1/6/14

Avantatge agredolç | La Hoya Lorca CF 2-2 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | Agredolç. És l'adjectiu que més escau al marcador final amb què l'Hospi va tornar de Llorca. El Centre d'Esports l'Hospitalet va empatar en el partit d'anada de la segona eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante davant La Hoya Lorca CF. Empat a gols (dos), que era part important de l'objectiu que s'havia marcat l'Hospi: marcar a domicili i tornar amb un bon resultat. I és que en un partit més obert del que s'esperava, tant La Hoya com els riberencs van poder cloure l'encontre amb qualsevol marcador. Alternatives, ocasions i tensió final que deixen l'eliminatòria oberta de cara a diumenge (Estadi, 12:00 hores). La tercera eliminatòria sembla més a prop però no valdran confiances davant d'un molt bon equip, que ha causat millor sensació i més perill que l'històric Cádiz i que vindrà a l'Hospitalet amb ben poc a perdre i molt a guanyar. Però si parlem de sensacions, les de l'Hospi també són bones: ahir va fer concessions defensives que van costar cares, però la producció ofensiva i l'encert davant Alberto Cifuentes permet ser positiu d'aquí a sis dies. Setmana gran, per treballar i somiar, per creure i continuar remant buscant l'ascens al futbol professional. Un 2-2 per crear, encara, més il·lusió.

Plantejàvem a la prèvia si l'onze inicial seria el del Carranza fa dues setmanes o el de la tornada contra el Cádiz. Al final, Kiko Ramírez optava pel model híbrid i retornava Peque a la titularitat en detriment d'Iván Hammouch i situava Iban Salvador a la punta d'atac. Gespa en força bon estat, ràpida per la pluja intermitent que queia sobre Llorca i inici de malson per un Hospi que al minut 4 ja es veia per darrera al marcador. Bona acció en atac dels locals, centrada de Morillas al cor de l'àrea i rematada de cap fantàstica de Nico, que creuava la pilota davant la mirada de Craviotto (4'). A l'Hospi li costaria entrar en el partit i poc després del quart d'hora de partit, era el killer Pallarés qui perdonava flagrantment el 2-0 quan ho tenia tot a favor després d'una centrada de Marcos Pérez. Va fer mal La Hoya Lorca en el joc aeri i en l'estratègia. Els riberencs, per contra, van jugar la carta de la velocitat. Contracops que van generar dues bones accions: primer de David Haro que perdonava l'empat davant Alberto després d'una bona acció d'Aridai (16') i després del mateix Aridai amb un xut des d'uns 30 metres que Alberto enviava a córner amb algun que altre problema (19').

L'Hospi no va perdonar la tercera opció amb cara i ulls en una acció farcida de rebutjos; el darrer queia als peus de Pol, que no s'ho pensava dos cops per etzibar un cacau que acabava al fons de la porteria després de picar el travesser (28'). 1-1 i l'Hospitalet que havia aconseguit el primer objectiu: marcar. Els darrers 15 minuts van ser poc típic d'una anada de playoff: partit trencat, opcions per als dos i polèmica: Juanjo Prior tocava la pilota amb les mans dins l'àrea visitant però l'àrbitre no en volia saber res. Aridai ho intentava amb dues accions similars tot forçant la doble intervenció d'Alberto Cifuentes, però seria La Hoya Lorca qui més a prop quedaria de tornar a avançar-se. No ho faria per l'ocasió de Nico, que marxava per sobre del travesser, però sí amb un gran xut de falta d'Armando que picava directament la creueta riberenca (38'). Ensurt monumental abans que els darrers instants del primer acte s'embrutessin amb la clàssica tensió d'aquest tipus de partits.

A la represa, el tècnic local José Miguel Campos va voler aturar la bogeria amb l'entrada de Manolín al camp que suposava la marxa de Fran Carnicer, poc lluït i amb problemes físics. A l'Hospi, Pirulo també ingressava al camp en detriment d'Iban Salvador, amonestat al primer temps. Les ocasions van disminuir en una segona meitat de més respecte i por que no pas la primera. En línies generals, La Hoya Lorca va voler portar el pes del partit però les imprecisions impedien que els murcians duguessin perill real sobre la porteria de Craviotto. De fet, força menys presència va necessitar l'Hospi per posar la por al cos dels llorquins. Al minut 57, un Aridai de categoria generava una nova acció personal marca de la casa, deixava la pilota a Pirulo i el gadità es plantava davant Alberto però enviava el seu xut per sobre del travesser (57'). Per la seva banda, La Hoya avisava en pilotes penjades, arribades fins a línia de fons però poca jugada trenada més enllà de la que acabaria amb un xut de l'argentí Nico a córner després que la bola piqués en un defensa hospitalenc (69').

De cop i volta, l'Hospi donaria un cop important al partit i a l'eliminatòria. Nova jugada-delicatessen d'Aridai, centrada al punt de penal i rematada a plaer de David Haro per situar l'1-2... desgraciadament provisional (82'). I ho seria perquè només sis minuts després, quan Nico ja havia avisat amb un xut des de la fronta, La Hoya Lorca empatés en una acció d'estratègia: córner picat per l'argentí i rematada massa fàcil de Pallarés per fer el 2-2 definitiu. Quedaven cinc minuts i encara passarien coses que haurien pogut modificar el resultat. Sobretot, l'expulsió de Moyano a tocar del minut 90, una expulsió que com després demostren les imatges de televisió és provocada per Francis Ferrón, jugador local que empeny Moyano cap a un altre jugador local i força l'impacte del central riberenc amb el cap del seu rival. Contacte n'hi ha, però no és pas Moyano qui vol colpejar el rival sinó Francis qui genera la situació. Tot i la inferioritat, l'Hospi no passaria massa angúnies per mantenir un 2-2 que sembla donar-li un mínim avantatge de cara al partit de diumenge.

LA HOYA LORCA CF: Alberto Cifuentes, Marcos Pérez, Morillas, Prior, Sergio Sánchez, Armando, Josan (Carlos Rodríguez. 61'), Fran Carnicer (Manolín, 46'), Pallarés, Nico i Carlos Martínez (Francis Ferrón, 76').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio (Carreño, 87'), Aridai, David Haro (Canario, 83') i Iban Salvador (Pirulo, 46').

Gols: 1-0 Nico (4'); 1-1 Pol (28'); 1-2 David Haro (82'); 2-2 Pallarés (88').

Àrbitre: Carlos Alberto Carbonell Hernández (Comunitat Valenciana). Ha amonestat els locals Nico (24') i els visitants David Haro (29'), Iban Salvador (45'), Provencio (47'), Lucas (73'). Ha expulsat Moyano (90') amb vermella directa.

Incidències: partit d'anada corresponent a la segona eliminatòria del playoff d'ascens a la Lliga Adelante celebrat a l'Estadio Francisco Artés Carrasco de Llorca davant d'uns 3.300 espectadors. Tarda ennuvolada i plujosa. A l'Hospi, Hammouch i Álex Sánchez han completat la convocatòria; a La Hoya Lorca ho han fet Julián Domínguez i Carlos Molina.