Etiquetes

11/3/12

Victòria amb el ganxo | CE l'Hospitalet 2-0 CE Manacor

Resa un dels clàssics de futbol, favorit per aquells que ens agrada fer lectures positivistes, que quan un no pot guanyar el millor és no perdre. Aquest migdia, afortunadament, l'Hospi ha tornat a sumar tres punts en un partit complicat i no massa brillant davant d'un feixuc Manacor (2-0). I és la lectura que podem fer d'aquest partit, abans de passar a la crítica, és que tot i no haver fer un gran partit (potser ni un bon partit), el triomf davant el quadre balear hauria de servir (ha de servir) per omplir d'esperança un equip deprimit en el seu joc i confiança però esperançat per una classificació que el veu en zona de play-off des de fa tot just una volta. Avui, un golàs de falta de Lucas Viale i una diana agònica de David Prats en temps de descompte fan que l'Hospi afronti la visita a Llagostera amb 48 punts després d'haver patit més del compte davant d'un Manacor penalitzat per la inferioritat tècnica, home a home, tot i haver plantat cara amb un plantejament intel·ligent i que no ha permès treballar en condicions un Hospi mancat de confiança. Amb tot, cal fer una lectura positiva per encara una setmana vital, amb tres enfrontaments en set dies i que pot clarificar la situació d'un Hospi que a dia d'avui aixeca dubtes en certs sectors de l'afició.

De nou amb moltes baixes a l'equip, Peque i Moussa han tornat a ocupar els laterals de l'equip. Amb José Moragón ocupant la meta riberenca per la sanció de Craviotto, les altres novetats han estat els retorns de Pitu i de David Haro a l'onze en detriment de Manel i Pol Llonch. Bon inici d'un Hospi que ha sorprès un Manacor ambiciós, que ha deixat massa espais al darrere al tram inicial. Haro posava a prova Gaspar amb un xut des de l'interior de la gran que el meta manacorí aturava en dos temps (3'); similar sort corria David Prats en una franca ocasió després de guanyar l'esquena als centrals i que acabava amb una vaselina desviada (6'). El mateix Pratigol tenia una opció inmillorable minuts després amb una centrada-xut que es passejaria per tota la porteria visitant sense que ningú encertés a enviar la bola al fons de les malles (14'), com tampoc Pitu tindria la fortuna de rematar entre pals un xut des de la frontal que marxava a l'esquerra de Gaspar (24').

Si no hi havia encert en jugada hauria de ser a pilota aturada. Dit i fet, al minut 31 Lucas Viale marcava el seu tercer gol de la temporada (segon a la Lliga), amb un deliciós llançament de falta que es colava per tot l'escaire dret de la porteria manacorina (31'). Novè gol (de 31 en joc) de l'Hospi des de fora de l'àrea en aquest campionat. El Manacor, al seu 'rotllo', seguia prenent les precaucions necessàries per afrontar el tram final amb opcions de puntuar sense renunciar a empatar abans; els intents des de la distància de Xisco Barbón, però, no repetirien la sort d'altres ocasions (32' i 34'). Més a prop del gol es quedaria Biel Gili en aprofitar una errada en la recepció de Peque; el '14' balear controlava, encarava Moragón però veia com el porter riberenc desviava el seu xut i evitava un gol clau abans del descans (40').

Amb el canvi al descans de Castaño per Manel Viale, tocat, començava una segona part que s'ha fet eterna, amb un Hospi que ha acusat el marcador ajustat i la manca de rodatge d'alguns jugadors que tornaven de lesions. Amb tot, Osado iniciava a tocar de l'hora de partit una acció individual que culminava amb una passada de la mort que ni Prats ni Haro encertaven a rematar abans que Gaspar Veny es fes amb l'esfèrica (59'). La resposta, de nou a les botes de Biel Gili des de l'àrea gran, tornava a topar amb una bona intervenció de Moragón que evitava el gol de l'empat (63'). Tampoc Osado estaria més encertat instants més tard amb una rematada de volea que es perdia per sobre del travesser manacorí (67').

Passaven els minuts i la incertesa a l'electrònic passava factura a un Hospi que endarreria la seva posició i convidava el Manacor a treure profit de faltes laterals i serveis de cantonada. A la contra, l'Hospi hauria pogut sentenciar amb una rematada franca de Manel Gómez a passada d'Osado, però el 'gladiador' enviaria la pilota a la xarxa lateral de forma incomprensible (84'). Amb els nervis in-crescendo, amb part de la banqueta del Manacor i afició riberenca enganxats i amb els lamentables crits de "a Tercera" que demostren una manca de memòria que fa fredat, el porter Gaspar pujaria a rematar dos córners a la recerca de l'èpica. Sense sort en cap de les dues accions, seria en la darrera pujada, al minut 93, que una bona pressió de David Prats al porter manacorí acabaria amb el de Pomar recuperant l'esfèrica, escorat a banda esquerra i col·locant bé la pilota per enviar-la, amb tota la sang freda, al fons de la xarxa per fer respirar la parròquia riberenca (93').

FITXA TÈCNICA

CE L'HOSPITALET: Moragón, Peque (Manel Gómez, 81'), Moussa, Manel Viale (Castaño, 46'), Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio, David Haro (Pol Llonch, 77'), Osado i David Prats.

CE MANACOR: Gaspar, Petete (Pujades, 82'), Roberto, Arnau, Julio Huertas, Barbón, Artabe, Biel Gili (Jaume Mut, 68'), Sergi Garcia (Rafa, 57') i Nico.

Gols: 1-0 Lucas Viale (31'); 2-0 David Prats (93').

Àrbitre: Abraham Abad Esteban (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Pitu (33'), Moragón (74'), Lucas Viale (89') i Moussa (90') els visitants Petete (6'), Barbón (75') i Xesc Campins (85'). També ha amonestat el tècnic manacorí Jaume Mut (16').

Incidències: partit de la 28a jornada del grup 3 de Segona Divisió B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Matí assolellat i bona temperatura per la pràctica del futbol. Jordi Vinyals ha vist el partit des de la grada per sanció. Roger Cabezas i Pedro Bilbao han completat la convocatòria de l'Hospitalet.