Etiquetes

4/3/12

Derrota dolorosa | Huracán CF 3-1 CE l'Hospitalet

Quan tot va girat no hi ha forma d'alçar el cap. A la primera volta, a partir d'aquell 1-4 a Lleida, totes ens ponien. L'equip treia endavant una ratxa de set victòries consecutives amb força penes i patiments, guanyant per la mínima però demostrant un estat de confiança brutal. Els petits detalls que decanten els partits somreien l'Hospi i penalitzaven Huracán, Llagostera, Sant Andreu, Gandia, Orihuela, ... Però com això de les lligues és tan llarg com 38 jornades i els estats d'ànim i les dinàmiques que se'n deriven poden més que els propis factors futbolístics, l'Hospi sembla enganxat en un sotrac que sí, dura massa jornades i que, per desencert rival, encara no impedeix veure els riberencs entre els quatre primers classificats. Els de Vinyals són el segon pitjor equip de la segona volta, només per davant del Manacor (proper rival, diumenge a l'Estadi). Amb tot, el cinquè de torn és només tres punts més a prop vuit jornades després. Bri d'esperança després d'una decebedora derrota a Manises per 3-1, davant d'un Huracán amb les idees clares i una decisió arbitral que, agradi o no, ha marcat el partit amb l'expulsió de Craviotto al minut 35. Ni persecucions ni mans negres, però les errades (a favor o en contra) cal recordar-les.

Amb sis baixes arribava l'Hospi a Manises i amb un onze 'apedaçat' d'acord amb la situació. Pol Llonch i Manel tornaven a l'onze inicial, igual que Sergio Cirio. Peque ocupava el lateral dret i a dalt, Prats jugava per darrere d'Osado. Primers minuts de tempteig i de demostració d'estils: l'Huracán, directe i de cara a barraca, tirava de transicions ràpides i d'un Omar Sampedro brillant per dur de corcoll Dani Guillén; l'asturià tindria la primera opció al minut 9, amb un xut que un defensa de l'Hospi enviaria a córner. La resposta de l'Hospi ha estat clara, contundent... i emotiva. I és que després de tres mesos lesionat, Sergio Cirio s'estrenava com a golejador a la Lliga amb una volea increïble des de la frontal de l'àrea que es colava per tot l'escaire dret de la meta de Paco (13'). Satisfacció i reconeixement dels companys cap a Cirio, conscient del pes que s'havia tret de sobre. L'alegria, però, duraria ben poc ja que als tres minuts el paraguaià Amarilla empalava un servei de cantonada a l'interior de l'àrea i afusellava Craviotto per fer pujar l'empat a l'imaginari marcador del Vicente Martínez Catalá (16').

El cert és que tot i gaudir de més possessió, el joc directe d'Huracán resultava més efectiu, ja que almenys li permetia finalitzar les jugades amb un xut a porteria a diferència d'un Hospi mancat d'una última passada productiva. El brasiler Willian feia tremolar el travesser amb un cop de cap a centrada d'Omar (27') i el mateix Omar enviava massa alta una pilota morta a l'interior de l'àrea gran riberenca. Sengles avisos abans de la jugada que marcaria la resta del partit: Marín Álvarez assenyalava penal en un xoc entre Craviotto i Luís Ángel i expulsava el porter riberenc de forma inexplicable. Amb 10 durant una hora, tampoc la sort va ser del costat de Moragón, debutant avui amb l'Hospi en lliga. El porter manacorí aconseguia desviar el penal llançat per Omar, però el rebuig el recollia el mateix jugador per establir el 2-1 amb què s'arribaria al descans... amb l'encarregat de material, Ávila, 'dirigint' l'Hospi per l'expulsió d'Arnau Navarro, tècnic eventual dels riberencs avui a Manises.

La segona meitat s'ha convertit en un voler i no poder d'un Hospi que ho ha intentat sense cap tipus de profunditat. I és que amb l'excepció del gol, els riberencs no han disparat a porteria davant d'un Huracán contemportizador, conscient que l'avantatge al marcador es veia reforçada per la superioritat numèrica. Per si això no fos poc, la rapidesa de Willian, Omar o Pablo Morgado han facilitat la creació d'ocasions per ampliar la distància mentre l'Hospi seguia mancat de creativitat i de passada. Moragón es lluia passada l'hora de partit amb un cop de cap a boca de canó d'Amarilla a la sortida d'un córner (63'); més tard seria Pablo Morgado qui veia com un defensa desviava el seu xut des de l'interior de la gran a servei de cantonada (68'). L'entrada de Pedro Bilbao i d'Aday per Cirio i Osado no van aportar massa novetats a un Hospi minvat de forces i alternatives. També és cert que tal i com estava el partit, prendre més riscos a l'hora dels canvis no hagués estat una pitjor solució.

Però era l'Huracán qui tenia el tempo del partit tot i no gaudir de la pilota i qui començava a interrompre el partit amb dos 'cracks' en això de l'altre futbol com són el 'capi' Hernández i el seu company al doble pivot, Javi Moreno. Curiosament, cap dels dos ha vist groga en el partit d'avui (tota una sorpresa). Passaven els minuts i les opcions d'empatar es reduien a alguna falta i als serveis de cantonada que l'Hospi botaria sense conseqüències. Per contra, Huracán tenia a tocar el tercer gol amb una acció d'Omar (un malson) que Manel Viale treia sota pals (88'). L'asturià, però, seria el generador del gol de la sentència al pas pel minut 90 amb una acció individual que acabaria amb una assistència cap a Sergio Cuesta i una gran definició de l'ex del Mislata davant la sortida de Moragón (90'). Sentència abans de sentir alguns 'olé' al camp que contribuirien a fer un punt més sagnant una dura derrota a Manises.

FITXA TÈCNICA

HURACÁN CF: Paco, Mateos, Akapo, Amarilla, Alexis (Agudo, 84'), Hernández, Javi Moreno, Omar, Pablo Morgado (Sergio Cuesta, 75'), Willian i Luis Ángel (Tomillero, 88').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Dani Guillén, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Manel Gómez, Pol Llonch (Moragón, 35'), Cirio (Pedro Bilbao, 65'), Osado (Aday, 77') i David Prats.

Gols: 0-1 Cirio (13'); 1-1 Amarilla (16'); 2-1 Omar (36'); 3-1 Sergio Cuesta (90').

Àrbitre: Óscar Marín Álvarez (la Rioja). Ha amonestat els locals Akapo (53'), Pablo Morgado (71') i Alexis (81') i els visitants Lucas Viale (34'), Manel Viale (73') i Dani Guillén (89'). Ha expulsat Craviotto amb vermella directa (34'). També ha expulsat Arnau Navarro, avui entrenador riberenc (36').

Incidències: partit de la 27a jornada del grup 3 de Segona B disputat al Vicent Martínez Catalá de Manises davant d'uns 400 espectadors. Primera visita de l'Hospi al camp d'Huracán. Matí assolellat i temperatura perfecta per la pràctica del futbol... i per prendre el sol. A l'Hospi, Castaño i Moussa han completat la convocatòria feta per Jordi Vinyals que, sancionat, no ha pogut dirigir el matx des de la banqueta.