Etiquetes

11/1/13

Riberenquegem-los! | Huracán CF - CE l'Hospitalet (dissabte, 17:00 hores)

Coses de l'anomenat Tourmalet, l'Hospi tornarà a protagonitzar el partit de la 22a jornada del Campionat de Lliga del grup 3 de Segona Divisió B. Ho farà demà (17:00 hores) al camp d'Huracán, actualment tercer classificat i que, quan acabi el partit, ja sabrà que ha fet un rival directe com és el Levante B, que obrirà la jornada una hora abans al camp del Llagostera. Per diumenge al matí quedarà un duel de filials amb necessitats entre l'Espanyol B (amb Longhi a la grada) i el Villarreal B. Gran derbi a Inca, on un Constància plagat de baixes rebrà un Atlètic Balears renovat i amb urgències d'escalar posicions. A més, el Sant Andreu i l'Ontinyent haurien de fer valer la seva condició de locals davant Yeclano Deportivo i Mallorca B, dos conjunts que no poden despenjar-se més de la salvació. Més tranquil serà el duel entre el Mestalla i el Nàstic. Ja a la tarda, el líder té un partit assequible a Camp Murta davant d'un Binissalem que va jugar Copa RFEF entre setmana. Tancarà la jornada el Badalona, amb un partit complicadíssim al camp d'un Alcoyano que ja comptarà amb el seu darrer fitxatge Álvaro i amb el partit català de la jornada, el Reus-Prat.

L'Hospi
La dada que recordàvem a inicis d'aquesta setmana era mínim, per reflexionar-hi. L'Hospi només ha sumat 7 punts de 24 possibles contra els 9 primers classificats a la Lliga #2bg3. Més enllà de la imatge, bona a Xàtiva pel que ens consta, és important aconseguir un cop d'efecte davant d'un rival directe en la lluita pel play-off d'ascens. No va poder caure l'Olímpic, però els duels contra Huracán i Alcoyano es preveuen ideals per guanyar confiançar i deixar a zero dos dels rivals més durs que tindran els riberencs en aquesta segona volta. Demà a Manises, l'Hospi s'haurà de vestir de nou amb el mono de feina clàssic del grup 3: camp petit, equip agressiu i expert en mil batalles, amb qualitat i potencial a pilota aturada i que obligarà l'Hospi a estar atent en cadascun dels segons que duri el partit davant Huracán.

Per aconseguir-ho, Miguel Álvarez no podrà comptar amb David Corominas ni amb Ángel Sánchez. El primer, amb grip, ja arrossegava molèsties que diumenge ja el van impedir ser a Xàtiva; per la seva banda, el migcampista canari no viatja a València per culpa d'una fascitis plantar. Amb Coro i el 'Muyayo', tampoc seran a Manises Javi Barranco, Moussa, Alan i Pedro Bilbao. Què vol dir això? Que la gran novetat de la llista de convocats és la d'Albert Vega 'Peque', un cop recuperat dels seus problemes de pubàlgia; el jove lateral de Sant Joan Despí no anava convocat des de la 31a jornada del curs passat, al camp del Sant Andreu. L'altra novetat és la de Juan Osado, també recuperat dels seus problemes a l'espatlla després de l'amistós a Vilassar de Mar. Malgrat les novetats, no es preveuen massa canvis en l'onze inicial de l'Hospi, i Miguel Álvarez podria tornar a apostar per alguna de les novetats que va introduir a Xàtiva.

L'Huracán
Huracán serà una bona pedra de toc per l'Hospi. Els manisers són tercers a la Lliga, amb dos punts més que els riberencs i només han perdut un partit dels 20 que han disputat fins ara. De fet, el quadre que prepara Nico Estévez acumula ara set jornades sense perdre (3 victòries i 4 empats) i no perd en Lliga al Vicent Martínez Catalá des de l'11 de març d l'any passat (0-2 contra Lleida Esportiu). Solidesa i seguretat com a locals, malgrat que l'equip valencià ha demostrat problemes a l'hora de crear joc i ocasions en partits on el rival s'ha tancat bé i ha dificultat la seva tasca (cas de l'Espanyol B 0-0 Huracán). Amb tot, estem davant d'un equip perillosíssim a pilota aturada com a local, però que també sap aprofitar les contres ràpides o el joc directe per sorprendre el rival.

Fins a 11 jugadors d'Huracán han marcat en aquest campionat, una llista que encapçala Javi Navarro amb 4 gols. El davanter biscaí, però, segueix lesionat i demà serà baixa. Per contra, qui podria convertir-se en gran novetat és Omar Sampedro, fitxat aquesta setmana de l'Alcoyano i que l'any passat ja va estar a les ordres de Nico Estévez, sent partícep de la gran temporada d'Huracán en l'any de la seva creació. Qui també retornarà a l'onze inicial serà el lateral Víctor Gomis, que no va jugar en el darrer partit contra el Badalona per acumulació d'amonestacions. Amb tot, és de preveure que el tècnic local introdueixi alguna modificació a la parcel·la ofensiva, on el dubte serà veure si Carreño o Fabiani ocupen la punta d'atac.

Els precedents
Serà tot just la segona vegada que l'Hospitalet visiti el Vicent Martínez Catalá de Manises per enfrontar-se a un club de nova creació com és Huracán. L'any passat (4 de març), l'Hospi que dirigia Jordi Vinyals va perdre per 3-1 en duel tan estrany com polèmic. Amb el tècnic de Cardedeu, sancionat, a la grada, Sergio Cirio tornava de la seva lesió al dit del peu amb un golàs que avançava els riberencs. Huracán, però, va remuntar gràcies a un gol d'Amarilla a pilota aturada i a Omar Sampedro, que va aprofitar el rebuig d'un penal aturat per Moragón per fer el 2-1. En aquesta jugada, Craviotto va ser expulsat i també Arnau Navarro, segon entrenador riberenc, fet que va motivar que Diego Ávila dirigís l'Hospi durant uns minuts. Ja al darrer minut, Sergio Cuesta va tancar el partit amb un bon gol per situar el 3-1 definitiu. Podeu recordar la crònica i el vídeo del partit.

Huracán Club de Fútbol - Centre d'Esports l'Hospitalet
Dissabte, 17:00 hores | Vicente Martínez Catalá
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 22a jornada

Possible onze d'Huracán CF: Paco, Víctor Gomis, Alexis, Tomás Ruso, Amarilla, Pablo Vidal, San Julián, Javi Salero, Capdevila, Javi Rubio i Carreño.

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Hammouch, Valentín, Moyano, Viale, Manel, Pol, Aday, Cirio, Pedraza i Bacari.

Àrbitre: César Soto Grado (la Rioja).

1 comentari: