Etiquetes

19/4/10

El resum de la jornada als altres grups de Tercera

Grup 1
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Deportivo B (76 punts, campió) i Cerceda (66).
Equips amb possibilitats de play-off: Coruxo (60 punts), Ourense (59), Narón (53), Alondras (52), Ordes (52).
Descens matemàtic: Verín i Cidade de Santiago (exclòs de la competició).

El Deportivo B va golejar el Narón per 0-4 i va aprofitar una nova ensopegada del Cerceda (1-1 a casa davant l'Ourense (imatge)) per assegurar-se la primera posició. El filial ja espera rival, mentre que el Cerceda és a només tres punts de quedar-se amb la segona posició. Coruxo i Ourense podrien convertir-se en equips de play-off el proper cap de setmana si guanyen els seus respectius partits. Proper partit de la jornada: Deportivo B-Coruxo (1r contra 3r)

Grup 2
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Caudal (77 punts), Marino de Luanco (76) i Universidad de Oviedo (72).
Equips amb possibilitats de play-off: Llanes (66 punts), Langreo (58) , Lealtad (57), Candás (57).
Descens matemàtic: Astur.

Tal i com passa al grup català, Caudal i Marino mantenen una lluita particular pel primer lloc del grup asturià. Els de Mieres i els de Luanco van desfer-se amb un marcador idèntic (2-0) de la Unión Ceares i del Lealtad. Per la seva banda, la Universidad de Oviedo va perdre pistonada en aquesta lluita després d'empatar a casa davant el Llanes, quart en discòrdia (0-0). (imatge) Els llaniscos seran equip de fase d'ascens si aquest cap de setmana no perden el duel directe amb el Langreo. Partit estrella de la pròxima jornada: Llanes-Langreo (4t contra 5è).

Grup 3
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Noja (76 punts, campió)
Equips amb possibilitats de play-off: Bezana (63 punts), Escobedo (63), Tropezón (62), Laredo (62), Siete Villas (62), Rayo Cantabria (61), Reocín (57).
Descens matemàtic: Atlético Deva.

Primera jornada de relaxació pel campió, el Noja, que va sumar a Barreda la tercera derrota en 35 jornades. En canvi, la lluita per les tres places restants està d'allò més oberta, tot i que el Reocín va donar un pas enrere perdent dissabte a casa davant del Solares (1-3). Aquest cap de setmana, cap dels sis aspirants al play-off s'enfrontarà entre sí. Partit estrella de la propera jornada: Textil Escudo-Escobedo (17è contra 3r).

Grup 4
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Real Sociedad B (68 punts)
Equips amb possibilitats de play-off: Portugalete (65 punts), Amorebieta (64), Beasain (60), Gernika (58), Elgoibar (58), Cultural Durango (55), Amurrio (52).
Descens matemàtic: Retuerto Sport i Salvatierra.

6 punts en els darrers 7 partits. Trist balança per un Amorebieta que ha passat del liderat a haver de lluitar per mantenir la plaça de play-off. Els de Zornotza no van passar de l'empat inicial a Durango (imatge). La Real Sociedad B segueix líder després d'empatar a Loinaz (2-2) davant d'un Beasain que va viure les victòries dels seus rivals immediats, Portugalete, Gernika i Elgoibar. Partit estrella de la pròxima jornada: Real Sociedad B-Cultural Durango (1r contra 7è).

Grup 6
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Gandia (62 punts), Alzira (62), Catarroja (60), Vila-real C (59), Barrio Cristo (57), Novelda (56), Levante B (54), Olímpic de Xàtiva (54), Crevillent (51).
Descens matemàtic: Alicante B.

Si bé el grup valencià és un dels més oberts de tota la Tercera Divisió, cal afegir que el nombre d'equips que aspiren a la plaça de promoció és ben important: 9. El cap de setmana passat van guanyar els cinc primers classificats, que van distanciar-se de Novelda, Levante B i Olímpic, que van perdre els seus partits. Tot i això, només el Catarroja (2-0 sobre l'Elche Ilicitano) va ser capaç de guanyar el seu partit amb un cert marge. Proper partit de la jornada: Levante B-Alzira (8è contra 2n).

Grup 7
Jornades pel final: 5 (21, 25 i 28 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Rayo Vallecano B (74 punts), Parla (64), Fuenlabrada (63), Trival Valderas (61), Getafe B (60), Real Madrid C (54), Móstoles (52), Rayo Majadahonda (51), Navalcarnero (47).
Descens matemàtic: Ciempozuelos i Galáctico Pegaso.

Cinc jornades encara pel final a la Comunitat de Madrid en el que, a priori, sembla una mala planificació del calendari. Massa partits coincidint amb la recta final de la temporada pot resultar perjudicial pels equips. El Rayo Vallecano B pot assegurar la plaça de promoció aquest dimecres. Diumenge passat van igualar a un davant el Parla, segon classificat, i van ajornar la classificació uns quants dies més (imatge). El Fuenlabrada va guanyar a Majadahonda (1-2), el Trival a Alcobendas (0-2) i el Getafe B a l'Atlético Pinto (4-1). Partit de la jornada: Parla-Getafe B (2n contra 5è).

Grup 8
Jornades pel final: 4 (22 i 25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Burgos (82 punts), Valladolid B (77).
Equips amb possibilitats de play-off: Arandina (68 punts), Ávila (64), Huracán Z (61), Villaralbo (59).
Descens matemàtic: La Granja.

La vida segueix igual al grup 8è després que els quatre primers de la lliga guanyessin els seus partits. El Burgos manté els cinc punts de distància respecte el Valladolid B en vèncer per 2-0 la Gimnástica Segoviana. L'Ávila, per la seva banda, va derrotar el Villaralbo per 4-2 i distancia l'equip de Zamora de la lluita pel play-off. Dijous vinent, interesantíssim Huracán Z-Ávila a Trobajo del Camino.

Grup 9
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Motril (62 punts), Mancha Real (61), Almería B (58), Ronda (56), El Palo (54, un partit menys), Atlético Malagueño (52), Comarca de Níjar (50), Ciudad de Vícar (50).
Descens matemàtic: Polideportivo Ejido B i Vera (exclosos de la lliga).

Entre les retirades del Poli B i el Vera i la suspensió del partit entre El Palo i el Carboneras a causa de la pluja, la jornada del grup 9 va quedar reduïda en set partits. El Motril va derrotar l'Alhaurino per 2-0 i va recuperar el lideratge a costa del Mancha Real que havia empatat el dia abans al Juan Rojas d'Almeria. Enmig d'aquest caos, partidàs el proper diumenge a la Ciudad Deportiva entre quart i tercer: Ronda-Almería B.

Grup 10
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: CD Alcalá (78 punts, campió).
Equips amb possibilitats de play-off: Ayamonte (67 punts), Mairena (61, un partit pendent), Marinaleda (60), Pozoblanco (59), Linense (56).
Descens matemàtic: Dos Hermanas i Cartaya.

12 partits consecutius sense perdre han empès el CD Alcalá al títol de lliga (imatge). Els sevillans van guanyar dissabte a Puerto Real (1-3) i gaudiran de tres setmanes de tranquil·litat per preparar l'assalt a la Segona B. Ben situats s'han quedat l'Ayamonte i el Mairena, que van guanyar a domicili. Precisament el Mairena juga dimecres a Sanlúcar de Barrameda un partit pendent. El partit del proper cap de setmana és el Mairena (tercer) - Pozoblanco (cinquè).

Grup 11
Jornades pel final: 4 (25 i 28 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Atlètic Balears (74 punts) i PD Santa Eulàlia (71).
Equips amb possibilitats de play-off: Constància (64 punts, un partit pendent), Ferrioler (62, un partit més), Santanyí (55), Binissalem (54), Mercadal (53), Alcúdia (52, un partit pendent).
Descens matemàtic: Atlètic Ciutadella.

El Constància és tercer amb 64 punts, dos punts més que el Ferrioler, que en té 62. Fins aquí res d'anormal. Els inquers, però, compten amb un partit pendent, mentre que els de Son Ferriol han jugat un partit més. Aquesta tònica s'extén a la resta del grup, on trobem equips que han jugat 33 partits, d'altres 34 i fins i tot alguns amb 35. Així doncs, es fa complicat analitzar la situació del grup tenint en compte aquest diferencial. Tot i això, un dels fets més destacables és el pas enrere del Santa Eulària per lluitar per la lliga. Els eivissencs són ara a tres punts de l'Atlètic Balears després d'empatar a casa davant el Santanyí (0-0). Els de Migjorn s'allunyen del Ferrioler, veuen el play-off més lluny que mai i la idea de la reedició d'una eliminatòria contra l'Hospi s'esvaeix. Partit de la jornada: Independiente-Ferrioler.

Grup 12
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Corralejo (74 punts).
Equips amb possibilitats de play-off: Las Palmas Atlético (69 punts), Pájara Playas de Jandía (68, un partit més), Marino (67), Atlético Granadilla (64), Mensajero (61).
Descens matemàtic: Universidad de Las Palmas B

Amb tres partits del Pájara impugnats pels seus rivals (Granadilla, Laguna i Realejos), el grup canari també es troba en la recta final. El Corralejo va golejar diumenge el Tijarafe (3-0) (imatge) i ja és equip de play-off. La resta de places dependran força de la sort que corri el Pájara Playas amb la decisió del Comitè per l'alineació indeguda del seu jugador Caliche. Grup obert en què el filial de Las Palmas va recuperar el segon lloc vencent a La Laguna per 1-2. Precisament Las Palmas Atlético serà protagonista del partit de la jornada que l'enfrontarà diumenge vinent a l'Atlético Granadilla, ara mateix cinquè classificat.

Grup 13
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Lorca Deportiva (78 punts), Jumilla (77), Yeclano (75), Cartagena B (75), Cieza (74), Costa Cálida (74), Pinatar (73).
Descens matemàtic: Lumbreras i Cuarto Distrito.

7 equips per 4 places. Així de clar i senzill. Emocionant sprint final el que viuran a Múrcia, en què la lliga va trencar-se des de l'inici i en què Lorca, Jumilla, Yeclano, Cartagena B, Cieza, Costa Cálida i Pinatar han demostrat ser molt superiors a la resta de rivals. El passat cap de setmana, sis d'ells van guanyar els seus partits. L'únic que va perdre va ser el Costa Cálida, que jugaba a La Constitución davant un rival directe com el Yeclano (3-1). El proper cap de setmana, primer contra tercer: Lorca-Yeclano, duel d'històrics en hores baixes. Un Lorca que, per cert, tot i els seus problemes econòmics ha recuperat el primer lloc del campionat.

Grup 14
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: CD Badajoz (92 punts, campió), Jerez CF (80), Extremadura UD (75).
Equips amb possibilitats de play-off: Arroyo (67 punts), Sporting Villanueva (63), Mérida (63, un partit pendent).
Descens matemàtic: Cap.

35 partits jugats; 29 victòries, 5 empats i 1 derrota; 100 gols marcats i 18 d'encaixats. Amb tots vostès, el millor equip de la Tercera Divisió: el CD Badajoz. Diumenge van derrotar el Mèrida (2-1) en un partit que ara fa uns anys s'hagués disputat a Segona Divisió A. (imatge). Els blanc-i-negres ja són campions de grup, igual que el Jerez i l'Extremadura també s'han classificat pel play-off i es jugaran la segona i tercera posició. La quarta plaça en discòrdia compta amb tres aspirants: l'Arroyo, el Mérida i l'Sporting Villanueva. L'Arroyo surt amb avantatge en aquesta lluita, tot i que el Mérida té un partit pendent que jugarà dijous al camp de la UD Badajoz. Precisament, duel fratricida aquest diumenge entre el Mérida i l'Sporting Villanueva, que podria descartar fins i tot tots dos equips pel play-off d'ascens.

Grup 15
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Tudelano (83 punts, campió), Peña Sport (68).
Equips amb possibilitats de play-off: Atlético Cirbonero (68 punts), Iruña (60), Mutilvera (59), San Juan (54), Valle de Egüés (53).
Descens matemàtic: Cortés.

Tot i golejar el Zarramonza per 5-1, l'Atlético Cirbonero no va poder certificar el seu passi matemàtic a la fase d'ascens. El motiu? El triomf de l'Iruña el dia abans davant l'Oberena de Marculeta (2-1). Els de la capital van aprofitar la derrota del Mutilvera a Chantrea (2-1) per escalar fins la quarta plaça. D'altra banda, la victòria del Tudelano (3-1 al Lourdes) i la derrota contundent de la Peña Sport (4-1 a Azagra) van donar el títol als de Tudela, que s'uneixen al Deportivo B, Noja, CD Alcalá i CD Badajoz com a campions de lliga.

Grup 16
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig). Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Oyonesa (83 punts), Haro (82), Alfaro (80), Anguiano (78), CD Calahorra (77), Naxara (70).
Descens matemàtic: Cap.

La situació que explicàvem al grup murcià es pràcticament calcada a La Rioja, amb la diferència que són només cinc els equips que es repartiran quatre llocs de play-off. El Naxara, sisè en discòrdia, tot i tenir opcions matemàtiques ha quedat pràcticament descartat. El passat cap de setmana, la Oyonesa va empatar a casa, igual que l'Anguiano, el Calahorra va derrotar (1-0) l'Haro en el duel de la jornada (imatge) i l'Alfaro va golejar el Vianés per 5-0. El proper cap de setmana, tots cinc equips tenen partits teòricament assequibles.

Grup 17
Jornades pel final: 4 (23 i 25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: Cap.
Equips amb possibilitats de play-off: Teruel (82 punts), La Muela (78), Zaragoza B (78), Ejea (75), Atlético Monzón (72), Andorra (70).
Descens matemàtic: Cap.

Després de 15 victòries en 16 partits, el Teruel de Ramon Maria Calderé fa dos partits que no guanya. Diumenge van empatar a Calatayud tot i que la fortuna els va somriure amb l'empat del Zaragoza B a Cuarte. De tot això se n'ha aprofitat La Muela, que ja és segona, després de golejar 1-4 el Sabiñánigo. Ejea, Monzón i Andorra sembla que es repartiran l'altra plaça de play-off. Cap de setmana apretat a Aragó, ja que el dia de Sant Jordi i diumenge es disputaran dues jornades de lliga. Divendres, bons partits com el Teruel-Monzón i La Muela-Andorra.

Grup 18
Jornades pel final: 3 (25 d'abril, 2 i 9 de maig).
Equips classificats pel play-off: La Roda (71 punts), Azuqueca (64).
Equips amb possibilitats de play-off: Illescas (63 punts), Talavera (57), Villarrobledo (55), Albacete B (52), Marchamalo (50), Torrijos (49).
Descens matemàtic: Daimiel.

El triomf de l'Azuqueca dissabte al camp del Carranque va donar el passi pel play-off als alcarrenys, on juga l'exriberenc Christian Seubert. El líder, La Roda, va vèncer còmodament a Daimiel (0-3) i té el títol de lliga a tocar. L'empat a casa de l'Illescas el priva, d'una banda, de la classificació matemàtica; de l'altra, el fa perdre una posició. El quart lloc, però, se'l jugaran en principi Villarrobledo i Talavera. Els de Toledo van perdre una ocasió d'or, ja que van perdre per 2-0 precisament al Nuestra Señora de la Caridad de Villarrobledo (imatge). Partit de la jornada: Albacete B-Illescas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada