Etiquetes

15/6/14

Tocarà remuntar | CD Leganés 1-0 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | I tornarà tocar a recórrer a l'èpica. A l'imaginari històrics de les grans matinals, tardes i nits de futbol i passió a l'Estadi. Caldrà rememorar capítols com els del Nàstic, l'Azuqueca, l'Andorra o el Caudal. Caldrà tornar a apel·lar a l'esperit contra el Cádiz. I caldrà que, entre tots, aconseguim que el Leganés disputi a l'Hospitalet el partit més llarg de la seva història. Un partit que no acabi mai, que els faci circular en l'agonia, que els faci trontollar. Caldrà, novament, recórrer a la millor versió de l'Hospi després de caure per 1-0 a Butarque. Un gol de Carlos Álvarez a set minuts del final complica l'ascens als riberencs, que per joc i ocasions només havien aconseguit retardar el que en condicions normals hagués arribat abans: el gol del Leganés. Partit discret dels homes de Kiko Ramírez davant d'un sòlid rival i d'una parròquia pepinera animosa; espessos en atac i dubtosos al mig del camp i amb algunes concessions defensives, el Leganés va ser millor que no pas un Hospi que, en el cantó positiu, guarda un marge de millora evident per la final que disputarà diumenge (19:30 hores) a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet. En joc, 51 anys de trànsit entre la Segona Divisió B i la Primera Regional. En joc, l'ascens al Futbol Professional. En joc, simplement, l'honor d'un equip que lluitarà fins el darrer segon per convertir en realitat un somni pel qual porten treballant des de fa molt i molt temps.

Kiko Ramírez va tornar a apostar pel plantejament que li va funcionar a Cadis tot i que amb algun canvi forçat per la baixa per sanció d'Ismael Moyano. Així, Lucas Viale ocupava l'eix de la defensa mentre quue Manel Gómez se situava com a pivot defensiu per darrere de Pol. La resta, tot igual amb Hammouch al lateral dret, Peque d’interior i David Haro com a referència en un atac que ahir va tenir una presència gairebé nul·la. Cap xut a porteria en tot el partit: és la dada que recull el balanç ofensiu d’un Hospi que no va estar fi en la selecció de la darrera passada i que no va ser capaç de finalitzar les poques contres que va concedir el Leganés. Els madrilenys, empesos per un públic que no va acabar d’omplir Butarque, van ser els clars dominadors d’una primera meitat en què el millor per a l’Hospi va ser, sens dubte, arribar amb el 0-0 al descans. Ja al minut 3 el Lega va avisar per primer cop mitjançant Carlos Álvarez. El màxim golejador dels locals rebia una passada llarga però disparava fluix, directament a les mans de Craviotto (3’). Els riberencs van estar imprecisos i van perdre pilotes en terreny propi que van facilitar opcions com la que va tenir Álvaro García, que robava la bola a Valentín en línia de tres quarts però veia com el seu xut ras marxava a la dreta de Craviotto (18’).

Dominava clarament el Cádiz i l’Hospi aconseguia convertir qualsevol servei de banda a favor en oxigen. Respirar per tornar a patir. Enorme primer meitat de Luís Ruiz, que al minut 21 penjava una pilota al cor de l’àrea que Lucas enviava en darrera instància a córner. També per l’esquerra arribaria la més clara per als de Garitano, en una acció generada pel Guaje Carlos Álvarez i finalitzada per Álvaro García amb un xut amb cama dreta des de l’interior de la gran que marxava, per ben poc, fora (26’). Eren els millors moments pepineros, per bé que l’Hospi va donar la sensació de poder fer mal gràcies a la seva velocitat. De fet, va ser un malentès entre el porter Queco Piña i el central Santamaría el que va generar la situació de perill més clara; pilota morta a la frontal i Pol que no hi arriba per ben poquet (37’). Molt sol David Haro, ben marcat Aridai, ahir el segon equip més golejador de #2bg3 va estar lligat de peus i mans per un molt bon rival. Un rival, el Lega, que encara en va tenir una altra abans de marxar a vestidors, però Carlos Álvarez va enviar la seva rosca fora, per bé que ajustada al pal (39’).

La primera decisió de Kiko Ramírez va ser un canvi de peces a la medul·lar: Manel deixava el terreny de joc a Canario i l’equip renovava aires en una segona meitat que veuria equilibrar-se les forces d’ambdós conjunts. L’Hospi va seguir mancat d’arribada, però almenys va controlar l’empenta d’un Leganés menys alegre. Tot i això, l’Hospi va estar a punt de fer la feina als locals als set de la represa, quan Viale va posar la cama per tallar una centrada de Luís Ruiz i Craviotto va haver d’estirar-se per salvar l’autogol (52’). Avançava el partit, apretava la calor i Garitano optava per introduir Abel Suárez i Jhon Pírez al camp. Seria el primer qui un cop superada l’hora de partit provava sort des de llarga distància amb un xut amb cama esquerra que es perdia a la dreta de Carlos Craviotto (62’). En clau d’atac, Canario va deixar un cop més detalls de qualitat i Aridai va mostrar-se una mica més participatiu que a la primera meitat, per bé que el de Las Palmas només va tenir una falta desviada per apropar-se al gol.

El pitjor va ser, precisament, que quan menys arribava el Leganés va sorgir l’1-0. En una jugada embolicada dins l’àrea de l’Hospi, un seguit de rebutjos van conduir l’esfèrica als peus de Carlos Álvarez, que enviava la bola al fons de la xarxa enmig de les protestes riberenques, que observaven possible fora de joc en l’acció local. Res a fer. Al minut 83 el Leganés desnivellava l’eliminatòria al seu favor i encara rai que només tres minuts després l’uruguaià Pírez no trobava la sort de cara: xut de l’espigat davanter del Lega que pica en un defensa i la pilota que marxa a córner fregant el pal visitant (86’). Kiko Ramírez acabaria per situar Akinsola al camp (abans havia entrat Iban Salvador) i només al temps de descompte i ja per sota al marcador els riberencs crearien perill. Primer Viale rematava de cap massa creuat un servei de cantonada (l’únic del partit) picat per Aridai (89’). Després, una incorporació a l’atac de Peque acabaria amb un xut des de la frontal que es perdria per sobre del travesser de la meta de Queco Piña (91’). Era l’últim intent abans del xiulet final, l’últim intent abans d’iniciar la setmana de la gran final, la setmana de la lluita per l’ascens. Una setmana que es farà eterna però que pot tenir un final molt i molt feliç.

FITXA TÈCNICA

CD LEGANÉS: Queco Piña, Sergio Postigo, Luís Ruiz (Carlos de la Vega, 83'), Santamaría, Mantovani, Alberto Martín, Eraso, Fer Ruiz (Abel Suárez, 54'), Álvaro García, Fran Moreno (Pírez, 74') i Carlos Álvarez.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch (Iban Salvador, 74'), Valentín, Viale, Lucas, Pol, Provencio, Manel (Canario, 46'), Aridai, David Haro (Akinsola, 86') i Peque.

Gol: 1-0 Carlos Álvarez (83').

Àrbitre: Carlos Sánchez Laso. (Extremadura). Ha amonestat els locals Alberto Martín (54') i Eraso (60') i els visitants Aridai (76') i Pol (84').

Incidències: partit d'anada corresponent a la tercera eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante celebrat a l'Estadio Municipal Butarque de Leganés davant d'uns 6.700 espectadors. Sol i força calor al sud de Madrid. Partit retransmès per Esport3. A l'Hospi, Álex Sánchez i Pirulo han completat la convocatòria; al Leganés ho han fet Paco Candela i Dani Barrio.