Etiquetes

15/9/14

Miguel García deixa la presidència de l'Hospi

Era un secret a veus des de feia mesos. L'encara president Miguel García duu temps manifestant la seva intenció d'abandonar la presidència del Centre d'Esports l'Hospitalet després de gairebé dues dècades al càrrec. Finalment, ahir diumenge el màxim dirigent hospitalenc va anunciar, després del partit que l'equip a guanyar al Villarreal B (2-0) i en la intimitat del vestidor que ho deixava. Així ho confirmava minuts després en roda de premsa Kiko Ramírez, preguntat per les paraules que García havia adreçat a tècnics i jugadors només uns instants d'abans. Tot plegat en un dia complicat, ja que dissabte Miguel García va perdre el seu pare. Tot i això, aquest mateix dilluns Miguel García ha signat la carta de renúncia i a partir de demà el fins ara vicepresident Antonio Castellano es convertirà en nou president del Centre d'Esports l'Hospitalet. L'empresari hospitalenc, nascut a Jaén, es convertirà en el 14è president de la història de l'entitat, tot i que fins dintre d'aproximadament dos o tres mesos, d'acord amb el que preveu la Llei de l'Esports, la Generalitat no confirmarà oficialment, per qüestions burocràtiques, el relleu a la presidència del club.

D'aquesta manera, Miguel García del Valle (Villaverde de Guadalimar, Albacete, 1952) posa punt i final a gairebé 19 anys com a màxim dirigent del Centre d'Esports l'Hospitalet. García va agafar les regnes de l'entitat el 17 de novembre de 1995 i arran de la sobtada dimissió (per discrepàncies amb la Junta) de Jaume Barris, que amb prou feines va estar-se 40 dies a la presidència del club. García era vicepresident primer i va agafar les regnes de forma provisional en una situació complicada pel club, marcat per la delicada situació econòmica que va coincidir amb el període de filiació amb el RCD Espanyol. Figura de consens, la bona relació amb el consistori local i l'aleshores alcalde Celestino Corbacho va facilitar que l'Hospitalet sortís endavant i que pocs anys després fes un salt quant a instal·lacions amb el canvi del vell Municipal a l'actual Estadi (març de 1999) i amb el conveni que es va tancar amb l'Ajuntament a canvi dels terrenys on hi havia l'antic camp del Centre d'Esports l'Hospitalet.

Quant al capítol esportiu, sota el mandat de Miguel García l'Hospi ha guanyat una Lliga de Segona B i dues de Tercera, ha disputat quatre promocions d'ascens per intentar ascendir a Segona Divisió A (2002, 2007, 2013 i 2014) i va descendir en dues ocasions a Tercera Divisió (2003 i 2008) en dos dels grans errors assumits per García, que va dissenyar plantilles d'un important cost econòmic que no van donar bon resultat sobre la gespa. A Tercera, l'equip va trigar dos anys en ascendir en els dos passos que va tenir per la categoria, tot i que sempre va jugar la promoció d'ascens (2004 i 2005 i 2009 i 2010: La Copa del Rei, d'altra banda, també ha tingut un pes important en l'etapa de Miguel García com a màxim dirigent riberenc: 8 de les 18 participacions del club a la competició del KO han tingut lloc en els últims 14 anys. Quatre equips de Primera s'han enfrontat a l'Hospi en aquestes edicions, per bé que només la Real Sociedad (2001) i el Barcelona (2011) van visitar l'Estadi. L'Athletic de Javi Clemente va obligar l'Hospi a rebre'ls a Sabadell (2005) però es va evitar repetir el lamentable episodi de 2001, quan l'Hospi es va negar a acceptar la negativa del Deportivo de jugar a l'Estadi i no es va presentar al partit de 1/8 de final que la RFEF va dictaminar que s'havia de disputar al Mini Estadi (desembre de 2001).

Pel que fa a l'aspecte social, l'etapa de Miguel García ha vingut marcada per la relació d'amor-odi amb una ciutat que no ha respost en els moments importants per bé que en algunes fases del seu mandat, l'Hospi tampoc no ha sabut treballar per atreure l'atenció de l'Hospitalet per donar suport a una entitat que ha vist com l'assistència a l'Estadi ha minvat de forma espectacular amb el pas dels anys. Tot i intentar-ho de mil i una maneres amb iniciatives puntuals, entrades gratuïtes, grups de partits amb portes obertes o rebaixes en els carnets de soci, el cert és que tampoc s'ha sabut des del club treure el màxim profit d'aquestes mesures pel bé de l'entitat i amb l'objectiu de captar l'interès del veïnat de l'Hospitalet. Malgrat tot, tal com reconeixia fa uns mesos, tot i no ascendir contra el Leganés Miguel García va mostrar la seva satisfacció de veure, després d'anys de batalla, l'Estadi ple el passat 22 de juny.

Probablement, el capítol econòmic sigui el punt fort del mandat de Miguel García i, al cap i a la fi, el que ha fet perllongar la seva estada com a màxim dirigent riberenc. El manxec va aconseguir salvar el match ball de la complicada situació econòmica de l'entitat amb la seva arribada i poc a poc va anar creant un coixí econòmic sobre el qual el Centre d'Esports l'Hospitalet ha anat creixent amb la seguretat del futur assegurat. La gestió de la subvenció municipal fruit del conveni, amb una quantitat anual important, ha estat excel·lent i en gairebé dues dècades l'Hospi no ha tingut cap problema de deutes amb jugadors o creditors, una situació gens habitual al futbol espanyol. Conscient de la realitat, García sempre ha apostat pel dia a dia i per gastar (molt) menys del que tenia per assegurar el futur immediat de l'entitat, tot preveient circumstàncies inesperades com el cas de la Seguretat Social.

Amb les seves formes, peculiars i allunyades de la correcció política, i la seva manera de treballar, confiant molt en el treball propi, Miguel García s'ha convertit en el president més important de la història del Centre d'Esports l'Hospitalet. Més enllà de la seva significació política, sovint utilitzada com a justificació d'alguns per atacar la gestió de García, per a molts la història de l'Hospi va lligada de forma indiscutible a la figura de García de manera que l'etapa d'Antonio Castellano obrirà un nou futur a l'entitat, desconegut a dia d'avui. El Futbol Base tindrà un pes importantíssim per al nou dirigent riberenc, de qui també s'espera un canvi en la gestió de l'entitat i la creació d'una estructura basada en diferents àrees de treball per tal de professionalitzar el club dintre de les possibilitats econòmiques i de les necessitats que requereix una categoria com la Segona Divisió B. En els propers dies, doncs, coneixerem de quina manera s'executa aquest relleu a la presidència del Centre d'Esports l'Hospitalet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada