Etiquetes

9/3/16

#2BG3 | Hòsties per no baixar

-> Set equips, en principi, lluitaran les últimes deu jornades per salvar-se de les tres places del descens a Tercera Divisió i també de la setzena plaça.
-> Les dues victòries consecutives del Badalona, que encara ha de rebre els punts d'Huracán, deixen els de Manolo González a només sis punts dels 45 punts que habitualment garantitzen la tranquil·litat.
-> Espanyol B, l'Hospitalet, Pobla de Mafumet, Olímpic, Olot, Atlético Levante i Llosetense es barallaran per tres places de permanència, una de promoció i tres de descens amb 18 de 21 duels directes pendents de disputar-se.

La cosa promet. Les últimes 10 jornades, conjugades amb calendari capriciós, han dibuixat un tram final de Lliga farcit d'emocions pel que fa a la zona baixa. Amb un Badalona que ha encarat prou bé la salvació amb les victòries contra l'Atlético Levante i l'Alcoyano, la lluita per la permanència a Segona Divisió B sembla que es redueix a set equips, alguns d'ells amb més arguments que els altres per assolir la fita però que, a dia d'avui, passen per una situació tan delicada com la dels altres. A més, d'aquí a final de temporada, cada jornada es jugarà, com a mínim, un duel directe entre els set equips implicats en evitar el desastre que, per a molts d'ells, suposaria el descens a Tercera Divisió (n'hi ha que, com l'Hospi, fins i tot parlaven del playoff d'ascens...). Diumenge passat, l'Olímpic derrotava la Pobla de Mafumet per 2 gols a 1 en, tot just, el tercer duel directe entre els afectats dels 21 que s'han de jugar en aquesta segona volta. Espanyol B, Hospi, Pobla, Olímpic, Olot, Atlético Levante i Llosetense ja fan números conscients de la importància de guanyar aquests duels directes... però també del que pot suposar emportar-se l'average particular.

Jornada 29
ESPANYOL B - OLÍMPIC

El festival comença dissabte (18 hores, Dani Jarque) amb el duel entre pericos i xativins. A l'anada, un empat que deixa obert l'average. Partit clau per a l'Espanyol B, que es debat entre encarrilar la permanència o complicar-se-la si l'Olímpic, ara mateix sis punts per sota, és capaç de guanyar a Sant Adrià. L'Olot descansa, l'Hospi té un partit accessible a casa contra l'Eldense mentre que l'Atlético Levante, el Llosetense i la Pobla rebran tres equips que lluiten per disputar el playoff d'ascens a la Lliga Adelante: Atlètic, Reus i Cornellà, respectivament.

Jornada 30
OLÍMPIC - L'HOSPITALET
POBLA DE MAFUMET - LLOSETENSE

Dos duels directes. A Murta, l'Olímpic rebrà l'Hospi amb l'ànim de repetir el triomf de la primera volta a l'Estadi i complicar més la vida a l'Hospi. Per la seva banda, fa tota la pinta que el Llosetense tindrà l'opció d'agafar un dels últims trens per salvar-se a la Pobla: els de Nico López van perdre per 0-2 a la primera volta a Es Puig i 'només' tenen quatre duels directes (tots fora de Lloseta). L'Olot es retrobarà amb la competició a Elda (diumenge, 18:00 hores), mentre que els dos filials, At.Levante i Espanyol B, tindran visites complicades a Paterna i Cornellà.

Jornada 31
ESPANYOL B - POBLA DE MAFUMET
OLOT - OLÍMPIC

Dos duels directes que a la primera volta van acabar en empat. L'Olímpic jugarà a Olot el seu tercer duel directe consecutiu, tres partits que marcaran el futur dels de Raúl Garrido. L'Olot compta amb el favor de l'atzar: cinc dels sis partits contra els rivals directes els tindrà a casa, on s'ha mostrat més fiable que no pas a domicili. A Sant Adrià, l'Espanyol B rebrà la Pobla i iniciarà un tram amb quatre duels directes, tres dels quals seran com a local. L'Hospi rebrà el Cornellà a l'Estadi, un rival històricament propici (diumenge 27, 5 de la tarda), el Llosetense té un duel complicat amb un Barcelona B a l'alça i l'Atlético Levante descansarà i sumarà tres punts.

Jornada 32
ESPANYOL B - LLOSETENSE
POBLA DE MAFUMET - L'HOSPITALET

Nova cita clau per un Llosetense que haurà d'haver rascat punts abans per no acomiadar-se de les possibilitats de salvació abans dels últims quatre partits. L'Espanyol B afrontarà el segon partit seguit a casa. A la Pobla, l'Hospi mirarà de puntuar-hi per no veure's superat per un rival directe que ja el va derrotar a l'Estadi en un partit que canviarà d'horari habitual (serà dissabte o diumenge a la tarda). L'Atlético Levante reprendrà l'activitat al camp de l'irregular Eldense mentre que l'Olot visitarà Cornellà i l'Olímpic rebrà l'Hércules; verds i alacantins estaran immersos de ple en la lluita per jugar el playoff d'ascens.

Jornada 33
ATLÉTICO LEVANTE - OLÍMPIC
L'HOSPITALET - ESPANYOL B
OLOT - POBLA DE MAFUMET

La gran jornada serà la 33, amb tres duels directes. El Llosetense-Badalona seria l'únic que queda fora d'aquesta orgia de drama i emoció que viurem el 9 i 10 d'abril... sempre que el Badalona no s'hagi complicat la vida fins aleshores. Derbi valencia a Bunyol entre Levante i Olímpic (triomf per 2-0 dels de la Costera a la primera volta), derbi barcelonès a l'Hospitalet entre els riberencs i l'Espanyol B, amb un 4-0 pels pericos a l'anada i partit clau entre Olot i Pobla de Mafumet, el darrer de quatre consecutius pels de Posse.

Jornada 34
ESPANYOL B - OLOT
L'HOSPITALET - LLOSETENSE

Dos duels directes. A l'Hospitalet, els de Cifuentes poden lligar mitja permanència contra un Llosetense que esgotarà les darreres opcions. A Sant Adrià, l'Olot afrontarà l'únic duel directe a domicili davant d'un Espanyol B que podria tenir la feina feta... o no (evidentment). L'Atlético Levante i la Pobla s'enfrontaran a Cornellà i Hércules, mentre que l'Alcoyano començarà a dictar sentència davant l'Olímpic. Els de Palop jugaran quatre dels últims cinc partits contra equips de la zona baixa; que tinguin opcions de ser entre els quatre primers o no marcarà com de complicat serà jugar contra ells.

Jornada 35
ATLÉTICO LEVANTE - POBLA DE MAFUMET
OLOT - L'HOSPITALET

Duel de filials a Bunyol; a la primera volta, triomf per la mínima de la Pobla (3-2). A Olot, l'Hospi pot tenir el partit decisiu per sentenciar la salvació o ficar-se en un embolic molt desagradable si els de Castillejo són capaços de vèncer (s'endurien, també, l'average particular). L'Olímpic, en canvi, iniciarà un darrer tram amb partits contra rivals de la zona alta, començant per un Villarreal B que s'estarà jugant la primera plaça amb el Reus i, potser, el Cornellà. El Llosetense rebrà un Sabadell que hauria de tenir la feina feta i l'Espanyol B visitarà Alacant.

Jornada 36
ESPANYOL B - ATLÉTICO LEVANTE
OLOT - LLOSETENSE

Dos duels directes. Que l'Espanyol B hagi encarrilat la feina o no marcarà majors opcions d'èxit per un Atlético Levante que tot i tenir poc marge d'error acabarà la Lliga contra quatre rivals directes, un factor que pot ser profitós per als d'Aparicio. A Olot, tres quarts del mateix: el Llosetense pot visitar la Garrotxa sense opcions i fer més factible la victòria per als olotins. L'Hospi, l'Olímpic i la Pobla de Mafumet rebran l'Hércules, el Lleida Esportiu i l'Alcoyano.

Jornada 37
ATLÉTICO LEVANTE - L'HOSPITALET

L'Atlético Levante serà protagonista dels últims dos partits. El filial granota serà l'únic que jugarà contra dos rivals directes, començant per un Hospi que hauria de tenir la feina feta per no rebre l'Alcoyano obligat a sumar. El Llosetense jugarà el derbi mallorquí a Son Malferit, l'Olot visitarà un Hércules que lluitarà pel playoff, l'Espanyol B visita Alcoi i la Pobla de Mafumet, Vila-real. També jugarà a domicili l'Olímpic; ho farà al camp d'un Reus que pot estar-se jugant el campionat de Lliga.

Jornada 38
OLOT - ATLÉTICO LEVANTE

Vist en perspectiva encara queda molt i la classificació determinarà la transcendència real dels duels però l'Olot-Atlético Levante pinta a partit dramàtic de debò, potser com ho va ser l'Alzira-Benidorm de fa cinc temporades. La resta d'equips tancaran la Lliga a casa, que tampoc es garantia d'èxit vist el seu rendiment enguany. El Llosetense i l'Olímpic rebran dos aspirants al playoff com són Hércules i Barcelona B, l'Espanyol B farà el mateix amb un Villarreal B que es podria jugar el títol. Més esforç caldrà fer per preveure en quines condicions arribaran el Lleida Esportiu i l'Alcoyano, que visitaran la Pobla i l'Hospitalet, a la darrera jornada. Com a mínim, els d'Idiákez i els de Palop guardaran opcions de jugar la Copa del Rei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada