6/9/14

#2bg3 | RCD Espanyol B 4-1 CF Reus Deportiu

De com un partit on no hi passava pràcticament res passa a embogir en qüestió de minuts. Seria una manera de resumir la victòria que l'Espanyol B ha sumat aquesta tarda a Sant Adrià davant el Reus (4-1) i que li serveix, de moment, per passar la nit de dissabte a diumenge al capdavant de la classificació del grup 3 de Segona Divisió B. Abans del minut 40 res feia pensar que acabaríem veient un desenllaç en forma de golejada perica davant d'un Reus que no havia mostrat fissures defensives fins aleshores, si bé els riscos que han pres els de Natxo González no han estat més dels necessaris. Abans del partit, canvi de darrera hora a l'Espanyol B per la lesió de Pirulo, que obligava a moure Marc Fernández de la banqueta a l'onze i fer entrar Marc Navarro a la llista de setze. Respecte i contenció en un inici de partit que durant la seva primera mitja hora només ha tingut dues accions de gol destacables: Joan Jordán, avui amb el filial, enviava alt un xut de falta picat amb cama dreta (15') mentre que el visitant Xisco Hernández obligava Andrés a enviar la pilota a córner després d'un bon xut amb l'esquerra (23').

El partit, disputat amb certa duresa i intensitat, avançava cap a l'empat sense gols al descans, ja que més endavant ni Masqué ni Adri Carmona resolien les seves accions davant la porteria rival. Això, fins que a tres minuts del descans una acció d'estratègia simple i efectiva avançava els roig-i-negres a l'electrònic: servei de cantonada de Xisco Hernández directe al punt de penal i rematada de primeres de Jaume Delgado per anotar el 0-1 al marcador (42'). Sense fer gairebé res en atac, el Reus tenia el partit on havia somiat. Però poc pensarien els reusencs que poc després d'una errada defensiva infantil de Jesús Olmo seria la gènesi del gol de l'empat blanc-i-blau: mal refús del central visitant que habilita Jairo, qui amb tota la tranquil·litat del món resol davant Édgar Badia i eixuga l'avantatge visitant segons abans del descans (45'). L'empat, quant a producció ofensiva, premiava tots dos amb més 'justícia' que no pas el 0-1.

La llauna estava oberta i Jiménez González l'acabaria d'obrir en la primera acció de perill de la segona meitat, quan assenyalava penal per una caiguda de Marc Fernández davant Cassamá i expulsava el portuguès amb vermella directa (55'). Acció dubtosa en què l'ex del Sabadell hi posava més pa que formatge i que acabaria per marcar el devenir d'un partit que es desnivellaria del costat perico; novament Jairo s'encarregava d'anotar el penal i fer el 2-1 (56'). Seria el punt de trencament, el moment que el Reus veuria clar que no era el seu dia. L'Espanyol B ha sabut administrar bé la superioritat numèrica per bé que ha trigat a tancar el partit per bé que una mala sortida d'Édgar hauria pogut significar el gol de Julián Luque en una centrada innocent (60'). Finalment, hauria de ser el senegalès Mamadou, acabat d'ingressar el camp i quan el Reus jugava amb nou per la lesió de Ñoño, qui sentenciés el partit amb dues dianes gairebé similars. Dos contracops similars als minuts 80 i 85 eren perfectament resolts pel davanter perico, que amb la seva velocitat acabava de destrossar un desafortunat Reus Deportiu.

RCD ESPANYOL B: Andrés, Rober, Raíllo, Ángel, Héctor, Joan, Luque, Pol, Jairo (Traoré, 78'), Marc Fernández (Mamadou, 72') i Adri Carmona (Iván Sales, 67').

CF REUS DEPORTIU: Edgar, Cassamá, Ñoño, Moyano, Olmo, Jaume, Xisco (Jorge Giménez, 72'), Colorado, Sellarès (Vítor, 72'), Masqué i Guedes (Muneta, 65').

Gols: 0-1 Jaume (42'); 1-1 Jairo (45'); 2-1 Jairo (56', pen); 3-1 Mamadou (80'); 4-1 Mamadou (85').

Àrbitre: Rubén Jiménez González (las Palmas). Ha amonestat els locals Marc Fernández (27'), Ángel (32') i Pol (82') i els visitants Cassamá (14'), Xisco (34'), Ñoño (63') i Muneta (74'). Ha expulsat el visitant Cassamá amb vermella directa (55').

Incidències: partit corresponent a la 3a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant d'uns 700 espectadors. Tarda assolellada i de calor a Sant Adrià del Besòs. A l'Espanyol B han completat la convocatòria Néstor i Marc Navarro; al Reus, Francis i Marín.