12/5/13

Lliga | Ontinyent CF 0-2 CE l'Hospitalet

1 partit, 90 minuts, Olímpic. 3 punts en joc. Això és el que li queda a l’Hospi per cloure la Lliga regular del grup 3 de Segona Divisió B, 1 partits per aconseguir el tercer objectiu de la temporada: el campionat de Lliga. I és que el Clariano pot convertir-se en un camp per la història del Centre d'Esports l'Hospitalet, un camp on els de Miguel Álvarez poden haver fet una passa de gegant, gairebé definitiva, per lligar un campionat que serà al sac de l'Hospi si diumenge (18:00 hores) l'equip puntua a l'Estadi davant l'Olímpic de Xàtiva. De nou, l'equip torna a dependre de sí mateix i, sobretot, s'ha guanyat el dret a un petit marge d'error, el dret a no guanyar després d'un treballat i gairebé agònic triomf a Ontinyent tot i la superioritat d'un Hospi que ha estat l'únic equip que ha portat perill amb cara i ulls a la porteria contrària; l'Ontinyent encara necessitarà un punt diumenge a Binissalem per segellar la salvació.

La baixa per sanció de Marc Pedraza obligava Álvarez a modificar l'onze de sortida. Defensa idèntica a la de fa set dies i pivot format per Manel i Javi Barranco, amb Ángel Sánchez també com a titular. Amb Bacari de referència, Coro i Cirio eren els extrems d'un Hospi que hauria pogut posar coll avall el partit en una gran arrencada, ja que ha disposat de tres ocasions ben clares per obrir el marcador. Els atacants riberencs han guanyat l'esquena als defensors ontinyentins, però al minut 6 i després d'un bon control Bacari ha creuat en excés el seu xut. Tres minuts més tard, l'Hospi avisava a pilota aturada: córner picat per Ángel i rematada de cap de Moyano des del punt de penal que es perdia lleugerament per sobre del travesser (9'). La tercera opció, però, ha estat la més clara, en una cursa de Bacari que no ha sabut definir el mà a mà davant Jonathan, el millor home d'un Ontinyent força inofensiu en el capítol atacant (11').

El partit, però, s'ha igualat sense que els de Clarkson posessin Craviotto en massa problemes; de fet, el lleidatà només ha hagut d'intervenir de forma preventiva en una centrada xut de Rubén des de la dreta que s'ha anat enverinant i que el porter riberenc ha enviat a córner (31'). Ha estat l'excepció d'un primer temps monopolitzat per un Hospi que encara ha llançat dues fuetades més als valencians tot i no tenir l'encert de cara. Una bona acció individual de David Corominas a l'interior de l'àrea la resolia de nou Jonathan allunyant el perill (35'); el porter de l'Ontinyent ha tingut més problemes en un xut llunyà de Javi Barranco que li ha botat just davant i que ha obligat el meta local a enviar l'esfèrica a córner (42'). Última acció clara d'un primer acte sense afegit i on l'Hospi havia deixat escapar viu l'Ontinyent.

A la represa, el domini hospitalenc ha estat clar, tot i que el nombre d'opcions de gol ha anat decreixent respecte a la primera meitat. Amb tot, Bacari hauria pogut obrir la llauna si Raúl Muñoz no hagués dificultat la rematada del mataroní en una acció on Bacari reclamava penal (53'). Passaven els minuts i mentre l'Ontinyent es conformava amb un punt que ja li anava bé, l'Hospi no acabava d'arribar a la porteria rival. Clarkson feia entrar Gascón i Uriarte al camp (64'), mentre que Álvarez també ha optat per un doble canvi i ha fet entrar Osado i Julio Rico en lloc de Corominas i Cirio (70'). Al minut, Bacari s'ha precipitat en rematar de cap una pilota que hauria pogut controlar per connectar-la millor (71'). Els canvis, però, donaven refresc a un Hospi que també feia entrar Pol per Ángel (76').

Ha estat, però, a pilota aturada que l'Hospi ha trencat la igualat al Clariano. Feia més d'un any que els riberencs no marcaven de falta directa (Lucas, a l'Estadi, contra el Manacor) i Julio Rico ha estat l'encarregat de fer embogir l'expedició riberencs amb un llançament de falta amb cama dreta, ajustat al pal, que ha sorprès Jonathan (82'). 0-1 i l'Hospi ja tenia el que volia, el que tant havia cercat durant minuts i minuts. Només aleshores va semblar reaccionar un Ontinyent que va optar per un joc encara més directe per trobar l'empat. Només Martin va dur l'ai al cor dels riberencs en una acció embolicada dins l'àrea, però en un contraatac conduït per Bacari, el maresmenc centrava al segon pal veient l'arribada de Julio Rico, que connectava una volea creuada, de nou amb cama dreta, que certificava un triomf de prestigi per apropar una mica més el títol de Lliga (92').

ONTINYENT CF: Jonathan, Paco Sáez, Diego Alegre, Ayala, Raúl Muñoz, Chavero (Gascón, 64'), Yuma, Rubén, Ton Alcover, Kikín (Martin, 73') i Hugo Salamanca (Jon Uriarte, 64').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Valentín, Viale, Moyano, Manel, Barranco, Cirio (Osado, 70'), Corominas (Julio Rico, 70'), Ángel Sánchez (Pol, 76') i Bacari.

Gols: 0-1 Julio Rico (82'); 0-2 Julio Rico (92').

Àrbitre: Hugo José López Puerta (Madrid). Ha amonestat els locals Kikín (8'), Yuma (58') i Paco Sáez (81') i els visitants Bacari (3'), Hammouch (78') i Ángel Sánchez (82').

Incidències: partit corresponent a la 41a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B celebrat al camp del Clariano d'Ontinyent davant d'uns 700 espectadors. Tarda assolellada, molt bona temperatura i ambient de futbol. Presència d'aficionats riberencs a les grades del Clariano, i també de familiars i amics de tècnics i jugadors riberencs. A l'Hospi, Moussa i Oliver han completat la convocatòria; a l'Ontinyent, ho han fet Cañete i Valdivia.