Etiquetes

17/4/10

Sense excuses | L'Hospitalet - Blanes (diumenge, 12:00)

Les màximes del futbol resen, entre d'altres coses, que no hi ha rival petit, que s'enfronten un equip d'onze jugadors contra onze jugadors més, que els partits duren 90 minuts i que qualsevol cosa pot passar. Demà, l'Hospi rep a l'Estadi el Blanes, un equip que està lluitant desesperadament per assolir la salvació i que, a hores d'ara, veu com l'empresa se li ha complicat força. L'Hospi, per contra, no pot fallar més (i menys encara jugant com a local). Els de Vinyals han dilapidat gairebé tot l'avantatge de què gaudien respecte el Reus a causa de quatre empats consecutius a domicili. Hi ha una dada que fa fredat: des de l'espectacular triomf a Cassà de la Selva (0-6), els riberencs han guanyat només un partit com a visitants (1-2 a Palamós). La resta, cinc empats (Cornellà, Balaguer, La Pobla, Manlleu i el Prat) i una derrota (al Nou Sardenya). Per tant, no es permet cap errada, sobretot veient que el Reus ha enganxat una bona ratxa de joc i de resultats que no fa pensar en una ensopegada (més tenint en compte que el calendari tampoc és massa complicat pels de Castillejo).

Total, demà serà el CD Blanes qui visiti l'Estadi. Amb 27 punts i anclats en la penúltima posicio, els selvatans arriben a l'Hospitalet conscients que la salvació s'ha convertit en poc menys que una quimera. La feblesa defensiva dels homes que dirigeix Paco Carballo ha estat clau per deixar l'equip en aquesta situació; massa oportunitats perdudes quan la referència de permanència era encara relativament a prop. I és que les últimes derrotes davant rivals directes com ara Benavent, Palamós, Pobla de Mafumet o Olesa de Montserrat han estat malauradament decisives pels blanc-i-blaus. Arriba a l'Estadi el tercer pitjor visitant de la categoria: 9 punts en 17 partits i només dues victòries (0-1 a Benavent i 1-2 a Balaguer); tot i això, on el Blanes s'ha complicat la vida ha estat a casa, on no ha sabut treure profit de la gespa artificial / moqueta de primera generació dels Pins i s'ha convertit en l'equip més golejat, de llarg, jugant com a local (38 gols encaixats -33 com a visitant-). Tanmateix, cal recordar les penes i els patiments de l'Hospi per treure els tres punts de Blanes a la primera volta; només un cop de cap de Manu Viale a les acaballes del partit va aconseguir trencar la teranyina blanenca.

Per si la dramàtica situació de l'equip no fos prou (el club tampoc atravessa pel seu millor moment ja que la crisi s'ha fet notar de valent a Blanes), Paco Carballo no podrà comptar demà ni amb Narcís ni amb Jonathan, que van veure targeta groga dimecres passat davant el Santboià i han complert el cicle de targetes, amb la consegüent sanció. Per tant, més pals a les rodes per un conjunt que esgotarà les seves possibilitats de sortir del drama.

Per contra, l'Hospi deixa enrere una part realment complicada del calendari per afrontar, a priori, una recta final més favorable per als seus interessos. Hi ha una altra dada que parla per sí sola: si comptem el Llagostera com a equip de la part alta de la lliga, veiem que l'Hospi ha estat capaç d'obtenir 30 dels 54 punts possibles davant els deu primers classificats de la lliga (55,5 %). En canvi, ha sumat 44 dels 48 punts en joc davant els deu darrers classificats (91,67 %). Per tant, una primera dada per analitzar (l'Hospi no ha guanyat al camp de cap equip de la zona alta) i una altra per certificar que cal treure els punts davant els equips de la zona baixa per, almenys, intentar guanyar la lliga. Demà, però, l'Hospi juga a casa, i la prestació dels homes de Vinyals a l'Estadi és indiscutiblement satisfactòria. 17 partits jugats: 15 victòries, 1 empat i 1 derrota, 42 gols marcats i només 5 d'encaixats; aquest Hospi està en condicions d'igualar el rècord de victòries com a local (establert en 17) si és capaç de derrotar demà el Blanes i, dintre de quinze dies, la Rapitenca.

Dades a banda, l'Hospitalet saltarà demà a la gespa artificial de l'Estadi amb la voluntat i únic objectiu de derrotar el Blanes i seguir fent via cap al play-off. Tot i les darreres ensopegades, l'Hospi segueix depenent d'ell mateix per assolir el campionat de lliga, una primera posició que pot estalviar molts patiments a l'equip que l'aconsegueix i que, a més, porta el premi d'una plaça per la Copa del Rei de l'any vinent. A més, el partit pot ser ideal per aconseguir un triomf solvent o per, almenys, millorar la imatge oferta en alguns dels darrers partits. Amb Quique Cárcel encara lesionat, la plaça de sancionat d'aquesta jornada és per l'altre lateral dret de l'equip, David Ceballos, que dimecres va veure la cinquena targeta groga de la temporada i prendrà el relleu d'Iván Hammouch, que torna a estar disponible de cara a demà. Caldrà veure, a més, si Eloi Fontanella torna a l'onze inicial després d'haver gaudit de minuts al Prat o si Manu Viale s'ha recuperat de les molèsties que el van haver de fer substituir dimecres passat. Amb tot, l'onze inicial de Jordi Vinyals per demà podria ser el format per Craviotto, Iván Hammouch, Barón, Manu Viale, Lucas Viale, Toni Velamazán, Corominas, Cristian Gómez, Eloi Fontanella, Jordi Martínez i Cristian Alfonso. És a dir, onze dels dotze homes amb més minuts disputats fins ara -Manel ha jugat més minuts que Cristian Gómez-.

Com és gairebé sagrat a l'Estadi, horari de missa (12 del migdia) per un partit que dirigirà el Juan Rodríguez Portolés (delegació de Sabadell), quan en un principi era Jordi Molina Fernández l'àrbitre designat per xiular aquest Hospi-Blanes. Rodríguez Portolés, que estarà assistit a les bandes per Vilaró Alarcón i Turró Fuentes, ja ha xiulat l'Hospi aquesta temporada: va ser a la 10a jornada, en què l'Hospi va derrotar el Balaguer per 3-0. La temporada anterior, també va ser 'present' en un altre 3-0, d'infaust record pels riberencs (derrota a Cornellà).

L'Hospitalet-Blanes no és un duel d'aquells que poguem anomenar històrics. De fet, demà serà la quarta vegada que riberencs i selvatans s'enfrontin a la nostra ciutat i, tot cal dir-ho, el balanç fins ara no és massa positiu per l'Hospi: tres visites del Blanes amb un balanç d'una victòria i dues derrotes riberenques. Especialment dolorosa i dura va resultar la derrota de la temporada passada. Kike (29') i Marc Ariño (68') van marcar els dos gols d'un Blanes que va deixar en evidència un Hospi lamentable que va tocar fons a la lliga en aquest partit. Ni l'expulsió de Manel al minut 34 va servir d'excusa per encaixar un 0-2 que va suposar la primera (i única) derrota dels homes de Julià Garcia com a locals. Els altres dos precedents daten de les temporades 1986-1987 (2-3) i 1972-1973 (6-4).

Per cert, el partit entre el Santboià i el Premià ha quedat ajornat després que el jutge únic de Tercera Divisió concedís als maresmencs la suspensió a causa de les nombroses baixes (lesionats i sancionats) amb què compte el quadre que dirigeix Jordi Costa. L'atzar ha volgut que el proper partit dels premianencs sigui davant de l'Hospi, diumenge vinent a terres del Maresme, partit que no podran disputar Litus i Chema, els sancionats per aquesa jornada. El duel entre Santboià i Premià, es disputarà finalment el proper 28 d'abril a partir de les 8 del vespre al Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada