Etiquetes

14/9/13

L'hora de guanyar | CE l'Hospitalet - CF Badalona (diumenge, 19:00 hores)

Fa dues setmanes, marxàvem de l’Estadi amb sensacions força dolentes. El 0-1 contra l’Alcoyano, més enllà de la derrota, ens havia deixat un Hosp. desconegut, amb una primera part llançada per la borda i amb no massa recursos per la reacció a la segona part. Calia reaccionar i, futbolísticament, s’ha fet. L’equip va millorar força la seva imatge la setmana passada a Olot, on va ser superior al rival mentre va durar la igualtat numèrica; dimecres, contra el Racing, tres quarts del mateix: bon partit tot i jugar més de 100 minuts amb un home menys. Final cruel i eliminació copera que no amaga la millora dels homes de Posse, però que no eximeix els riberencs d’haver de començar a guanyar. Hi ha símptomes de reacció, brots verds que deia Zapatero, però la Lliga obliga a aconseguir resultats i demà contra el Badalona, la primera victòria comença a ser una obligació. També per als escapulats, que arriben a la cita amb tres empats sense gols en tres jornades i amb una plantilla dissenyada per fer coses importants enguany. Duel metropolità a l’essència d’urgències: plat ideal per tancar la 4a jornada al grup 3 de Segona Divisió B (Diumenge 19:00, Estadi).

El Badalona
No és una qüestió de noms, sinó de criteri i línia de treball. Vistes les incorporacions, per bé que és una xifra important i que amaga un esperit de renovació, el Badalona ha fitxat bé, amb gust. Sovint es critica la gent de futbol, els entrenadors, per tirar de coneguts quan canvien l’equip; bé, si hi pensem, és lògic que un tècnic aposti per gent de confiança, que sàpiga (o cregui) que li pot donar un bon rendiment. Moviments que probablement estaran mal vistos al club de sortida, però que són comprensibles. Piti Belmonte ha agafat la línia 10 del metro i s’hi ha endut Cárdenas, Sergio Gómez, Neeskens i Xavi Boniquet. Gent de confiança que s’uneix als únics sis jugadors que segueixen d’una passada temporada on els escapulats van passar amb més pena que glòria pel grup 3 de Segona B, tot sigui dit, sense que calgués esperar massa glòria en un projecte amb massa dubtes i canvis sobre la marxa. La lliçó, però, sembla apresa i a Badalona han actuat conseqüentment per aspirar a tot en un any que promet emocions fortes.

Piti Belmonte ha demostrat en dos anys forá bons a Sant Andreu que és capaç de treure molt de profit a plantilles que no es troben en l’elit dels grans del grup. Enguany a Badalona, el tècnic vallesà disposarà d’armament més potent per fer mal a la resta de rivals i caldrà veure com gestiona aquest material. Amb una defensa que pot voltar els 33 anys de mitjana amb Ferrón i Bermudo als laterals i Cárdenas i Joan Castillo a l’eix. David Lázaro i Ferran Tacón també aportar coneixement i experiència a la zona medul·lar dels escapulats, on també hi haurà el polivalent Sergi Maestre (l’hem vist de central als Històrics) o el sevillà Lolo, que reapareix després d’una sanció per positiu en un control. En atac, on segueix un Abraham que va ser el millor fitxatge el passat mes de gener, caldrà veure quin rendiment dóna Enric Gallego en l’any de la seva alternativa al futbol de bronze. Tros de jugador a Tercera, veurem si el davanter badaloní aconsegueix igualar les seves prestacions (parlar d’igualar xifres de gols, a Segona B, és de bojos). A la reserva, en principi, un Moha que torna a Badalona cedit per l’Espanyol B i que pot ser una opció vàlida quan Piti cerqui opcions com a pla B.

Encara en ple procés de formació i adaptació, els escapulats sumen tres empats en les tres primeres jornades. Ni han marcat ni han encaixat gol, mostrant solidesa al darrere i manca d’eficàcia al davant, on falta més constància per collar més els rivals. Al debut contra el Prat, primer part fluixa i segona part més brillant, patró que no difereix massa del que s’ha pogut veure contra l’Espanyol B i el Sant Andreu. De cara a demà, Piti Belmonte no podrà comptar amb John Neeskens, mentre que Bermudo serà dubte fins a darrera hora tal com informa la web Olimpic Badalona. La resta d’homes estan en perfectes condicions després del darrer entrenament que han realitzat aquest matí, en una setmana on Piti Belmonte ha alliberat l’equip de la fins ara habitual doble sessió dels dimecres.

L’Hospitalet
Tanquen els riberencs una setmana diferent. Tres partits en set dies, una situació que arran de l’eliminació de la Copa del Rei només es repetirà el mes vinent quan l’Hospi jugui contra Villarreal B, Huracán i Lleida Esportiu a la Lliga. Amb tot, l’equip arriba a la cita de demà motivat i esperançat: tanmateix, la millora futbolística és notable i tal i com reconeixia Posse a la roda de premsa de dimecres l’equip comença a mostrar sobre el terreny de joc la idea futbolística que el míster argentí vol implementar al conjunt hospitalenc. Cal, però, fer autocrítica i treballar per evitar situacions de risc que puguin desencadenar en jugades com les que han suposat les dues expulsions de Pau Senent, més enllà de l’encert o desencert arbitral.

Precisament, el migcampista alacantí serà una de les dues baixes segures amb què comptarà Martín Posse per enfrontar-se al Badalona. L’altra, també per sanció, serà la d’un Iván Hammouch que no va entrar a la llista de Copa per enfrontar-se al Racing. El més segur és que Peque, al lateral dret, i Manel, com a pivot de contenció, ocupin el lloc a l’onze inicial. Carreño, que dimecres va ser substituït a la mitja hora arran de l’expulsió de Pau, sembla totalment recuperat de les molèsties i podria partir d’inici juntament amb Akinsola i Viale, que dimecres no van jugar contra el Racing. Dubtes per dissenyar un onze que estarà marcat per la voluntat de dosificar esforços i, sobretot, de poder disposar de la possessió davant d’un rival que també voldrà l’esfèrica.

Els precedents
Mal client el Badalona a l’Estadi. D’ençà que s’hi enfrontessin per primer cop a la darrera jornada del curs 2003-04, el Badalona ha guanyat 4 dels 7 partits que ha jugat al feu riberenc. La victòria més sonada era, precisament, la primera: amb Rubi i Calderé a les dues banquetes, els escapulats van endur-se el títol de Lliga davant d’un Hospi que també aspirava al campionat. El darrer precedent, de millor record, ens situa al mes de febrer de la passada temporada, quan l’Hospi va imposar-se per 2-1 al Badalona amb gols de Sergio Cirio i d’Aday Benítez. Recorda la crònica del partit, la Sala Multimèdia i el videoresum.

CENTRE D'ESPORTS L'HOSPITALET - CF BADALONA
Diumenge, 15 de setembre - 19:00 hores - Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Jornada 4 - Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B 

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Peque, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pol, Aridai, Provencio, Akinsola i Carreño. 

Possible onze del CF Badalona: Marcos, Bermudo, Ferrón, Joan Castillo, Cárdenas, Lázaro, Sergio Gómez, Boniquet, Abraham, Joaquín i Enric Gallego.

Àrbitre: Santiago Varón Aceitón (Illes Balears).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada