Etiquetes

26/9/14

#2bg3 | Prèvia de la 6a jornada

La igualtat terrible que regna al grup 3 en aquest inici de Lliga ha provocat que entre el líder i el cuer només hi hagi cinc punts de diferència, que tots els equips ja hagin guanyat i perdut, mínim, algun partit i que durant tota la setmana vuit equips hagin compartit puntuació (5 punts) a la part baixa de la taula classificatòria. És a dir, hi ha temps per a reaccionar perquè evidentment no hi ha res de decidit. Però les aigües no baixen igual a tots els rius. Almenys, no pas a Alcoi on ja hi ha més d'un i dos ulls crítics que han posat la seva mirada sobre Óscar Cano, tècnic andalús que aquest any pilota la nau de l'Alcoyano. Els blanc-i-blaus, amb un altre projecte encaminat a jugar el playoff, no han començat massa fins i després de cinc jornades són divuitens amb només 5 punts. El pitjor de tot, més enllà de la posició, és que ja des de la temporada l'equip no va transmetre les millors sensacions (va ser el pitjor del grup en aquest període). L'eliminació de Peña Deportiva i Nàstic a la Copa del Rei, on rebran el Lleida Esportiu en la tercera eliminatòria és, potser, el fil que salva Óscar Cano de viure el duel de diumenge com una autèntica final. Cert és que les constants lesions han llastat de forma important l'equip alacantí, com també és cert que alguns invents com ara situar Carles Salvador al lateral tampoc aporten massa seguretat a un equip necessitat de resultats per créixer en confiança. Bàsic en una categoria com el grup 3 de Segona B que, per molt avorrida que sigui segons Óscar Cano, és tant o més competitiva que d'altres campionats.

Es queixava el tècnic andalús que a la categoria hi havia poc futbol, que una setmana tocava jugar sobre artificial, l'altra sobre natural... Vaja, com si no ho sabés quan es va comprometre amb l'Alcoyano setmanes abans d'acabar la pretemporada amb el Betis B. Tampoc l'Ilicitano ha tingut el seu millor inici de Lliga. Els de Vicente Mir també sumen cinc punts però la diferència de gols els manté, de moment, fora de la zona de perill. Quatre partits sense guanyar sumen els franjaverda, per bé que l'empat de dissabte contra el Mestalla es valora positivament pel fet d'haver jugat més de mig partit en inferioritat per l'expulsió de Fran Martínez. En el balanç negatiu, el penal fallat per Tamayo, que hagués pogut obrir la llauna i dibuixar un altre partit. De moment, el filial continua arrossegant la doble cara local-domicili que l'any passat ja el va conduir a guanyar només tres partits (Bunyol, Prat i Olot) al llarg de tot el curs. Amb la llarga lesió de Jairo Jiménez com a hàndicap afegit, l'eclosió de Rubio aporta llum a una zona ofensiva que Mir hauria volgut veure reforçada. Com millorat voldria veure l'estat d'un Díaz Iborra que tampoc ajuda massa a veure brillar l'estil de joc que caracteritza el quadre il·licità.

CD ALCOYANO - ELCHE ILICITANO
Jornada 6 - Diumenge, 28 de setembre - 19:00 hores
El Collao - Alcoi
Àrbitre: Luís López Collado (Castella-la Manxa).

Tots dos tenen cinc punts (de 15 possibles), però l'Alcoyano és 18è i l'Ilicitano 15è / L'Alcoyano no perd al Collao des del 27 d'abril (0-1 vs Lleida Esportiu) / L'Ilicitano només ha guanyat un partit a domicili en un any (0-4 a Olot, l'1 d'abril) / El jugador de l'Alcoyano Carles Salvador podria jugar el seu partit 100 a Segona B / Amb 21 i 20 jugadors utilitzats, respectivament, l'Alcoyano i l'Ilicitano són el 2n i 4t equip que més homes han fer servir en aquestes cinc jornades / L'Alcoyano només ha guanyat dos dels set partits oficials jugats aquesta temporada; l'Ilicitano, un de cinc / Darrer precedent: 2-0 (2013-2014; Rayco i Rubén Martínez.

Dissabte, 18:00 | Espanyol B-Zaragoza B
Dos precedents i dues victòries aragoneses. Darrer precedent: 1-2 (2001-02; Corominas / Iban Espadas i Cani). Cara a cara l'equip més golejador (Espanyol B, 10 gols) i l'equip més golejat (Zaragoza B, 9 gols). Només un dels últims set filials que ha visitat Sant Adrià hi ha aconseguit guanyar (1-2, Mallorca B 2012-13).

Dissabte, 19:00 | Mestalla-Nàstic
15 precedents i tres victòries grana, sempre a Segona B. Darrer precedent: 2-2 (2013-14; Chumbi, Hiroshi / Rocha, Xavi Molina). Cara a cara el segon local menys golejador (Mestalla) i el millor equip a domicili (Nàstic). Amb tres gols, el Nàstic és el segon equip menys golejador de la categoria.

Diumenge, 12:00 | Cornellà-Mallorca B
Primer enfrontament de la història entre el Cornellà i el Mallorca B. Amb el partit de Copa contra el Leioa a l'horitzó, els de Jordi Roger (que ja ha finalitzat la seva sanció) buscaran el primer triomf com a locals 3 #2bg3. El filial d'Olaizola encara no sap guanyar fora de Son Bibiloni; darrer triomf a domicili, 1-3 vs Atlètic Rafal (13 d'abril).

Diumenge, 12:00 | Reus Deportiu-Eldense
Únic precedent: 1-0 (1976-77; Palau). El Reus Deportiu és un dels tres equips que ha guanyat tots els partits jugats a casa. L'Eldense no guanya a domicili des del passat 9 d'abril (0-2 a Borriol). En roda de premsa, dimecres passat els blaugrana anunciaven que Rubén Albés era el primer entrenador de l'Eldense (i no pas Fran Yeste) arran de la denúncia de CENAFE.

Diumenge, 17:00 | Olot-Huracán
Dos enfrontaments l'any passat (Copa i Lliga) i mateix marcador: 3-2. A #2bg3, el mes d'abril, gols de Coro i Carlos (2) / Luismi i Pablo Morgado. Després del necessari triomf a Elda els d'Arnau Sala buscaran retrobar-se amb un triomf a casa que no aconsegueixen, precisament, des del 27 d'abril contra Huracán. Els valencians, que aquesta setmana arribaven als 1.900 abonats, no guanyen a domicili des del 30 de març (0-3 a Ontinyent).

Diumenge, 18:00 | Badalona-Villarreal B
El rival davant el qual el Badalona va pujar a Segona B visita Pomar. Cinc precedents i un triomf groguet: 0-1 (2013-14; Esperi). Al Badalona, Óscar Sierra podria jugar el seu partit 250 a Segona B mentre que el Villarreal B Sergio Marcos podria jugar el seu matx 150 a la categoria. La darrer victòria del filial com a visitant va ser, precisament, contra el Badalona (27 d'abril).

Diumenge, 18:00 | Hércules-Sant Andreu 
Sis precedents i només un triomf quadribarrat, precisament en el darrer enfrontament: 2-3 (1992-93; Rodríguez, Paco Luna / Rueda, Àlex, Hans). A l'Hércules, Fernando Rodríguez podria jugar el seu partit 200 a Segona B i Adrià Granell, el número 150. El Comitè de Competició retirava la segona groga que Paco Peña va veure a Tarragona i el central herculà podrà jugar contra un Sant Andreu que aquesta setmana s'ha queixat públicament dels darrers arbitratges.

Diumenge, 19:00 | Lleida Esportiu-Olímpic 
Dos precedents amb un triomf local i un empat: 0-0 (2013-2014). Als de Xàtiva, Pepín Tortosa podria disputar el seu partit número 300 a Segona Divisió B. El Lleida Esportiu defensarà liderat dos anys després del darrer cop (2a jornada de Lliga a #2bg2, 2012-2013). L'Olímpic buscarà el segon triomf consecutiu a domicili: la darrera derrota dels de la Costera lluny de Xàtiva va ser el 4 de maig (1-0 a Sant Andreu).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada