26/5/13

Playoff | CD Tenerife 3-1 CE l'Hospitalet

Quedaven 9 minuts més el descompte i el català David Medina, amb un golàs, situava el 3-0 a l'electrònic d'un Heliodoro Rodríguez López que era una festa. Crits d' "adiós a Segunda B", alegria, tot l'estadi botant i fent l'onada; era el moment àlgid d'un partit on el Tenerife ha demostrat qualitat sobrada en accions puntuals davant d'un Hospi que ha sabut competir en tot moment. Tant, que en el que ha estat l'únic xut a porta amb cara i ulls en tot el partit, Juan Antonio Osado ha connectat amb la cama esquerra una gran centrada de Cirio per, al minut 89, situar el 3-1 definitiu. Un 3-1 que obre, de nou, les portes de l'ascens, que feia recuperar la il·lusió a una afició que, quan s'aixequi dilluns, veurà que la remuntada és possible. Perquè els jugadors n'han estat sempre segurs i ho seguiran sent. Gairebé 17.000 ànimes han hagut d'aparcar la positivitat d'un còmode 3-0 i començar a pensar en una tornada a l'Estadi que, com deia Miguel Álvarez, se li pot fer molt llarga al 'Tete'. Sobretot, si d'una vegada per totes, la Ciutat és al costat d'un equip que manté intactes les opcions d'ascendir al futbol professional.

Amb les baixes de Julio Rico i Aday, lesionats, l'onze inicial eren faves comptades: línia defensiva 'titular', doble pivot format per Manel i Pedraza, amb Cirio, Coro i Ángel per darrere de Bacari, referència avui en l'atac riberenc. Els primers minuts marcarien el devenir d'un partit on calia controlar emocions, nervis i impulsos. La primera part de l'Hospi, però, ha estat gairebé de llibre: el pitjor ha estat la manca de definició en la darrera passada, però els d'Álvarez han competit de tu a tu davant d'un autèntic equipàs. Ha provat sort Valentín amb un cacau des de la frontal que ha marxat alt (5'), però tot i el control del matx, el Tenerife ha colpejat primer amb un golàs de falta de Luismi Loro; l'ex del Benidorm i del Castellón ha botat el llançament amb cama dreta i l'ha situat a l'escaire de la meta de Craviotto (12').

El gol, però, no ha trastocat els plans d'un Hospi que li ha tret la bola al Tenerife durant la primera mitja hora de partit. Això significava, però, que qualsevol pèrdua podia ser letal, i el Tenerife ho hauria pogut aprofitar en tres ocasions gairebé consecutives: Chechu ha culminat una acció personal amb un xut al lateral de la xarxa (23'), el killer Aridane Santana ha vist com l'assistent li anul·lava un gol per fora de joc (29') i, de noy, Chechu, acariciava el 2-0 en una acció un Craviotto ha hagut de lluir-se. Però el cert és que l'Hospi hauria pogut fer el gol de l'empat si Cirio hagués arribat un segon abans a una genial passada d'Ángel Sánchez (24'). Un Hospi que ha anat perdent terreny a mesura que s'apropava el descans tot i que les sensacions eren positives.

Però igual que l'1-0 resultava psicològic pel fet que fos la primera ocasió clara pels locals en tot el partit, el Tenerife etzibaria un altre cop mortal que, ara sí, l'Hospi acusaria. Acció individual del lateral Raúl Llorente, que marxa de tothom, es planta sol davant Craviotto i el bat per sota per dur el deliri a un Heliodoro embogit. 2-0 (53'). Álvarez ha donat entrada a Osado i a Pol en lloc de Coro i Ángel, però ha estat el Tenerife qui ha disposat d'ocasions per sentenciar el partit; la més clara l'ha tinguda l'ex del Hearts, Suso Santana, amb un xut creuat que ha marxat fora per ben poc (69'); minuts després, Miguel Álvarez esgotava els canvis i feia entrar Peque en lloc d'un Bacari menys encertat del que és habitual (74').

El cop que semblava definitiu arribava al 81', quan David Medina ha fet el 3-0 amb un gran xut amb cama dreta des de la frontal, segons després que els locals demanessin penal (segurament amb raó) per unes mans de Peque dins l'àrea. El tercer gol semblava sentenciar l'encontre i l'eliminatòria, però si algú hi creu de debò són els jugadors d'un Hospi que, gairebé en la primera acció amb cara i ulls del segon temps, han donat un cop important a un Tenerife que ja es veia a la Lliga Adelante. Passada de Cirio cap a Osado i volea amb l'esquerra del tarragoní per fer un 3-1 que dóna moltes esperances a l'Hospitalet de cara al partit de tornada (89'). Després, tres minuts d'afegit i un llançament de falta de Sergio Cirio que marxava massa alt (91'). Regust agredolç per culpa d'una derrota clara però amb un final que suposa l'inici del que ha de ser una remuntada per no oblidar mai.

CD TENERIFE: Sergio Aragoneses, Bruno, Rigo, Ros, Chechu (Suso Santana, 65'), Cristo Martín, Aridane, Luismi Loro (Ayoze, 80'), Javi Moyano, Llorente i Alberto (David Medina, 75').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Pedraza, Corominas (Osado, 62'), Cirio, Ángel Sánchez (Pol, 62') i Bacari (Peque, 74').

Gols: 1-0 Luismi Loro (12'); 2-0 Llorente (54'); 3-0 David Medina (81'); 3-1 Osado (89').

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez (Madrid). No ha mostrat cap targeta.

Incidències: partit corresponent a l'anada de la fase de campions del playoff d'ascens a la Lliga Adelante celebrat a l'estadi Heliodoro Rodríguez López davant de 16.546 espectadors en un migdia calorós (uns 24 graus) i amb força sol. Gran ambient de futbol, molta animació i presència d'una quarantena d'aficionats del Centre d'Esports l'Hospitalet que no han deixat sol l'equip en un partit històric com aquest. A la llotja, presència del president Miguel García i del vicepresident, Antonio Castellano. Al Tenerife, Yeray i Roberto han completat la convocatòria; a l'Hospi ho han fet Barranco i Oliver.