Etiquetes

10/6/14

L'ascens contra el Lega es decidirà a l'Estadi

L'Hospi tornarà a tenir el factor a camp a favor en aquesta tercera i última eliminatòria, en la ronda definitiva per assolir l'ascens a la Lliga Adelante. Així ho determinava el sorteig que es va celebrar ahir a la seu de la Real Federación Española de Fútbol a Las Rozas, a Madrid, tot d'una que ja es coneixia que el rival de l'Hospi seria el Club Deportivo Leganés. El partit d'anada es jugarà aquest diumenge 15 de juny a les 12:00 hores a l'Estadio Municipal Butarque de Leganés, un camp de gespa natural i graderia amb una capacitat per a uns 8.000 espectadors. L'Hospi tornarà a tancar l'eliminatòria a l'Estadi de Futbol de l’Hospitalet el proper diumenge 22 de juny, en un horari que encara resta per conèixer però que apunta a la tarda. A mesura que coneguem més detalls sobre aquesta eliminatòria us n'informarem tant aquí, al Blog de l'Hospi, com via Twitter. L'altre equip que ascendirà a la Lliga Adelante sortirà de l'emparellament entre el Nàstic i el Llagostera, amb la tornada al Municipal llagosterenc.

Club Deportivo Leganés
Web Oficial | Twitter Oficial

Desena temporada seguida a Segona Divisió B del conjunt que aquesta temporada dirigeix un vell conegut del grup 3 de Segona Divisió B com és el guipuscoà Asier Garitano, que les últimes dues temporades havia dirigit els destins de l'Orihuela i l'Alcoyano (d'on va ser acomiadat), respectivament. Els madrilenys s'han classificat en segona posició al grup 2 de Segona Divisió B, de manera que aconseguien la classificació per al seu segon playoff consecutiu. L'any passat, el Lleida Esportiu els va barrar a la segona eliminatòria el pas amb un gol al minut 103 de partit, un gol que precisament va marcar l'ex jugador Mario Fuentes. I fa tres cursos, va ser un altre català com el Badalona de Manolo Márquez qui també va eliminar el 'Lega' de la fase d'ascens amb el decisiu triomf per 1-0 al Centenari. Curiosament, els madrilenys es cobraven aquest matí la seva venjança particular contra els blaus, als quals eliminaven a la pròrroga amb un gol de Martín Mantovani, l'únic en 210 minuts de joc que ha tingut l'eliminatòria. Abans, els pepineros havien fet fora s d'eliminar el Guijuelo a la primera eliminatòria amb un global d'1-0. Carlos Álvarez (58') era l'autor de l'únic gol de l'eliminatòria. Aquesta temporada el Leganés ha jugat quatre partits sobre gespa artificial... i curiosament els ha empatat tots quatre (contra Puerta Bonita, Fuenlabrada, Las Palmas Atlético i l'anada de la primera eliminatòria al camp del Guijuelo).

Amb 70 punts, el Leganés va aspirar fins la darrera jornada al títol de Lliga que finalment va endur-se el Sestao River. Amb 54 gols en 39 partits, el Leganés va ser un dels equips més golejadors del grup 2 de Segona Divisió B. Numèricament, destaca per sobre de la resta l'asturià Carlos Álvarez, que amb el seu gol d'avui ja en suma 16 al seu compte particular. Els navarresos Javi Eraso (8 gols) i Fran Moreno (9 dianes) completen la terna golejadora dels pepineros. I és que com ja va passar a Alcoi i a Ontinyent, Moreno és un dels fars d'un Leganés que també compta amb altres coneguts del grup mediterrani de Segona B. Parlem, per exemple, del central argentí Martín Mantovani (ex Atlètic Balears), de Valleros (ex Teruel) o del porter Queco Piña, que la passada temporada va militar a l'Orihuela de Nino Lema. Queco Piña és el porter titular del Leganés després dels 31 partits que va jugar Dani Barrio. Sigui com sigui, els 24 gols encaixats en 40 partits mostren el nivell defensiu de l'equip del sud de Madrid, que buscarà el retorn al futbol de plata després de 10 anys de trànsit pel bronze. Ho faran, també, cimentant el seu bon paper locals; a Butarque només hi han aconseguit guanyar (i per la mínima) el Real Madrid C i la Real Sociedad B (0-1). L'unic precedent entre tots dos equips correspont a una eliminatòria de Copa del Rei l'any 2011 que l'Hospi va vèncer per 3-2 a un Leganés que entrenava aleshores Miguel Álvarez. El darrer partit de l'Hospi en territori madrileny va ser fa quatre anys a Vallecas contra el Rayo Vallecano B (0-0).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada