nano.

Possible onze del Sant Andreu: Morales, Carroza, Jilmar, Manu Viale, Azparren, Lucas, Ibon Gutiérrez, Víctor Alonso, Puerto, Ton Alcover i Bruno.

Àrbitre: Raúl Martín González Francés (las Palmas).

La irrupció de la Grama als anys 90 va repartir la rivalitat tradicional que ha existit entre el Sant Andreu i l'Hospi al llarg de molts anys. Però el derbi de la línia 1 és sagrat i un partit tan clàssic com aquest mereix tota l'atenció del món. Diumenge, enèssima batalla en un Estadi de Futbol de l'Hospitalet on els quadribarrats buscaran guanyar-hi després de dotze anys sense fer-ho, on l'Hospi s'ha fet fort i on vol continuar fent del seu feu un fortí per seguir creixent, per pujar com l'escuma a la classificació. Fer bo el puntàs de Tarragona és la fita que s'han marcat els homes de Kiko Ramírez, que després de set jornades sense perdre han esvaït els fantasmes del descens i les fantasies en els caps d'alguns que volen opinar del que no saben (i sense veure-ho, compte). L'equip mira cap amunt sense perdre de vista d'on ve ni quin és el primer objectiu: afermar una permanència que diumenge ha de ser tres punts més a prop. I no perquè un Sant Andreu amb una forta càrrega d'exriberencs posi les coses fàcils, però sí perquè l'Hospi ha de seguir demostrar fam. A la gespa i a la graderia: és cert que la iniciativa de carnets a 10 i 20 euros no s'ha publicitat com caldria, però el preu és una excusa menys per no acompanyar els riberencs en una segona volta que pot tornar a ser intensa i, tant de bo, històrica.

Set punts separen riberencs i quadribarrats a la classificació. Abans de Nadal el Sant Andreu va patir un relleu a la banqueta amb l'acomiadament de Piti Belmonte i l'arribada de Rubén García, tècnic jove (26 anys), de la casa i que sembla clar que ha arribat per quedar-s'hi. Des del canvi de tècnic el Sant Andreu ha sumat 4 punts de 12 possibles i és una mica més a prop del descens, però en aquests quatre partits ha millorat la imatge i, sobretot, ha renovat la seva efectivitat de cara a porteria, tot trencant contra l'Ilicitano una ratxa de tres mesos sense marcar a casa. Aquest és un dels aspectes que més preocupa al club i per això la setmana passada van fitxar Rubén Martínez, que l'any passat era a l'Alcoyano i que suposa una nova alternativa per a l'atac andreuenc. A dalt, les referències continuen sent Bruno i Nuha, per bé que un cop recuperat de la seva lesió el brasiler li ha guanyat la partida al gironí. Tot i això, els 15 gols en 21 partits que han marcat els barcelonins els situen com el pitjor equip en aquest capítol, juntament amb l'Olímpic.

Molt diferent pinta la cosa quant a la rereguarda. El Sant Andreu només ha encaixat 16 gols en 21 jornades i tan sols els tres primers classificats (Nàstic, Huracán i Hércules) presenten millors xifres en aquest capítol. Bona part de culpa la tenen tres homes que diumenge viuran un partit especial en un Estadi on durant molts partits han actuat com a locals. El lateral José Antonio Llamas va ser un dels culpables de l'històric playoff de fa vuit temporades amb Juan Carlos Oliva com a tècnic. Més empremtta han deixat a l'Hospitalet els germans Viale, futbolistes de l'Hospi fins el passat mes de juliol i que entre tots dos acumulen 304 partits amb la samarreta de la franja vermella. Precisament, el petit dels Viale serà una de les novetats per a Rubén García després de descansar contra el Villarreal B per sanció, idèntica situació que Carroza i Víctor Alonso. Finalment, però, Llamas no podrà jugar demà per lesió, igual que Adrià Borreda i Joaquín Calderón, que completen la llista de baixes del Sant Andreu.

Pel que fa a l'Hospi, al confiança i la tranquil·litat han predominat en una setmana tranquil·la després de la bona actuació de l'equip a Tarragona. L'Hospi va assecar gairebé a la perfecció un dels atacs més temibles de la categoria i va frenar un líder en ratxa, però en el cantó negatiu li va mancar claredat a l'hora de resoldre les poques accions ofensives de què va gaudir. El retorn a l'Estadi ha de suposar un pas endavant en aquest sentit; recuperar la iniciativa del joc i apretar el rival seran factor claus per superar un equip que, com l'Olímpic fa tres setmanes, no posarà les coses gens fàcils més enllà del marcador. Caldrà paciència, però un inici ambiciós com el de fa dues setmanes davant l'Ilicitano pot aplanar el camí cap a una victòria que elevaria la moral de l'equip abans d'afrontar dues sortides consecutives (i ben complicades) a Vila-real i a Badalona. Per aquest partit Kiko Ramírez torna a tenir tota la plantilla en condicions i no serà fins abans del partit que decideixi els 16 homes que formaran la llista de convocats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada