27/1/13

Resum de la 24a jornada #2bg3

Resums dels 10 partits de la 24a jornada #2bg3. Per aquest ordre: València Mestalla 0-2 l'Hospitalet, Sant Andreu 2-0 Reus Deportiu, Gimnàstic 4-0 Espanyol B, Orihuela 1-0 Badalona, Ontinyent 1-2 Levante B, Olímpic 1-0 Atlètic Balears, Constància 2-3 Yeclano Deportivo, Huracán 3-1 Mallorca B, Alcoyano 2-0 Binissalem i Llagostera 1-1 Prat.

Com els Petit Suisse, sembla que a alguns jugadors els agrada marcar per parells en lloc de fer-ho d'un en un. Bona mostra és la jornada d'aquest cap de setmana a #2bg3, on Antonio Matas (Yeclano Deportivo), Bacari (l'Hospitalet), Édgar Hernández (Sant Andreu) i Roger Martí (Levante B) van sucar i contribuir en les victòries dels seus equips davant Constància, Mestalla, Reus i Ontinyent, respectivament. Roger i Édgar superen ja la desena de gols al campionat i escurcen les distàncies amb Sergio Cirio; tots dos van marcar el seu segon gol des del punt de penal, en una jornada on les penes màximes van tenir un pes especial: fins a 9 penals van assenyalar els àrbitres en el dia d'ahir, ni més ni menys que el 12% dels penals que s'han assenyalat enguany. Dels 9, només Nené (Constància) i Dani Provencio (Levante B) van errar els seus llançaments. El dia, també, que cinc jugadors s'estrenaven com a golejadors al grup 3 aquesta temporada: Jaime Hernández i Nené, del Constància; Lucas Viale i Marc Martínez, al Nàstic, i el jove migcampista del Yeclano Deportivo, David Garcia.

Una jornada on tot i guanyar, els 'cinc magnífics' comencen a acollir amb certa preocupació que un sisè convidat s'hagi autoconvidat a la festa del play-off. I és que la Unió Esportiva Sant Andreu s'ha situat sisena amb 38 punts fent poquet soroll. En tenen bona part de culpa les quatre victòries consecutives que acumulen els andreuencs, la darrera ahir sobre el Reus Deportiu per 2-0. Dos gols d'Édgar però sobretot, novament, solidesa defensiva. Els de Piti Belmonte han mantingut la porteria a zero en 11 dels últims 13 compromisos de Lliga; a casa, les xifres també són espectaculars: 766 minuts (8 partits i mig) sense que Morales i Èric encaixin gol. Els quadribarrats segueixen en línia ascendent però perden capacitat de sorprendre els rivals. Dolent? No té per què; l'exemple és un Olímpic que amb la seva recepta de solidesa defensiva, solidaritat i treball arriba ja als 50 punts. Mendoza va tornar a donar tres punts als d'Aparicio amb un gol a pilota aturada davant d'un Atlètic Balears que queda a 9 punts de la zona de play-off mentre Pandiani se situa ben a prop de la Via de Cintura. Caixa o faixa.

Un Olímpic que diumenge al matí visitarà el segon, un Levante B que va derrotar l'Ontinyent a domicili (1-2) en un partit dantesc, amb 3 penals assenyalats (2 pels granota), 4 expulsats (el filial va acabar amb 8 homes) i amb John Clarkson, encarregat de material segons l'acta, a la grada i 'rajant' de la federació a la roda de premsa. Ara s'entén per què l'escocès declina fer declaracions quan les coses van mal dades. Va tornar Roger Martí, que dissabte no va jugar amb el primer equip, i ho va fer sucant de nou: ja duu 12 dianes i ha marcat en els sis últims partits on ha participat amb el filial. A l'aguait del partidàs de diumenge a Bunyol hi ha un Huracán que va tenir un partit fàcil davant el Mallorca B arran del gol de penal de David Fas a cinc minuts del descans; Carreño i Capdevila van estocar un filial que molt mala pinta, ja que ha sumat 4 dels últims 24 punts i veu com l'Orihuela ja li trepitja els talons.

Empatats a 42 punts hi ha l'Hospi i l'Alcoyano, que van calcar guarisme ahir al matí. Els riberencs van saber controlar les escomeses d'un bon València Mestalla a la primera part, però dos gols psicològics de Bacari van trencar el filial che, que va ser testimoni d'una espectacular segona part d'un Hospi que hauria pogut golejar el conjunt de Paco López. Per la seva banda l'Alcoyano va batre el Binissalem per 2-0 en un matx marcat per l'expulsió de "l'assul" Rubio a la mitja d'hora de partit en una jugada que va acabar amb penal transformat per Javi Lara. Tres punts valuosos per no perdre ritme amb els de dalt i obrir escletxa amb equips com el Prat, que dissabte empatava a Llagostera (1-1). Ignacio Rosillo feia el cinquè gol del seu compte particular aquesta temporada, però als pocs minuts Marc Sellarès establia l'empat definitiu amb una bona reacció dels homes d'Oriol Alsina, que segueixen instal·lats en zona tranquil·la.

A la zona baixa, el Nàstic va fer un pas important per oblidar penes i va golejar l'Espanyol B per 4-0. Gols de Marc Martínez, de Marcos, de Perera i de l'exHospi Lucas Viale per fer perillar seriosament el càrrec de Raúl Longhi a la banqueta perica; l'Espanyol ja enllaça 13 partits sense guanyar i iguala la ratxa negativa de la temporada 2007-2008. Qui afrontarà el partit de diumenge a l'Hospitalet amb ànims renovats és l'Orihuela, que va batre el Badalona per la mínima amb un gol de Pelusa. Segon triomf consecutiu pels de Nino Lema, pendents de reforçar-se i que avancen el Binissalem a la classificació. Amb 19 punts, els oriolans ja tenen el Constància, dissetè, a només dos punts. I els que els inquers van rebre un cop dur amb el 2-3 davant del cuer, el Yeclano Deportivo. Els murcians van situar-se amb un 0-3 gràcies al doblet de Matas i al gol de David, però l'expulsió del davanter madrileny va fer perillar el marcador. De fet, amb l'1-3, Nené va fallar un penal que hauria pogut salvar un punt als de Joan Esteva.

UE Llagostera 1-1 AE Prat