Etiquetes

9/9/14

El repte de la Copa | CD Guijuelo - CE l'Hospitalet (dimecres, 21:00)

Per uns dies, la Lliga queda aparcada per un repte secundari en la immensitat de la temporada però primari pel que fa a intenció i il·lusió. L'Hospi obre demà a Salamanca la seva cinquena aventura consecutiva a la Copa del Rei i ho fa amb un compromís complicat, després d'un viatge llarg i feixuc i davant d'un rival amb la moral pels núvols després del seu gran inici de Lliga. El Club Deportivo Guijuelo, al qual l'Hospi s'hagués pogut enfrontar en la primera eliminatòria del playoff d'ascens no fa ni quatre mesos, serà l'oponent d'un Hospi que voldrà confirmar les bones sensacions pel que fa al joc que va demostrar el passat diumenge a Sant Andreu. Tot i no poder transformar les sensacions en victòria, Kiko Ramírez va mostrar la seva satisfacció de veure que l'equip està en la línia correcta per continuar l'evolució. Així, el partit de demà a Guijuelo es presenta com una nova oportunitat per per créixer una mica més i, evidentment, per quedar a només una eliminatòria d'enfrontar-se a un equip de la Lliga BBVA, un objectiu del qual ningú no se n'amaga al club. No serà una empresa fàcil, però aquest equip ja ha demostrat que la Copa li prova, que la Copa li posa. I l'aparador és immillorable com per esperar, demà, la millor versió d'aquest Centre d'Esports l'Hospitalet. La cita, aquest dimecres a partit de les 21:00 hores al Municipal de Guijuelo. I com sempre, des del Blog us portarem tot el que doni de sí aquest partit.

El Guijuelo
El Club Deportivo Guijuelo (fundat el 1974) s'estrena demà a la Copa del Rei. Com a l'Hospitalet, la il·lusió és màxima per arribar a 1/16 de final i poder-se enfrontar per primer cop i en partit oficial a un 'gran d'Espanya'. Dues eliminatòries separen els chacineros d'aquesta fita i saben que per arribar-hi hauran de passar, sí o sí, per sobre d'un Hospi que és l'antítesi lliguera del Guijuelo. I és que l'equip que dirigeix Fernando Estévez (Capilleira, 1979) ha donat continuïtat a una temporada, la passada, que va ser la millor de la història del club. El Guijuelo va ser quart a la Lliga i va disputar la promoció d'ascens per primer cop, per bé que el Leganés (sí, també el Leganés), els va barrar el pas després d'empatar al Municipal i resoldre amb un gol del Guaje a Butarque. Com era d'esperar, són molts els que van fixar-se en una de les sensacions de la temporada, de manera que els castellans s'han vist obligats a renovar la seva plantilla amb l'ànim de configurar un bloc competitiu, començant pel recanvi a la banqueta, on l'andalús Estévez torna a 'regnar' després de la seva experiència amb ascens i descens al Loja.

Imatge: El Correo Gallego
Vuit renovacions i més d'una dotzena d'altes dibuixen un CD Guijuelo que tot i els canvis ha obert la Lliga de forma immaculada. Tres partits, tres victòries i segona posició empatat amb el Celta B, líder del grup 1 de Segona Divisió B. Amb tres victòries per la mínima (2-3 a Zamora, 2-1 contra el Tropezón i 0-1 dissabte contra el Compostela), els salmantins han engegat amb brillantor la temporada després de l'èxit i afrontaran amb moral un duel diferent com el de demà. Sis golejadors (el darrer en pròpia porta del Compos) diferents i cap d'ells, encara, és Enrique Carreño, la passada temporada davanter a l'Hospi i que enguany l'atzar ha volgut creuar el seu antic club amb l'actual, un Guijuelo on Carreño busca reivindicar-se després d'un any per oblidar a l'Hospitalet. El d'Utrera, que va ser titular els dos primers partits, va ser suplent dissabte a Santiago i ha jugat 162 minuts. No és, però l'únic conegut d'una plantillaque també compta amb el garrotxí Marc Nierga, el porter Sergio Garabato (ex Levante B), l'experico Aitor Granados o el migcampista Javi Moreno, que ha passat per molts clubs #2bg3 com Badalona, Alzira o Huracán.

Es fa complicat preveure quin serà el pla dissenyat per Fernando Estévez de cara al partit de demà si bé s'espera que el tècnic granadí doni minuts als jugadors que fins ara han tingut menys oportunitats. El Guijuelo, a més, disposarà d'una situació manifestament millor que l'Hospi per preparar el partit: va jugar dissabte, va descansar diumenge i ha entrenat dilluns i dimarts mentre que els riberencs amb prou feines completaran un entrenament en condicions per preparar el duel a Guijuelo. Sigui com sigui, l'única baixa confirmada dels chacineros és la de Carlos Rubén, que es va fer mal al turmell fa 10 dies davant del Tropezón. En aquest sentit el davanter sevillà podria habilitat el retorn a la titularitat d'Enrique Carreño. Probablement, el relleu a la porteria també sigui un fet amb Rubén prenent el relleu de Garabato sempre i quan no es resolgui el trànsfer del meta francès Devis Epassy. El Guijuelo no perd al seu Municipal des del passat 6 d'abril (1-2 vs UD Logroñés).

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospi afronta el partit de demà a Guijuelo amb la il·lusió de superar ronda, accedir a la tercera eliminatòria i poder enfrontar-se a un equip de Primera Divisió tres anys després d'aquell infame partit al Camp Nou. Hi ha factors que no ajudaran a preparar el partit com cal: l'Hospi va jugar diumenge tarda el seu partit de Lliga i només ha pogut entrenar dilluns, en una sessió que també havia de servir com a recuperació del duel al Narcís Sala. Aquest dimarts, minuts després de les 11 del matí, l'equip ha sortit en direcció a Salamanca després de fer un entrenament a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. Després, llarg camí fins a Salamanca, on l'equip hi pernoctarà i passarà les hores prèvies al partit. Tot i les incomoditats, Kiko Ramírez no amaga que la intenció de l'Hospi (com no pot ser de cap altra manera) és superar el Guijuelo en una competició que il·lusiona de debò, a jugadors, tècnic i entitat.

A més, el punt de partida ha de ser la bona prestació que l'equip va oferir a Sant Andreu. Per bé que cal ajustar encara algun concepte, evitar errades com la del gol en contra, l'equip cada cop genera més perill i és més a prop de guanyar els partits. Solucionar l'encert de cara a porteria, evidentment, serà clau per eliminar demà un conjunt sòlid al darrere com el salmantí. De cara al duel de demà Kiko Ramírez compta amb les baixes de Miguel Ángel Luque amb problemes al turmell, d'Iván Hammouch i de José Rodríguez; a més, Iu Ranera i Lucas del Campo tampoc no han viatjat per decisió tècnica. El tècnic tarragoní ja va manifestar la seva intenció d'aprofitar una plantilla de 22 jugadors per moure l'onze inicial i la convocatòria amb la intenció de repartir minuts i esforços sense treure competitivitat a l'equip que salti sobre la gespa artificial del Municipal de Guijuelo.

CD GUIJUELO - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Dimecres, 10 de setembre - 21:00 hores - Municipal de Guijuelo
Segona eliminatòria (partit únic) - Copa del Rei

Possible onze del Guijuelo: Rubén, Antonio, Razvan, Javi Moreno, Jonathan, Gonzalo, Ramiro, Chuchi, Yeray, Carreño i Raúl.

Possible onze de l'Hospi: Oliver, Peque, Èric Via, Aleix, Agustín, Barrera, Carril, Joel, Carreras, Morgado i Nano.

Àrbitre: José Manuel Fernández Fernández (Extremadura).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada