Etiquetes

5/4/14

Xoc de ratxes | RCD Espanyol B - CE l'Hospitalet (diumenge, 12:00)

Sis capítols. És el que queda per acabar el llibre de la temporada regular a #2bg3. Pocs ho havien de dir fa uns mesos, quan l'Hospi ja en feia prou amb voler fugir del descens, que a dia d'avui estaríem parlant d'un partit, el de demà, que pot aplanar una mica més la classificació per al playoff i que, amb optimisme, pot collar Llagostera i Atlètic Balears en una lluita inimaginable pel títol de Lliga, en una lluita per, atenció, aconseguir el segon Campionat consecutiu al grup 3 de Segona Divisió B. La tasca, però, no serà fàcil d'aquí al final, començant per un partit ben complicat demà a Sant Adrià. Perquè si l'Hospi no és el de fa uns mesos, l'Espanyol B tampoc és ni de bon tros el del passat mes de febrer, el de Manolo Márquez. Cara a cara, els dos millors equips de la segona volta; cara a cara, dos equips que han sumat 19 dels últims 21 punts en joc (6 victòries i 1 empat en els darrers set partits). Cara a cara, dos equips amb ex a les files del rival, dos equips que han abandonat els patiments per il·lusionar-se en un tram final de Lliga que promet emocions fortes. I l'afició de l'Hospi, minsa en comparació numèrica però fidel com poques no fallarà.

L'Espanyol B
Amb un hospitalenc al capdavant, l'Espanyol B ha oblidat per complet les penes que el van fer vagar per la zona baixa de la classificació durant un bon grapat de setmanes. De fet, en aproximadament la meitat de partits que va dirigir Manolo Márquez, Sergio González ha sumat més punts (24) que els que l'Espanyol B havia sumat durant els primers 21 partits (21). González (segon entrenador amb Márquez) va agafar l'equip setzè i l'ha classificat, de moment, en la desena plaça. D'estar empatat amb el dissetè classificat, l'Espanyol B ha passat ja als 15 punts d'avantatge, 12 respecte a un Mestalla que és setzè. Així les coses, una victòria demà contra l'Hospi podria donar al filial perico la salvació matemàtica segons els marcadors de Mestalla, Sant Andreu i Levante B. Difícil establir les claus de la reacció de l'equip més enllà de l'estadística.

Una estadística que, per exemple, reflecteix una notable millora en l'aspecte defensiu, ja que en la parcel·la ofensiva el filial blanc-i-blau té una mitjana golejadora inferior al gol per partit, per bé que ha estat capaç de marcar en els darrers nou compromisos. Més important és el fet que des que Sergio González dirigeix l'equip, els fixos en els onze inicials són més que no pas amb Márquez. Poc amant dels canvis, només les sancions i les lesions han impedit que homes com Marc Caballé, Raíllo o Canario ho hagin jugat tot amb l'Espanyol B des que el tècnic hospitalenc se'n va fer càrrec. Sí ho han fet els Pau López, Ferran, Rober, Rubén Duarte, Joan Jordán o Mamadou. En resu, nou homes indiscutibles sobre els quals pivota aquest renascut Espanyol B, que ha enllaçat sis victòries consecutives per primer cop en la seva història a Segona B. Els periquitos han guanyat set dels últims vuit partits, 22 de 24 punts que han canviat radicalment el panorama.

Pel partit de demà Sergio González no podrà comptar amb Aday Benítez que després d'una greu lesió es perdrà el que queda temporada. Sí serà de la partida Julián Luque, arribat al mercat d'hivern i que després d'un llarg període d'aclimatació ha estat titular en els darrers dos partits del filial blanc-i-blau. Pel que fa als dubtes, l'Espanyol B té els de Marc Caballé i el de l'hospitalenc Héctor Rodríguez: el migcampista arrossega problemes a causa d'una distensió muscular mentre que el central, com també informava la web oficial de l'Espanyol, pateix una lesió al recte femoral. L'altra baixa serà a la porteria, on en principi debutarà Koke. La sanció de Kiko Casilla al Primer Equip farà que sigui Pau López, porter que fins ara havia disputat tots els minuts amb l'Espanyol B, qui viatgi a Sevilla demà mateix per jugar al Sánchez Pizjuán, en principi com a substitut de Germán Parreño.

L'Hospi
Per la seva banda l'Hospi ha preparat a consciència el partit contra l'Espanyol B. Primer, l'esperit autocrític es va imposar a inicis d'aquesta setmana, després que l'actuació dels riberencs davant del Prat tingués poc més per salvar a banda dels tres punts. L'equip no va estar especialment lluït, tal com va reflectir Kiko Ramírez a la roda de premsa posterior al partit. Immers en una dinàmica de marcadors excepcionalment brillant, ja ningú se n'amaga: més enllà d'assegurar la classificació per al playoff aquest Centre d'Esports l'Hospitalet està plenament capacitat per tornar a lluitar un any després per reeditar el títol de campió del grup 3 de Segona Divisió B. Per aquest motiu, precisament, cal aparcar les confiances i traslladar tot el treball que s'ha fet fins ara al terreny de joc. Començant per demà.

Partit especial per a exintegrants del filial blanc-i-blau com són Pirulo, Canario i Pau Senent (en principi els dos primers formaran part de la llista de setze que pugui jugar contra l'Espanyol B). En el capítol de novetats, Kiko Ramírez podrà tornar a comptar amb Ismael Moyano, que diumenge va descansar per sanció. En principi, el central de Mollet del Vallès recuperarà la seva plaça a l'onze inicial, de manera que Lucas Viale tornaria a ocupar el pivot defensiu conjuntament amb Pol Llonch. Setmana, aquesta, en què ni Aridai ni Valentín (que dimecres abandonava l'entrenament abans d'hora) han completat amb el 100% de normalitat. Tot i això, el concurs del lateral esquerre sembla assegurat, mentre que la participació d'Aridai es podria decidir demà mateix a Sant Adrià segons l'evolució de les seves molèsties. Així, no seria gens descabellat pensar que Pirulo pugui recuperar la titularitat després d'un grapat de setmanes partint des de la banqueta.

RCD ESPANYOL B - CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET
Diumenge, 6 d'abril - 12:00 hores - Ciutat Esportiva Dani Jarque
Jornada 33 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze del RCD Espanyol B: Koke, Rober, Rubén Duarte, Raíllo, Ferran, Paul Quaye, Joan Jordán, Julián Luque, Jairo, Canario i Mamadou.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol, Provencio, Pirulo, David Haro i Iban Salvador.

Àrbitre: Eduardo García Ballesteros (la Rioja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada