10/9/14

Gran Hospi | CD Guijuelo 0-1 CE l'Hospitalet

A una passa. La història de l'amor entre el Centre d'Esports l'Hospitalet i la Copa del Rei sembla que es podrà reeditar en aquest curs 2014-2015. I ho sembla, bàsicament, gràcies al sofert, treballat i, per què no, merescut triomf riberenc d'aquest vespre a Guijuelo. Els homes de Kiko Ramírez han sumat el primer triomf oficial aquesta temporada en un ambient hostil, davant d'un gran equip i en condicions climatològiques adverses. Ni la pressió, ni la pluja ni el vent, però, han impedit que un solitari gol d'Agustín Fernández a la sortida d'un córner quan encara no havien transcorregut ni 10 minuts de partit fos suficient per assolir el passi a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei, el graó previ al premi d'enfrontar-se a un rival de la Lliga BBVA. Amb tot, allò important és que l'Hospi, avui sí, ha aconseguit transformar l'evolució en el seu joc en un resultat positiu. Bon punt de partida abans de tornar als deures de la Lliga i rebre a l'Estadi de forma consecutiva el Villarreal B i el Badalona.

Com era d'esperar, Kiko Ramírez va donar minuts a jugadors no titulars. Rubén Carreras va ser el 17è home i va viure el partit des de la graderia. A l'onze, Oliver, Carril, Joel i Morgado van ser les novetats mentre que la línia de contenció es mantenia intacta. Com a Sant Andreu, l'Hospi va portar perill ben d'hora i al minut 1 de partit Nano tenia la primera ocasió clara del partit però el seu xut des de l'interior de la gran marxava massa creuat. Amb elsomni dels setzens a l'horitzó, el partit va estar marcat per la tensió ja des dels primers minuts tal com vam poder veure amb algunes picabaralles. Tot i això, l'Hospi no li va perdre la cara al partit i va continuar gaudint de les millors ocasions. Rubén Alcaraz va provar a sorprendre Garabato amb un xut des del mig del camp que va sortir fora per ben poc (3'). Va ser l'antesala del primer i definitiu gol del partit, després d'un servei de cantonada picat al cor de l'àrea que després d'un seguit de rebutjos Agustín Fernández va empènyer al fons de la xarxa davant les protestes dels jugadors locals (7').

A diferència d'altres partits, l'Hospi per fi havia aprofitat la seva opció per posar-se per davant. I no va desaprofitar-ho. Lluny de tancar-se, els riberencs van continuar en la mateixa línia i tot i els intents dels salmantins de recuperar el control del partit els homes de Kiko Ramírez van continuar còmodes sobre la gespa del Municipal de Guijuelo, ben ràpida a causa de la pluja. De fet, l'Hospi va tenir algun contracop a favor per eixamplar distàncies, però Pablo Morgado no va estar encertat amb un xut massa fluix que va acabar a les mans del porter del Guijuelo. Més clara va ser l'opció de Valentín, que també ho va intentar des del mig del camp i que també va estar a punt de sorprendre Garabato. Per la seva banda,el Guijuelo només va transmetre sensació de perill als darrers 10 minuts de la primera meitat. Tot i cedir-li la pilota, l'Hospi només va patir en un xut de Razvan que va marxar desviat i en una rematada de cap de Yeray que va aturar sense complicacions un Oliver que va haver de treballar menys del que s'esperava.

I és que el gran treball defensiu de l'Hospitalet va tenir continuïtat en una segona meitat en la qualel marcador ajustat va ser més perillós que el rival. I no perquè el Guijuelo fos un mal equip ni de bon tros: l'Hospi es va aplicar al 200% i va frustrar gairebé tots els intents ofensius de l'equip de Fernando Estévez, que tot i els ànims de la parròquia local, ben a sobre d'àrbitre i Hospi durant els 90 minuts, no va gaudir de grans opcions per resoldre el partit. Al descans, Kiko Ramírez va donar entrada a Álex en lloc d'un Iván Carril que havia vist groga i que anava amb els ànims massa encesos. El cert és que l'Hospi hauria pogut matar el partit ben aviat, especialment en una bona acció personal per banda dreta de Morgado, que va resoldre la jugada amb un xut potent que marxar fregant el pal al pas per l'hora de partit.

El Guijuelo no es va cansar d'intentar-ho i Estévez va acabar posant tota la carn a la graella amb l'entrada de Garban. En 20 minuts, va ser un dels homes més actius del quadre local, constantment actiu per banda dreta per bé que les seves centrades mai van trobar rematador. Tampoc és que l'Hospi estigués massa encertat en la tria de decisions en els contracops que va tenir per definir el partit, ja que ni Bueno, ni Joel ni Nano van poder sentenciarel Guijuelo en opcions clares per anotar el 0-2. El balanç ofensiu local al segon temps es va limitar a un parell de xuts llunyans del romanès Razvan que van marxar fora i a constants pilotes penjades que tot i algun refús deficient mai no van portar perill clar a la porteria d'Oliver. Al final, xiulet de l'àrbitre i alegria per un Hospi que,més enllà de la classificació, completava un partit eficient i seriós que ha de servir per continuar creixent a la Lliga.

CD GUIJUELO: Garabato, Antonio Moreno (Garban, 79'), Razvan, Yeray, Jonathan Martín, Javi Moreno, Gonzalo, Óscar Valero (Néstor, 21' (Ramiro, 64')), Carreño, Chuchi i Raúl Ruiz.

CE L'HOSPITALET: Oliver, Peque, Valentín, Agus, Aleix, Alcaraz, Carril (Álex, 46'), Haro, Joel (Èric Via, 73'), Morgado (Bueno, 60') i Nano.

Gol: 0-1 Agustín (7').

Àrbitre: José Manuel Fernández Fernández (Extremadura). Ha amonestat el local Chuchi (5') i els visitants Aleix (5'), Carril (17'), Valentín (45'), Peque (53').

Incidències: partit corresponent a la 2a eliminatòria de la Copa del Rei celebrat al Municipal de Guijuelo davant d'uns 1.500 espectadors. Nit de fred, vent i pluja. A l'Hospi, Craviotto i Canario han completat la convocatòria; al Guijuelo ho han fet Rubi i Juli Ferrer.