Etiquetes

10/4/10

Setmana clau | Manlleu - L'Hospitalet (diumenge, 17:00)

L'Hospi encetarà demà a terres osonenques una setmana clau per bé poder sentenciar el campionat de lliga o per, si les coses van malament, donar esperances al Reus d'atrapar-los a la classificació. En quatre dies, l'Hospi realitzarà dos dels desplaçaments més complicats a la lliga, Manlleu i el Prat, una fet que contrasta amb els dos partits com a local que disputarà el Reus, davant el Cornellà i el Manlleu. Si bé aquesta sèrie de partits semblen afavorit més els roig-i-negres, el cert és que és l'Hospitalet qui gaudeix ara mateix de cinc punts d'avantatge respecte al rival i és l'equip que depèn únicament dels seus propis resultats per acomplir amb el segon objectiu d'aquesta temporada: acabar la lliga com a primer classificat. Les matemàtiques són clares: 14 punts (de 18 que queden) seran suficients per assolir aquest primer lloc independentment del que facin els reusencs.

Demà, dèiem, l'Hospi començarà aquesta setmana decisiva pel que fa al seu futur en un terreny de joc complicat com és el Municipal de Manlleu. Els de Miguel López, setens a la lliga, intentaran cremar les seves darreres opcions de ser al play-off; la ratxa d'una victòria en els darrers nou partits han allunyan els osonencs de les zona alta de la classificació, objectiu clar a principis de temporada. Tot i això, la qualitat d'homes com Dani Planagumà, David Andreu o Juan Carlos Sanz ha de servir a l'Hospi per saltar al terreny de joc, amb tots els sentits completament activats. Possiblement, una de les claus del partit serà saber jugar amb els nervis i la necessitat dels osonencs, que combinats amb la reacció del públic respecte el joc de l'equip -un públic que ha estat molt crític amb Miguel López en els darrers partits al Municipal- poden resultar un còctel explosiu que l'Hospi hauria de saber aprofitar.

Deia Vinyals aquesta setmana que tots els partits d'aquí fins al final de lliga són importants i complicats, però a ningú se li escapa que treure el màxim nombre de punts dels dos propers partits deixarien ben clar el camí al campionat pels riberencs, que posteriorment s'enfrontaran a quatre rivals que es jugaran la permanència. I com la dita recomana allò de "no deixar per demà el que puguis fer avui", l'Hospi, és clar, viatjarà a Manlleu amb la intenció de tornar amb els tres punts (com sempre, vaja). Uns tres punts que, a més, servirien per reforçar un equip que ha estat discret en els darrers desplaçaments (una victòria en els darrers cinc partits) i al qual li aniria bé guanyar en un camp 'de la zona alta'. Fins ara, l'Hospi ha perdut al Nou Sardenya i ha empatat a Reus, a Sant Boi, a Cornellà, a Amposta, a Llagostera i a Balaguer: caldria baixar a la dotzena posició, on s'hi troba el Cassà, per trobar un equip que l'Hospi hagi derrotat a domicili. Tot i que sense alarmismes, és una dada per tenir en compte, per analitzar-la.

Demà, Jordi Vinyals podria comptar de nou amb el concurs d'Eloi Fontanella i de Dani Morales. El davanter de Breda, baixa per lesió els darrers quatre partits, s'ha entrenat amb la resta de companys al llarg d'aquesta setmana, i podria comptar amb alguns minuts a Manlleu. Pel que fa al badaloní Dani Morales, també s'ha recuperat de la gastroenteritits, ha entrenat al mateix ritme que la resta de l'equip i podria entrar a la convocatòria si el míster ho creu convenient. Per tant, Quique Cárcel serà l'única baixa d'un Hospi que té tres homes apercebuts a punt d'acomplir el cicle de targetes: David Ceballos, Iván Hammouch i Cristian Alfonso.

Amb l'arribada del mes d'abril i el clàssic canvi horari, l'AEC Manlleu ha retardat mitja hora l'inici dels partits que juga com a local. Demà, el duel entre osonencs i hospitalencs començarà a les 5 de la tarda i estarà dirigit per Rafael Díaz Melero. El col·legiat lleidatà, auxiliat a les bandes per Romero Baringo i Monsonís Benavente, ha xiulat aquesta mateixa temporada el partit que l'Hospi va perdre amb el Reus (1-2) i en què va expulsar David Corominas de forma molt rigorosa. La temporada anterior, Díaz Melero també va arbitrar l'Hospitalet 3-0 Premià.

Demà serà la dotzena ocasió que el CE L'Hospitalet visiti Manlleu en partit de lliga. Fins ara, Manlleu i Hospi s'havien vist les cares en 11 ocasions (8 a Segona B i 3 a Tercera) amb un balanç de tres victòries per l'Hospi, dos empats i sis victòries del Manlleu. Pel que fa als gols, tampoc no és un camp que se li doni excessivament bé als riberencs, ja que només han estat capaços d'anotar nou gols en les onze visites realitzades; per contra, el Manlleu ha marcat 14 gols en els mateixos partits. La darrera victòria de l'Hospi va produir-se el 28 de setembre de 2003, amb Joan Francesc Ferrer 'Rubi' a la banqueta riberenca. Un gol de Miguel Hernández al minut 77, en un partit marcat per la pluja, va certificar el cinquè triomf consecutiu de l'Hospi en les primeres sis jornades de lliga.

La temporada passada, el primer dia de febrer i en un partit un xic accidentat, l'Hospi de Julià Garcia va perdre a Manlleu per 2-1. Al primer minut de partit, Baruc avançava el Manlleu quan la gent encarà estava buscant seient. Abans d'arribar al descans, però, va haver-hi temps per la lesió de David Andreu, que va deixar al seu lloc a un Santi Asensio que feia el seu debut amb la samarreta de l'Hospi. A més, al minut 42, el local Jordi Dot desviava un xut de Toni Velamazán, enganyava el seu porter i establia l'empat momentani. Amb l'arribada de la pluja, la segona meitat va ser per oblidar, especialment per part d'un Hospi que mai no va donar la sensació de poder completar la remuntada. Per la seva banda, l'equip de Pep Cargol va gaudir d'algunes ocasions clares per marcar el 2-1, però no va ser fins al minut 85 que Dani Planagumà va marcar el segon i va fer possible que l'Hospi encaixés la segona derrota del campionat. Abans del xiulet final, però, va haver-hi temps perquè Navarro Jiménez expulsés el debutant Santi Asensio en una decisió d'allò més discutible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada