19/5/13

Campions | CE l'Hospitalet 0-0 CD Olímpic

El Centre d'Esports l'Hospitalet s'ha proclamat aquesta tarda campió del grup 3 de Segona Divisió B per primer cop en els seus 56 anys d'història després de fer valer la diferència de gols general amb l'Huracán però, sobretot, després d'haver sumat un punt (0-0) a l'Estadi davant d'un Olímpic que, de forma injusta i cruel, ha quedat fora de les places que donen dret a disputar la fase d'ascens a la Lliga Adelante. Un contrapunt trist a una tarda feliç i plena d'èpica, amb emoció, tensió i patiment, amb record del passat en forma d'ocasions errades pel rival al temps de descompte però amb una afició que avui ha omplert tota la tribuna de l'Estadi. 3.000 persones que han empès l'equip a creure que l'ascens no és cap somni, que és una realitat accessible. Demà a les 16:30 hores, sorteig del playoff a Las Rozas, sorteig de l'eliminatòria de campions que pot donar a l'Hospi l'ascens a Segona A 50 anys després. els possibles rivals seran Tenerife, Alavés i Jaén.

Era un partit a vida o mort. O molt més, com resa alguna frase mítica del futbol. A l’Olímpic només li valia la victòria per no haver d’esperar el marcador del Levante B a Bunyol, mentre que l’Hospi, tot i que en feia prou amb un empat, volia sentenciar el títol de Lliga al més aviat possible. I el resultat ha estat un partit tens, emocionant tot i que les ocasions han brillat, gairebé, per la seva absència. A les baixes de Pol i Aday s’hi ha afegit la de Manel, també amb molèsties, de manera que Pedraza i Barranco han ocupat el doble pivot per davant de la clàssica rereguarda, amb Cirio, Coro, Ángel i Bacari com a homes d’atac. Un partit que ha començat amb un Hospi fidel al seu estil, buscant la porteria que no ha trobat Bacari amb un xut llunyà que marxava al4’). Ha estat però, l’Olímpic, qui ha acabat prenent les regnes del partit i ha controlat un Hospi força imprecís.

L’estratègia ha estat la gran arma dels d’Aparicio: Nando Ramón ha rematat fora una falta picada per Álex Vaquero (5’) i el filipí Ángel Guirado ha avisat amb una rematada que ha marxat desviada per ben poc (9’). Córners, faltes laterals o serveis de banda a càrrec de Mendoza eren excuses per generar perill; precisament l’ex del Dénia ha tingut, de cap, el 0-1 en una rematada de cap a la sortida d’un córner (28’) i també l’etern Rifaterra ha provat sort amb un xut des de la frontal que marxava a córner (30’). Davant el domini valencià, l’Hospi ha acabat despertant fins a controlar el tram final d’una primera meitat on Bacari ha tingut l’1-0 a les seves botes en un xut des de la mitja lluna de l’àrea que ha marxat fora i ha impactat a la xarxa per darrere la porteria (41’). Minuts abans, jugada dubtosa: rematada franca de Moyano a la sortida d’una falta que l’àrbitre invalidava per fora de joc (34’).

A la represa, els gols gairebé consecutius de Levante B i Huracán han contribuït a augmentar la tensió a l’Estadi. Inici amb excés de joc al mig del camp, imprecisions a les passes i ritme baix. Aparicio havia fet entrar Belda en el lloc de Marc de Val, tocat, al descans, però el partit seguia el seu curs sense que cap dels dos equips inquietés ni Craviotto ni Francis. Això, fins que hem arribat a l’equador del segon temps i el lleidatà ha hagut de treure una mà fantàstic per enviar un potent xut de Nando Ramón a córner (68’). El mallorquí ha estat un dels més destacats del conjunt de la Costera, que ha anat assumint més riscos amb el pas dels minuts però que s’hauria pogut tornar a avançar en una pilota que s’ha passejat per tota l’àrea petita sense que ningú l’encertés a rematar. Per sort (73’).

L’Hospi no arribava en jugada a l’àrea visitant, i només l’estratègia ha permès els de Miguel Álvarez acariciar l’1-0. Ha estat en una jugada embolicada posterior a un córner botat per Manga quan Viale, forçat, ha rematat una esfèrica que ha sortit llepant el travesser de l’Olímpic (76’); claríssima ha estat, també, l’opció de Sergio Cirio per obrir la llauna, però Francis ha salvat el gol enviant la bola a córner (83’). D’aquí al final, nervis, tensió, aturades al joc i pèrdues de temps que han provocat els 5 minuts d’un temps afegit etern. Belda ha fet un primer avís a tres minuts dels 90 reglamentaris, però el xut del ‘12’ visitant ha marxat massa creuat. Però qui de debò ha glaçat el cor dels 3.000 hospitalencs que hi havia a l’Estadi ha estat Ángel Guirado, qui ha enviat fora una rematada quan tenia, gairebé, tota la porteria per fer el 0-1 i classificar l’Olímpic per al playoff (93’). Dos minuts després l’àrbitre assenyalava la fi del partit i donava pas a l’eufòria riberenca. Ja tocava!

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Barranco, Pedraza, Ángel Sánchez (Manga, 72'), Cirio, Corominas (Julio Rico, 72') (Peque, 88') i Bacari.

CD OLÍMPIC: Francis, Pepín, Ramón, Peris (Ferran, 79'), Mendoza, Rifaterra, Marc de Val (Belda, 46'), Vaquero, Guirado, Nando Ramón i Pau Franch (Denis, 67').

Àrbitre: Eduardo García Ballesteros (la Rioja). Ha amonestat els locals Bacari (81') i Manga (84') i els visitants Mendoza (34') i Rifaterra (57').

Incidències: partit corresponent a la 42a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 3.000 espectadors. Important presència d'aficionats de l'Olímpic de Xàtiva, que no han pogut celebrar un playoff que, per trajectòria, havn merescut sobradament. Tarda plujosa a l'Estadi, factor que ha obligat el públic a situar-se sota la marquesina de tribuna. A l'Hospi, Osado i Oliver han completat la convocatòria, mentre que a l'Olímpic ho han fet Genís i Oriol Torres.