Etiquetes

20/7/14

L'hora de l'Hospi 2014-2015

Sant tornem-hi. No ha passat ni un mes d'aquella desafortunada tarda del 22 de juny a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet però la franjavermella tornarà a vestir-se de curt 30 dies després d'aquell empat a un gol davant del Leganés, d'aquella ocasió perduda per ascendir a la Lliga Adelante. 30 dies de descans per als futbolistes però d'activitat frenètica als despatxos per un Hospi que ha canviat notablement la seva fesomia, que ha renovat i rejovenit la plantilla notablement i que ha viscut unes setmanes convulses a cavall de l'interès d'equips de major potencial econòmic i esportiu per alguns dels seus futbolistes i pel relleu, diguem-ne forçat, a la secretaria tècnica amb la marxa de Quique Cárcel al Girona i l'ascens com a màxim responsable esportiu de l'Hospi de l'encara jugador Iván Hammouch. I això, potser, no ha fet més que començar: amb la possibilitat real de concedir alguna baixa, de cedir algun jugador o de traspassar-lo, queda la sempre difícil feina d'encertar-la amb el gruix de jugadors importants, els de nòmina de cinc xifres. I això, a dies d'un més que probable relleu a la presidència del Centre d'Esports l'Hospitalet amb Miguel García i Antonio Castellano com a protagonistes. Amb tant de canvi, pot sobtar que nou temporades després un entrenador acabi una temporada i comenci la següent: l'honor, de Kiko Ramírez.

El tarragoní dirigirà a partir de demà (9:30 hores) la primera de les dues sessions d'entrenament amb què l'equip obrirà la pretemporada 2014, la primera de les 41 sessions previstes (subjectes a canvis de darrera hora) d'aqui a que comenci la Lliga 2014-2015 el cap de setmana del 23 i el 24 d'agost. 41 sessions i 7 partits amistos, una xifra que també variarà segons el destí de l'Hospitalet a la Copa Catalunya. De moment, són 16 els jugadors en plantilla amb què comptarà Kiko Ramírez de cara a demà dilluns: els porters Craviotto i Oliver; els defenses Aleix Coch, Èric Via, Hammouch, José Rodríguez, Lucas del Campo, Peque i Valentín; els migcampistes Rubén Alcaraz i José Ángel Bueno; i els davanters David Haro, Iban Salvador, Joel Méndez, Mario i Pablo Morgado. D'aquest llistat, tres noms no tindrien assegurat el seu futur al Primer Equip, ja que haurem d'estar pendents a la capacitat de compatibilitzar tasques d'Iván Hammouch i a les ofertes que l'Hospi pugui rebre per Iban Salvador, entre elles una d'important del València. El tercer en discòrdia, un Mario Roque que compta per a la secretaria tècnica però que podria marxar cedit a algun dels equips de Tercera que s'han interessat en els seus serveis.

Així les coses, són entre 13 i 16 els elements amb què comptaria Kiko Ramírez i, per tant, entre 6 i 9 les peces que serien necessàries per completar el puzzle de l'Hospi 2014-2015. Clarament, el mig del camp seria la parcel·la que a dia d'avui precisaria més incorporacions, per bé que la polivalència d'homes com Èric Via minvarien una mica aquestes urgències. De moment, i a l'espera de concretar els propers reforços, l'Hospi també tindrà jugadors del Juvenil A de Lliga Nacional que realitzaran la pretemporada amb el Primer Equip, així com alguns jugadors a prova que buscaran convèncer Ramírez i Hammouch. Pel que fa als joves, en principi el central Roger Nolla (27 partits i 1 gol), el migcampista David García, "Negro" (34 partits i 8 gols) i l'extrem Hamed (15 partits i 4 gols). Per confirmar, la presència del porter Juan Carlos, que va acabar la seva etapa de Juvenil i que encara ha de definir la seva vinculació amb l'entitat riberenca. A més, també s'espera la presència de, mínim, dos jugadors a prova com són el migcampista ofensiu Juanfri (Atlético de Madrid B / C) i el defensa Oriol Ricarte, que s'entrenarà amb l'Hospi després de jugar les últimes dues temporades a l'AE Prat.

Pocs supervivents d'aquesta foto de fa només cinc mesos
Tots ells s'exercitaran sota la direcció de Jordi Jódar, nou preparador físic en substitució de Néstor Salmerón i una de les dues úniques novetats al cos tècnic d'un Centre d'Esports l'Hospitalet que recupera la figura del segon entrenador amb el debut a les banquetes de l'exfutbolista Albert Luque. Luque, que exercirà d'ajudant de Kiko Ramírez en tercera temporada del tarragoní en una banqueta de Segona B, compartirà rol tècnic amb els fisioterapeutes Oriol Balañá i Carlos Enrique Sanz, amb l'entrenador de porters Óscar Rodón i amb els ja clàssica Diego Ávila, Lluís Payán i Ricardo Albaladejo com a encarregat de material, metge i delegat, respectivament.

El continuïsme al cos tècnic contrasta amb la fuga de jugadors de la plantilla del curs passat. Per diferents motius, ja són 14 els jugadors que han abandonat la disciplina de l'Hospi i un quinzè, Canario, podria sumar-se a la llista si no respon afirmativament a l'oferta de renovació que el club li va presentar fa dies. De les 14 baixes, cinc han marxat a d'altres equips de Segona B (per bé que Pol i Pirulo ho han fet al filial de l'Espanyol amb projecció de pujar al Primner Equip) i només dos, Aridai i Provencio, han marxat a equips de superior categoria. La resta, encara han de definir el seu destí malgrat que, per exemple, Jordi Quintillà és a prova amb l'AC Ajaccio de la Ligue 2 francesa. Aquesta renovació, conjuntament amb les altes confirmades, converteix l'Hospi en l'equip més jove dels equips no filials que componen el grup 3 de Segona B: amb una mitjana de 24 anys i 4 mesos, el promig d'edat de la plantilla riberenca s'apropa més a la dels filials que no pas a la de l'Eldense, que amb gairebé 30 anys conforma el planter més veterà a #2bg3.

Una plantilla jove que, com dèiem, s'exercitarà en doble sessió dilluns, dimarts, dijous i divendres, en sessió única dimecres al matí abans de gaudir de descans l'últim cap de setmana sense partit. Dimecres 30, l'Hospi disputarà el seu primer test a Vilassar de Mar (20:00 hores). Després, els amistos als camps de Santfeliuenc (diumenge 3, 20:00 hores) i Terrassa (dimecres 6, 20:00 hores) precediran l'estrena de l'Hospi com a local, dissabte 9 d'agost davant el Martinenc (19:00 hores). Sempre pendents de l'evolució a la Copa Catalunya (amb possibles partits el 10 i 17 d'agost), l'Hospi tancarà la darrera setmana d'amistosos amb un partit a l'Estadi contra el Prat (dimecres 13, 20:00 hores) i amb un amistós contra el Girona el proper dissabte 16 d'agost en un camp encara per confirmar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada