Etiquetes

12/4/14

Partit trampa | CE l'Hospitalet - UE Sant Andreu (diumenge, 12:00 hores)

Valdria el primer paràgraf de la prèvia de fa dues setmanes per fer-nos una idea del partit que li espera demà al Centre d'Esports l'Hospitale. Visita l'Estadi una Unió Esportiva Sant Andreu que no passaria precisament per la seva millor fase de joc ni tampoc de resultats; si fem una ullada a la classificació, l'etiqueta de favorit només tindria un propietari: el de la franja vermella. Les cases d'apostes hi convenen, més encara si mirem punts i, sobretot, dinàmiques. Ja per acabar-ho d'adobar podem recordar les 9 victòries consecutives que els de Kiko Ramírez porten a l'Estadi o els 15 mesos (sí, 15), que els quadribarrats no guanyen lluny del Narcís Sala. Tot plegat, massa ingredients per cuinar una confiança que pot ser mortal de necessitat per un Hospi que, en el fons, està igual (o més) necessitat que el rival de demà per assolir el seu primer objectiu: assegurar-se una plaça per al playoff d'ascens a la Lliga Adelante. Números per fer-nos una idea del rival, del moment, però l'únic número que valdrà diumenge és el 90, el dels minuts que caldrà batalarr per pensar en el 3, en els tres punts que l'Hospi necessita per apropar el somni del playoff a la realitat.

El Sant Andreu
A vegades els patrons canvien i el rumb no varia... en aparença. Altra cosa és que internament l'ambient que es respiri sigui diferent, potser millor. Segurament això valgui per explicar el que passa al Narcís Sala, on tot i el recanvi a la banqueta, amb la sortida de Patxi Salinas i l'arribada de Martí Cifuentes, la situació de l'equip a la classificació no ha millorar excessivament. Pel que fa a punts, el Sant Andreu manté la distància amb la zona baixa: segueix a un punt del setzè i només ha perdut un punt amb la zona de descens directe (de +4 a +3; ara és quinzè, mentre que Patxi va marxar quan el Sant Andreu era 14è. Amb el tècnic basc, els quadribarrats sumaven 1,08 punts per partit i amb Cifuentes, de moment, l'equip en suma 0,88 per matx. Hi ha vicis que costen de canviar, com el rendiment de l'equip a domicili, però també és cert que hi ha d'altres factors (alguns d'esportius i d'altres, que no tant) que situen els andreuencs en una situació delicada a cinc jornades del final de la Lliga regular.

Esportivament, la pèrdua de Francis Ferrón (marxava el passat gener a Llorca) ha significat una pèrdua de gol al davant que Antonio Matas no ha aconseguit igualar tot i haver marcat tres gols. Defensivament, l'equip pateix en partits inesperats com el de l'altre dia a Inca contra un equip d'aparents complicacions al davant com és el Constància. En d'altres encontres, només el desencert rival i el sempre important factor Morales (què seria de l'equip sense un dels millors porters de tota la categoria?) ha facilitat que el Sant Andreu acabés sumant. Problemes al camp i, sobretot, al club: ofegat per la Seguretat Social, discrepàncies entre directius i president (marxa del vicepresident Campos), voluntat de crear una fundació amb el Futbol Base, acceptació de l'errada a l'hora de contractar Salinas... Tot plegat ha fet oblidar massa aviat els bons moments amb el rendiment de l'equip a Porta i al Narcís Sala durant el 2013 o el bon paper a la Copa del Rei.

Ara tot sembla quedar lluny, massa lluny i cinc partits és el marge que té el Sant Andreu per salvar la papereta. El més perillós, per als rivals, és que el mal moment amaga una plantilla amb més potencial individual i col·lectiu, que en un bon dia és capaç de sorprendre qualsevol. Que no sigui demà, però; a l'Estadi, Martí Cifuentes podrà recuperar (i segurament utilitzarà) Ibon Gutiérrez després del seu partit de sanció complert a Inca. Xavi Jiménez i Dídac no podran ser-hi per lesió, però si hi serà finalment un Iván Guzmán que va haver de ser substituït diumenge passat amb només 25 minuts de joc a l'esquena. En un camp gran, veurem com endreça l'equip un Martí Cifuentes que no ha dubtat en alguns partits (cas de l'encontre a Elx, per exemple), d'optar pel conservadurisme inicial a l'espera de caçar i transformar opcions de gol puntuals a favor. La sorpresa és l'absència a la convocatòria de dos homes importants com són Mouriño i Quim Araujo, descartats per decisió tècnica.

L'Hospi
No ha estat una setmana del tot habitual per al Centre d'Esports l'Hospitalet. Hi havia previst per dimecres a la tarda un amistós d'entrenament contra la Selecció Catalana UEFA al CAR de Sant Cugat, però la ineficàcia de la FCF i la poca solidaritat d'alguns clubs de Tercera Divisió van provocar la suspensió del partit, una suspensió que des del club van conèixer el mateix dimecres després d'una notificació deficient per part de l'ens federatiu. Així, l'Hospi va haver d'improvisar un pla B amb el prejudici que això comporta en la preparació d'un partit tant important com aquest. Tot i l'enuig, el grup ha preparat a consciència el vital partit de diumenge contra el Sant Andreu. No s'hi val a badar i després de l'ensurt a la primera volta contra el Constància i el discret partit contra el Prat, els jugadors saben que s'hauran d'esforçar al màxim per treure endavant el partit.

Aquest dissabte l'equip ha realitzat la darrera sessió d'entrenament prèvia al partit, però com ja és habitual el míster riberenc Kiko Ramírez no oferirà la llista de setze convocats fins el mateix diumenge pel matí. Plantilla, en principi, en perfectes condicions després de les molèsties que arrossegaven Aridai i Valentín la setmana passada però una baixa important, per sanció, com és la de Prulo. L'andalús va veure la cinquena groga del curs precisament el dia que recuperava la titularitat, de manera que sembla força evident que Ramírez tornarà la titularitat a Aridai de cara al duel contra el Sant Andreu. Per la resta, faves comptades amb la mateixa línia defensiva i centre del camp que va arrencar d'inici diumenge a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. L'únic canvi el veuríem en la llista de convocats, on veurem si Carreño pot retornar després d'uns partits d'absència.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - UE SANT ANDREU
Diumenge, 13 d'abril - 12:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 34 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Pol, Provencio, Canario, Aridai, David Haro i Iban Salvador.

Possible onze del Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Rubén, Carroza, Azparren, Melo, Ibon Gutiérrez, Aarón Bueno, Guzmán, Ton Alcover i Ander.

Àrbitre: Aritz Azpilikueta Saldías (Euskadi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada