Etiquetes

27/4/14

Amb dos collons | Atlètic Balears 1-2 CE l'Hospitalet

Sala Multimèdia | Positivament díficil d'explicar resulta el que ha succeït aquest migdia al Municipal de Magaluf. Quan tot semblava perdut, quan tot apuntava que el gol de Xisco Hernández seria decisiu per dibuixar un empat entre Atlètic Balears i l'Hospitalet, ha tingut lloc un miracle. Un miracle que, però, no ha arribat per casualitat. Avui l'equip ha volgut però, sobretot, hi ha cregut. En un ambient hostil, amb un rival futbolísticament al límit i amb una parròquia local de les més animoses de la categoria, l'Hospi ha competit i ha colpejat primer amb un gol de Viale a la sortida d'un córner. Per enèssima vegada, però, la manca d'encert de cara a la porteria rival ha penalitzat un Hospi que ha anat reculant, que ha permès que el rival creixés i que, després d'una falta si més no dubtosa, s'ha vist amb un empat que complicava el futur riberenc. I al descompte, quan tot semblaba perdut, Peque s'ha vestit de cuiner del gol i ha vist la incorporació de la nova calba d'or de l'Hospi, de Valentín Merchán, que amb el cap però també amb el cor, amb l'ànima, ha empès l'esfèrica al fons de la xarxa per desfermar la bogeria entre tota l'expedició del Centre d'Esports l'Hospitalet. Triomf èpic, el primer de la història en territori balearico, per situar els riberencs novament en zona de playoff. Grans, avui sí, uns jugadors que diumenge vinent contra l'Ontinyent (Estadi, 12:00 hores) mereixen tot el suport del món. Sense excuses: hi haurà portes obertes per empènyer l'Hospi cap al playoff.

D'inici, Kiko Ramírez ha introduït una novetat a l'onze inicial respecte del que havíem previst. Avui, l'ocupant del lateral dret riberenc ha estat Hammouch, que ha assegut Peque a la banqueta. La intenció, disposar més experiència sobre el terreny de joc en un partit que prometia batalla constant amb un equip sòlid i rocós com el balearico al davant. La primera meitat es pot dividir en uns primers 20 minuts de domini altern i uns 25 següents de control local però, sobretot, de clares ocasions de perill de l'Atlètic. I això que el primer equip a avisar ha estat l'Hospi; al minut 13, una bona acció de David Haro ha acabat en una centrada enverinada que Xavi Ginard ha desviat amb la punta dels guants. Tres minuts després, els balearicos han avisat... i de quina manera! Cristian Sánchez ha pres posició a la frontal de l'àrea, ha carregat la cama dreta i amb un xut sec i dur ha impactat la bola al pal dret riberenc (16'). Primer ensurt... però ni de bon tros el darrer.

Iban Salvador estaria a punt d'aprofitar una bona acció d'Aridai, però veia com un defensa local allunyava el perill (21'). Qui ha patit de debò al primer temps ha estat Aridai, escridassat constantment pel seu passat al RCD Mallorca. Tot i això, el canari ha estat part important del 0-1: córner picat pel '10' de l'Hospi i salt imponent i rematada elegant de Juan Manuel Viale per fer pujar el 0-1 al marcador manual de Magaluf (41'). L'argentí ha estat un dels noms propis dels primers 45 minuts, ja que al pas per la mitja hora de partit s'erigia en salvador riberenc en una acció que, de forma incomprensible, no acabava en gol. Passava al minut 30 quan Florin rebia una passada interior, es plantava tot sol davant Craviotto, però després de superar-lo amb un xut picadet veia com Viale apareixia del no res per treure sobre la mateixa línia de gol el que tot l'estadi veia ja a dins. Entre una cosa i l'altra, l'Hospi marxava camí de vestidors amb un avantatge mínim al marcador i conscient que encaa calia treballar molt.

I precisament per això, els riberencs saltaven a la gespa de Magaluf disposats a sentenciar el partit a la represa. Decidits i sense complexos, l'Hospi seria molt superior a l'Atlètic Balears durant els primers 15-20 minuts del segon acte. A base de pressió i punta de velocitat (Akinsola havia substituït un Iban Salvador que havia vist groga al primer temps), l'Hospi acariciava el gol en tres opcions gairebé consecutives d'Aridai: centrada enverinada que desvia Xavi Ginard (47'), acció individual i xut massa creuat (52') i nou intent del canari, que es tornava a topar amb Ginard (58'). El pas dels minuts aniria, primer, igualant la balança abans de desnivellar-la pel cantó local. Avisava Xisco amb un xut des de la frontal que blocava Craviotto (66'). Poc a poc, els locals anaven tancant un Hospi amb cada vegada menys presència en atac; fins i tot, els de Nico López demanaven un penal sobre Cristian abans del pas pel minut 75, abans que en un contracop Ginard posés una mà enorme per evitar el 0-2 d'Akinsola (el nigerià serà una peça important en aquest tram final de Lliga).

Canario per Pol i Peque per Hammouch. Aire per un Hospi que rebria un cop dur a deu minuts del final, fruit d'una falta molt discutible. S'ensumava el perill i l'executava Xisco Hernández: posició centrada, tanca encegadora i gol difícil d'aturar per Craviotto (83'). Deliri a Magaluf i empat inútil per un Hospi que ja es penedia de tantes ocasions perdonades. I n'hi hauria més, com una de Provencio a tres minuts pel 90 que acabava blocant Ginard després d'un xut de canari. Perdonaria, sobretot, l'Atlètic Balears: acció magnífica de Florin Andone i rematada a boca de canó del romanès que feia lluir el millor Craviotto (90'). Amb tres d'afegit, el temps s'esgotava i la història negra riberenca tornava a veure's vinculada amb l'Atlèti. Però al 93, els de Kiko Ramírez feien saltar la banca: centrada de Peque, arribada des del darrere de Valentín i rematada de cap impecable per allotjar la bola lluny de l'abast de Ginard i desfermar la bogeria (per bé que locura també queda bé encara que sigui incorrecte) entre tota l'expedició de l'Hospi. Era un gol èpic, dels que recordarem en anys. Després d'una propina de minut i mig, Mariscal Sánchez xiulava el final d'un partit que veia, d'un bàndol, les abraçades extasiades dels jugadors de l'Hospi; de l'altre, desconsol i llàgrimes baleariques mesclades amb el suport d'una afició incansable.

FITXA TÈCNICA

ATLÈTIC BALEARS: Ginard, Vich, Álvaro (Nacho, 68'), Mairata, Castillo, Bernat, Esteban, Cristian, Pedro Capó (Ignasi, 79'), Xisco (Oller, 84') i Florin.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque (Hammouch, 79'), Valentín, Viale, Moyano, Lucas, Pol (Canario, 76'), Provencio, Aridai, David Haro i Iban Salvador (Akinsola, 46').

Gols: 0-1 Viale (37'); 1-1 Xisco (80'); 1-2 Valentín (93').

Àrbitre: Antonio Mariscal Sánchez (Andalusia). Ha amonestat els locals Joan Vich (55'), Mairata (55') i Nacho (81') i els visitants Iban Salvador (41'), Aridai (69'), Lucas (81') i Valentín (93').

Incidències: partit corresponent a la 36a jornada del Campionat de Lliga de Segona Divisió B celebrat al Municipal de Magaluf davant d'uns 1.500 espectadors. Matí agradable, amb estones de sol i núvols.