Etiquetes

8/9/13

Imatge millorada... amb 9 | UE Olot 2-1 CE l'Hospitalet

Galeria d'imatges | El poble, igual que qualsevol membre del COI, és sobirà. També ho són els socis de qualsevol club de futbol, especialment quan expressa la seva opinió des del respecte. La crítica és vàlida; la contracrítica, també. Hi ha gent nerviosa, neguitosa, perquè l’Hospi encara no ha estat capaç de guanyar aquesta temporada sobre el terreny de joc. A tots ens agradaria tenir 9 punts; a molts, ser ara mateix a la Lliga Adelante. Però la realitat és la que és: l’Hospi 2012-2013 és història i el nou projecte requereix d’adaptació i de paciència. D’un mínim de paciència. D’una paciència que avui ha donat els seus fruits amb una versió força millorada de l’Hospi respecte del partit de fa 8 dies a l’Estadi. Una versió que es defensa amb futbol i domini fins que les expulsions de Senent (amb una hora per davant) i Hammouch (a vint minuts del final i amb empat momentani), han facilitat el triomf d’un Olot que ni molt menys ha passat per sobre d’un Hospi ambiciós i valent. El temps i el futbol dictarà sentència, però els nervis i la precipitació (els cementiris estan plens de gent poc reflexiva) mai són bons companys de viatge per arribar al destí marcat.

La derrota contra l’Alcoyano (o potser el partit de Copa contra el Racing dimecres vinent) ha marcat l’onze inicial que ha presentat Martín Posse sobre la gespa natural d’Olot. Fragoso ha fet parella de Viale a l’eix de la defensa i ha deixat Moyano a la banqueta d’inici. Carreño, lesionat, ha vist com Akinsola ocupava posició d’atac juntament amb Pirulo i Aridai, que asseia a la banqueta David Haro. Modificacions que han sortit efecte durant 30 minuts, el temps que l’Hospi ha jugat en igualtat numèrica. Perquè l’Hospi ha volgut i ha aconseguit la pilota davant d’un Olot que s’ha limitat a veure-les venir i a llançar contres. El mig del camp ha guanyat presència, però algunes pèrdues han facilitat accions clares de l’Olot com veurem després. A dalt, molt bé Akinsola, el millor de l’Hospi. Aridai, però, ha estat el primer en engegar la maquinària amb un regat i posterior centrada que Pirulo, de cap, ha enviat a les mans d’Óscar (3’). Ha avisat també Valentín, amb un xut des de l’interior de la gran  que ha sortit massa creuat, a l’esquerra del meta olotí (8’).

Ha avisat dos cops l’Hospi. Al tercer, Bebo l’ha clavada. Golàs de bandera del nigerià, que agafava la bola en línia de tres quarts, marxava del marcador, i amb suavitat i col·locació feia un gol ‘de canviar’ per avançar l’Hospi a Olot (18’). El gol reflectia el domini d’un Hospi que hauria pogut eixamplar el marcador amb un xut d’Aridai que entre Óscar i el pal han impedit que es convertís en el 0-2 (24’). Minuts abans, Reverter perdonava a porteria buida l’empat quan ha s’havia desempallegat de Craviotto (21’). A la mitja hora de joc, canviaria la decoració: pèrdua al mig del camp, cursa de Reverter i empenta de Senent a la frontal. Dubtós que l’empenta fos suficient; innegable que si és falta, la vermella està ben mostrada (30’). Amb 10 i una hora per davant, l’Hospi s’agafava a l’èpica i a Craviotto, que salvava l’empat de Reverter (43’). No podria fer res, però, davant de Corominas: l’ex de l’Hospi recollia una centrada des de l’esquerra al segon pal per empalar la bola directament a l’escaire (45’). Imparable. El gol de l’ex: un clàssic a Can Hospi.

A la represa, l’Hospi no li ha perdut la cara al partit tot i la inferioritat. Posse ha volgut apuntalar la defensa amb l’entrada de Moyano per Pirulo i avançant Fragoso al centre del camp. Per la seva banda, Edu Vílchez es guardava les esquenes i deixava al vestidor els dos homes amb groga, Xavi Muñoz i Albert Serra. Amb Roger i Rojas com a substituts, l’Olot gaudiria de dues bones opcions a l’inici del segon temps. Primer David López no encertava a culminar una jugada amb certa sort per als garrotxins: el seu xut marxava per sobre del travesser (49’). Després, nova pèrdua riberenca al mig del camp, contra conduïda per Carlos Martínez i xut massa creuat, a l’esquerra de Craviotto (53’). L’Hospi ambicionava, però, l’1-2 i de nou Akinsola ha estat a punt d’aconseguir-lo. Un pal, un maleït pal ha separat el nigerià del doblet a Olot: després de fer una magnífica jugada individual i gairebé sense angle, Bebo enviava la bola al pal esquerre de la porteria local (57’). Era l’ocasió, malgrat que l’Hospi acabaria pagant la inferioritat i el discutible criteri a l’hora de mostrat targetes de l’àrbitre.

Poc dubtosa, però, la segona groga a Hammouch, molt ben forçada per Reverter (72’). L’Hospi es quedava amb 9 i pintaven bastos. El remat, en l’acció posterior a l’expulsió: falta picada pels olotins, jugada de pissarra i rematada (i gol) massa fàcil d’un Carlos Martínez que amb el seu primer gol a Segona B deixa enrere el Carlitos d’èpoques pretèrites (74’). Lluny de buscar una sentència que hauria pogut arribar en una ocasió que Uri Santos encara es pregunta com ha pogut fallar, l’Olot es tancaria de forma barroera al darrera en un tram final de partit on l’Hospi, amb 9 i amb David Haro com a única referència en atac clara (Akinsola, Aridai i Pirulo no eren sobre el camp) tancaria els olotins a la seva àrea. Malgrat els intents i els nervis a la parròquia local, l’àrbitre assenyalava la fi del partit on l’Hospi ha mostrat símptomes clars de millora. Pels negatius sí, una altra derrota.

FITXA TÈCNICA 

UE OLOT: Óscar, Freixa, Hostench, Serra (Rojas, 46'), Savall, Abel, Carlos, Xavi Muñoz (Roger, 46'), Reverter (Uri Santos, 76'), David López i Corominas. 

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Fragoso, Senent, Aridai (David Haro, 76'), Pol, Pirulo (Moyano, 46'), Provencio i Akinsola (Peque, 72'). 

Gols: 0-1 Akinsola (18'); 1-1 Corominas (45'); 2-1 Carlos (74'). 

Àrbitre: Eduardo García Ballesteros (la Rioja). Ha amonestat els locals Xavi Muñoz (28'), Serra (37'), Uri Santos (82') i els visitants Pol (48'), Viale (55'), Fragoso (75'), Provencio (85'). Ha expulsat Senent (30') amb vermella directa i Hammouch amb doble groga (10' i 72'). 

Incidències: partit corresponent a la 3a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B a l'Estadi Municipal d'Olot davant d'uns 1.275 espectadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada