14/4/10

El llop té a tocar la Caputxeta | AE Prat 1-1 CE l'Hospitalet

Senyores i senyors, ja no hi ha marge d'error. L'empat d'aquest vespre al Prat de Llobregat (1-1) combinat amb la victòria del Reus sobre el Manlleu (4-1) deixa els del Baix Camp a només un punt de l'Hospi i amb la diferència de gols favorable als roig-i-negres. Traducció: si el Reus guanya els quatre partits que li resten obliga l'Hospitalet a no ensopegar cap vegada si els de Jordi Vinyals volen acabar la lliga com a campions. Avui, si bé l'equip ha millorat la imatge oferta a Manlleu i ha gaudit de bones ocasions de gol, cal dir que el Prat, sense fer un partit excepcional ha tret profit de les errades dels riberencs: el gol local ha arribat després d'una mala sortida de Craviotto que Édgar ha sabut rematar. Jordi Martínez empatava només començar la segona meitat. El més increïble ha succeït amb el cartell dels minuts d'afegit a punt de ser aixecat: Jordi Tarrés enviava fora, de forma totalment incomprensible, una passada de la mort d'Eloi Fontanella. Havia de ser l'1-2. Encara ens en fem creus. Al·lucinant.

El partit arrencava amb la sorpresa de saber que Lucas Viale i Cristian Alfonso havien quedat fora de la convocatòria. Pel que fa a l'onze titular, tal i com era d'esperar, David Ceballos es convertia en el substitut de Hammouch, Dani Morales formava parella de centrals amb Manu Viale en substitució de Lucas i Jordi Martínez tornava a ser titular, en detriment d'Alfonso. La resta, com a Manlleu. En línies generals, tot i que el partit no ha resultat un festival atacant ni d'ocasions de gol, s'ha viscut un encontre de rime vivaç, intens, en què l'empenta, les ganes i la il·lusió del Prat contrastaven amb la necessitat i la qualitat d'un equip com l'Hospi, que saltava al terreny de joc sabent que el Reus ja estava guanyant per 2-0.

Després dels típics minuts en què cap dels dos equips es feia amb les regnes del matx, ha estat l'Hospi qui ha provat de mossegar primer sobre el rival. Corria el minut 10 i Jordi Tarrés, en un mà a mà davant Toni Teixeira, era incapaç de resoldre la jugada, en part gràcies a la gran intervenció del porter pratenc. Ha estat una primera meitat novament polèmica, en què l'Hospi ha protestat dos penals: una caiguda de Corominas dins l'àrea i unes mans d'un jugador potablava també dins l'àrea local; en tots casos, el col·legiat s'ha fet l'orni i ha ordenat seguir el joc. Al minut 23, novament Tarrés provava sort, ara des de fora de l'àrea. Desgraciadament, el seu xut marxava desviat, per sobre de la porteria local. I sense que els homes de Manolo Márquez haguessin transmès sensació de perill sobre la porteria de l'Hospi va arribar el gol del Prat. En una jugada embolicada a l'àrea gran de l'Hospi, Craviotto feia una sortia no massa lluïda en què rebutjava una pilota que queia als peus d'Edgar, que amb tota la porteria per ell solet només va haver d'empènyer l'esfèrica al fons de la xarxa. Òbviament, el deliri es va apoderar del Sagnier, amb una afició local que, peri si no hi havia poc amb la gran temporada que està fent el seu equip, veient com al pas per la mitja hora de partit eren capaços de derrotar el líder. Bé, un líder que just en aquell moment deixava de ser-ho. Momentàniament, però.

I és que l'Hospi veia com el marge d'error del qual parlàvem a l'inici de la crònica s'havia esvaït, no hi era. I calia posar fil a l'agulla. Dit i fet, poc a poc l'Hospi s'ha anat recuperant el gol fins que, al minut 37, ha rebut un altre cop moral en forma de gol anul·lat. Cristian Gómez deixava anar un xut des de la frontal de l'àrea que Toni Teixeira només aconseguia desviar; el rebuig anava a parar als peus de Toni Velamazán que enviava la pilota al fons de la xarxa. Gracia Álvarez, però, ha considerat que el capità de l'Hospi estava en fora de joc, quan a manca de veure les imatges per televisió, el que hi ha és fora de joc posicional d'un parell de jugadors de l'Hospi. Nova gerra d'aigua freda pels homes de Jordi Vinyals, que abans del descans van tenir encara temps per veure com un xut d'Ernest marxava per sobre del travesser de la seva porteria i, a més, viure en la darrera jugada del primer temps la lesió de Toni Teixeira, que al descans seria substituït per Oliver.

Serien els primers minuts de la temporada d'Oliver i de ben segur que els recordarà durant molt de temps. I és que sense temps de reacció ni de gairebé pair l'inici de la segona meitat, Jordi Martínez engaltava un cacau impressionant des d'uns 30 metres davant el qual Oliver no hi podia fer res. No havia passat ni un minut des que l'àrbitre havia xiulat l'inici del segon temps i l'Hospi havia començat a redreçar el rumb. Un rumb que, per desgràcia, no va poder veure's completat. Immediatament després del gol de l'empat, el Prat va voler contestar amb un xut de Jaime que s'estavellava a la xarxa lateral de la porteria de l'Hospi. Més tard, al minut 57, era l'Hospi qui contestava, mitjançant un sensacional Lobato. Magnífica jugada individual del més gran dels 'Cristians' que acabava amb un xut massa fluix que es perdia fregant el pal esquerra de la meta d'Oliver.

A partir d'aleshores, tot i que la intensitat del partit va mantenir-se, tots dos equips van optar per guardar una mica la roba i no deixar massa opcions de perill al rival. Massa imprecisions per part de tots dos equips i ben poques coses a destacar. A l'Hospi, el retorn d'Eloi Fontanella substituïnt Coro, al Prat, un xut de falta de Javi Lara (65') que Craviotto, ara sí, enviava a córner tot realitzant una bona intervenció. A mesura que avançaven els minuts, el partit es va anar endurint amb algunes entrades dures que l'àrbitre no va sancionar gairebé mai amb targeta; el Prat va anar reculant i va cedir la pilota i, per tant, el domini del partit a un Hospi que, un cop més, li va mancar un xic d'arribada a domicili tot i tenir sobre el terreny de joc a homes com Jordi Martínez, Eloi Fontanella i Jordi Tarrés. Van ser precisament aquests darrers jugadors els qui van protagonitzar la jugada més clara de tot el partit (fins i tot per davant dels gols d'Edgar i de Jordi Martínez). Corria el minut 89, el partit agonitzava i Eloi Fontanella rebia la pilota caigut en banda esquerra, feia una jugada individual, es desfeia d'Oliver i, gairebé sense angle, feia una passada de la mort cap a Jordi Tarrés. El resultat: lamentacions a l'Hospitalet i suspirs de tranquil·litat al Prat, queda clar.

Amb poc més història per escriure s'arribava a la fi del partit. Un partit en què l'Hospi va tenir la victòria a les seves mans (millor dit, als seus peus) i en el qual, com a consol, podrà dir que n'haurà sortit com a líder tot i no atravessar el millor moment de la temporada. La propera prova, diumenge al matí, la protagonitzarà el Blanes de Paco Carballo, que tractarà d'esgotar les poques opcions de salvació amb què compta a hores d'ara. A la mateixa hora, a les 12 del migdia el Reus jugarà al Nou Sardenya davant un Europa amb ben poques opcions de disputar el play-off.

AE PRAT: Toni Teixeira (Oliver, 46'), Ezquerra, Víctor Durán, Rafa Murillo, Marc Carrasco, Xavi Valls, Edgar (Fernando, 72'), Ernest (Isma Porcel, 81'), Sergio Cirio, Javi Lara, Jaime.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Ceballos, Barón, Manu Viale (Manel, 86'), Dani Morales, Toni Velamazán, Corominas (Eloi Fontanella, 72'), Cristian Gómez, Jordi Tarrés, Jordi Martínez, Lobato.

Gols: 1-0 Edgar (29'); 1-1 Jordi Martínez (46')

Àrbitre: Daniel Gracia Álvarez (Barcelona). Discutit. Ha mostrat la targeta groga als locals Jaime (31') i Javi Lara (84') i als visitants Toni Velamazán (37') i Ceballos (54').

Incidències: Nit força freda al Complex Esportiu Sagnier del Prat de Llobregat. Uns 500 espectadors s'han donat cita al camp de futbol pratenc. Presència d'una vintenta llarga d'aficionats de l'Hospi. Dani Planchería, Víctor Rodríguez i Marcos Guill han completat la convocatòria dels riberencs. Ceballos ha vist la cinquena targeta groga de la temporada i no podrà jugar diumenge vinent contra el Blanes.