Etiquetes

19/9/14

#2bg3 | Prèvia de la 5a jornada

El més fàcil hauria estat triat el Nàstic-Hércules com a partit de la jornada, principalment per la història de tots dos conjunts, per l'escalada a la classificació de l'Hércules i perquè són dos equips cridats a lluitar pel campionat fins la darrera jornada. Però els partits no només són destacats per ocupar posicions nobles. Per d'altres molts motius, l'Eldense-Olot que tancarà la jornada serà un partit a tenir en compte. Primer, per la visual aposta futbolística dels alacantins i dels garrotxins, amb alguns matisos que marquen la diferència d'una aposta comuna per l'estètica, per la combinació i pel joc ofensiu. Molts crèiem que l'Eldense es convertiria en el clàssic equip valencià de joc llarg i màxim profit de l'estratègia, però els sis partits oficials que han disputat els blaugrana han demostrat ben bé el contrari. El 4-0 de diumenge a Lleida va servir per frenar una certa eufòria a l'equip que Fran Yeste dirigeix de dilluns a dissabte i que diumenge entrena Rubén Albés. Coses dels carnets i dels entrenadors. Sòlids a casa, on l'Hércules i l'Alcoyano encara van poder marxar contents de perdre, només, per 2-1 i 3-1, els alacantins han perdut a Mestalla i a Lleida però han empatat a la Copa a Alacant i a la vieja Condomina. I això que Albés manté que encara trigarem a veure la millor versió d'un Eldense que s'ha anat reforçant fins un parell de dies abans de tancar el mercat i que ha viscut un estiu convuls.

I aquesta és la màgia del futbol: que equips com l'Eldense o el Badalona, dissenyats a darrera hora, hagin fet un inici de temporada brillant quant a joc, sensacions o resultats i d'altres, com la UE Olot, amb la plantilla embastada força dies abans de començar la pretemporada, es trobin a dia d'avui en zona de descens i sense haver guanyat cap partit. El cert és que l'equip d'Arnau Sala, que dimecres va guanyar un amistós a Besalú (0-4), ha traslladat el principal mal endèmic de la pretemporada a aquest tram inicial: la manca de gol. I no serà per la manca de variants ofensives que permet disposar en una plantilla d'homes de la talla de Carlos Martínez, Uri Santos, Corominas, David López, Enric Gallego o Èric Vilanova, un dels darrers fruits del planter olotí. D'una banda, la parella que formen Héctor Simón i Òscar Sielva no acaba de carburar, tot generant una certa desconnexió en el que ha de ser el joc combinatiu de l'Olot. De l'altra, si bé l'equip ja va minimitzar el perill rival diumenge contra el Mallorca B, defensivament l'equip ha patit en excés en els duels de Cornellà (Wilfred va estar fantàstic) i a Saragossa, on el filial va trigar només cinc minuts a capgirar el gol inicial de Carlos.

CD ELDENSE - UE OLOT
Jornada 5 - Diumenge, 21 de setembre - 19:00 hores
Nuevo Pepico Amat - Elda
Àrbitre: Rubén Ruipérez Marín (Castella-la Manxa). 

Primer enfrontament històric entre l'Eldense i l'Olot / Quatre punts separen tots dos equips: l'Eldense és novè i l'Olot, divuitè / Els alacantins no perden a casa des de l'11 de maig (0-1 vs Orihuela); des d'aleshores han derrotat el Marbella, l'Arandina, el Formentera, l'Hércules i l'Alcoyano consecutivament / L'Olot, en canvi, no venç a domicili des del passat 15 de febrer (0-3 vs Mestalla); des de llavors, tres empats i quatre derrotes / Si només comptéssim les segones meitats, l'Eldense i l'Olot serien el 2n i 3r pitjors equips, respectivament (2 punts de 12 possibles) / Pablo Redondo i Soldevilla són els únics jugadors de camp que, per lesió, encara no han debutat amb l'Eldense / L'Olot, en canvi, ja ha utilitzat tots els jugadors de camp: el porter suplent Gianni, l'únic sense minuts.

Dissabte, 18:00 | Huracán - Lleida Esportiu
Duel interessant entre dos aspirants al playoff. L'Huracán suma tres empats seguits i el Lleida Esportiu no guanya a domicili des de l'11 de maig a Badalona (1-3). Dos enfrontaments amb una victòria per barba. Darrer precedent: 2-0 (2013-14, Pablo Vidal i Amarilla).

Dissabte, 18:00 | Ilicitano - Mestalla
L'Ilicitano tornarà a posar a prova l'any i mig d'imbatibilitat com a local. Fa 14 anys que el filial valencianista no guanya a Elx (2000-01, 0-2). Darrer precedent: 3-1 (2013-14, Herrera -2-, Nico / Chumbi)

Dissabte, 18:30 | Villarreal B - Espanyol B
Els periquitos mai han perdut a Vila-real (2 empats i 2 victòries). Darrer precedent: 0-1 (2013-14, Joan Jordán). Tres espanyolistes es reparteixen els 10 gols de l'equip de Planagumà: Adrià, Mamadou i Jairo han fet més gols (3, 3 i 4) que tot el Villarreal B en quatre partits (un sol gol, obra de José Naranjo).

Diumenge, 11:30 | Zaragoza B - Cornellà
Primer enfrontament històric entre Zaragoza B i Cornellà. El Zaragoza B no perd a casa des del 9 de febrer (0-4 vs Illueca a Tercera) i el Cornellà no guanya a domicili des de l'11 de maig (1-2 a Castelldefels). Aquest any, 6 de 6 dels de Larraz com a locals i 1 de 6 per als de Jordi Roger a domicili, on encara no han aconseguit marcar.

Diumenge, 12:00 | Mallorca B - Reus Deportiu
Xisco Hernández (REU) podria jugar, contra el seu exequip, el seu partit 150 a Segona B. Bona prestació del Reus a Son Bibiloni, amb dues victòries i un empats en tres precedents. Darrer enfrontament: 0-1 (2012-13, Sergio León).
 
Diumenge, 12:00 | Nàstic - Hércules 
Mal balanç per als grana, que només han guanyat tres dels 14 partits en què l'Hércules els ha visitat al llarg de la història en partit de Lliga. Darrer precedent: 0-1 (2011-12, Pepe Mora). El Nàstic no ha guanyat encara a casa i l'Hércules ha enllaçat quatre partits oficials sense perdre (empat vs Huracán i Eldense a la Copa i victòries contra Olímpic i Ilicitano).

Diumenge, 12:00 | Sant Andreu - Atlètic Balears
Amb 4 grogues en 4 partits, Bernat Alomar (ATB) és el primer jugador amb risc de suspensió aquest curs a #2bg3. Fa 66 anys que l'Atlètic no venç el Sant Andreu a domicili (1947-48, 4-5). Darrer precedent: 2-1 (2013-14, Matas, Ton Alcover / Florin).

Diumenge, 17:30 | Olímpic - Alcoyano
26 cops s'han vist les cares l'Olímpic i l'Alcoyano a Murta entre Segona B i Tercera Divisió. Darrer precedent: 2-2 (2013-14, Samu i Mosquera / Nacho Rodríguez -2-). Empatats a la classificació, els dubtes a l'Alcoyano converteixen el duel en una petita revàlida per a Óscar Cano, tècnic blanc-i-blau. Els de la Costera, més tranquils després d'estrenar-se dissabte contra el Mestalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada