Tots els partits de l'oposició, amb representació al consistori de l'Ajuntament de l'Hospitalet, han protagonitzat aquest matí davant de l'edifici dels mitjans públics de l'Hospitalet un acte per fer pública la moció que presentaran a finals de mes al proper ple municipal i en la qual demanaran la reformulació dels mitjans de comunicació públics de la Ciutat, escapçats des de finals de 2011 arran de la decisió del govern socialista de tancar la Televisió de l'Hospitalet i, mesos més tard, Ràdio l'Hospitalet amb els seus 30 anys d'història. Tots els portaveus de l'oposició (C'S, ICV-EUiA-Pirates, PP, Guanyem, ERC, Convergència i CUP-PA) han estat presents en aquest acte, on s'han fet públics els punts principals d'aquesta moció, que inclou demandes com ara el retorn de Ràdio l'Hospitalet, una major pluralitat a la Televisió de l'Hospitalet i l'inici d'un procés per triar una nova direcció dels mitjans públics locals.
L'encarregat de respondre les preguntes dels periodistes ha estat Jordi Monrós, portaveu del grup de Convergència a l'Ajuntament de l'Hospitalet. Monrós ha engegat la seva intervenció amb l'anunci de la moció que reclamarà la "reformulació dels mitjans de comunicació de l'Hospitalet", així com "un canvi en la direcció dels mitjans". En aquest sentit el portaveu convergent ha volgut deixar clar que el procediment per engegar un canvi a la direcció és necessari pel "partidisme que ha demostrat l'actual equip directius dels mitjans", una situació que segons el seu parer els inhabilita per liderar aquesta reformulació.
Una reformulació que, més enllà dels canvis en la direcció, té com a eix principal el retorn de Ràdio l'Hospitalet, planter del periodisme català i exemple per a moltes ràdios públiques locals a Catalunya. "És prioritari que torni la ràdio", ha insistit Monrós, que ha afegit que "cal un model on tothom pugui participar, que permeti la gent conèixer el dia a dia de la ciutat de l'Hospitalet". Aquesta també hauria de ser la base d'una nova Televisió, en oposició a l'actual model de "notícies enllaunades" que no permeten la ciutadania estar realment informats del que passa al seu voltant. "Volem que la Televisió recuperi un model de mitjà plural, allunyat del partidisme que l'ha convertit en un publireportatge del govern de la Ciutat".
En aquesta línia, Monrós també ha volgut deixar clar que el camí no és el del Diari de l'Hospitalet ni el de convertir un mitjà en "un Facebook" de l'alcaldessa. Preguntat sobre el paper del PSC, el portaveu convergent ha volgut deixar clar que tot i haver fet arribar la proposta al govern municipal, a dia d'avui encara no havien rebut cap input en referència a la proposta. Tot i ser conscients que aquesta reformulació té un cost econòmic important, l'oposició ha volgut deixar clar que cal invertir en aquells serveis que siguin útils per a la ciutadania. "La segona ciutat de Catalunya no es pot permetre no tenir uns mitjans públics com Déu mana", ha afirmat Jordi Monrós, que en nom de la resta de grups també ha volgut deixar clar que la porta queda oberta en un futur proper a més acord entre la resta de grups municipals per tal de presentar mocions en favor de l'Hospitalet. El proper ple municipal tindrà lloc dimarts 27 d'octubre a partir de les 5 de la tarda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada