Etiquetes

5/1/13

Partit caviar | CD Olímpic - CE l'Hospitalet (diumenge, 17:00 hores)

El Centre d'Esports l'Hospitalet saltarà diumenge a la gespa artificial de Camp Murta en quarta posició després del triomf d'Huracán sobre el Badalona (2-1) en el primer partit de 2013 al grup 3 de Segona Divisió B. Avui, el Sant Andreu rep el Levante B al Narcís Sala en el segon aperitiu d'una jornada que viurà el seu gruix de partit en el sempre difícil dia de Reis. Pel matí, derbi balear al Nou Camp d'Inca entre el Constància i el Mallorca B (12:00, IB3); a la mateixa hora, el Binissalem visita Ontinyent amb l'ànim de redreçar el seu rumb mentre que un Atlètic Balears renovadíssim posarà a prova el Llagostera a terres gironines; el Prat-Villarreal B completarà la jornada matinal deixant per la tarda, en primer lloc, el Reus-Yeclano Deportivo (16:30 hores); més tard, un altre dels animadors del mercat d'hivern, l'Orihuela, rebrà l'Espanyol B en un duel de dinàmiques pèssimes. Alcoyano i Nàstic tancaran la jornada (18:00) al Collao. Precisament, per la coincidència amb el dia de Reis, no podrem (qüestió de prioritats) desplaçar-nos fins a Xàtiva, tot i que tractarem d'apropar-vos el màxim d'informació possible sobre el partit amb protagonistes que l'hagin viscut en directe. Sense enganyar-vos.

L'Hospi
I no enganyem ningú si destaquem la importància del partit de demà a la capital de la Costera. La visita al líder sempre és un tràngol complicat, especialment a aquestes alçades de la temporada, quan les casualitats gairebé són anècdota i l'Olímpic ha demostrat ser clar mereixedor d'aquesta posició. Partit complicat després de l'aturada nadalenca; com a les Grans Voltes ciclistes, el dia després del descans és temut per molts equips, per veure com reaccionarà l'equip. Com a mal menor, l'Hospi retorna al futbol oficial amb l'ànim de recuperar els punts perduts el passat 22 de desembre contra l'Ontinyent a l'Estadi i amb la intenció de, com sempre, disputar i competir un partit davant d'un conjunt que posarà les coses ben difícils a l'Hospi pel seu estil de joc, intensitat i moment de confiança.

Per al partit de demà a Xàtiva, Miguel Álvarez compta amb més bones notícies que no pas de dolentes. Començant pel cantó negatiu, no viatjarà Juan Antonio Osado, que segueix arrossegant molèsties a l'espatlla esquerra arran de la caiguda que va patir en l'amistós de fa una setmana al camp del Vilassar de Mar. Per contra, a banda de poder comptar amb Albert Vega 'Peque' després que el lateral ja hagi obtingut fa setmanes l'alta mèdica, el tècnic de Jaén podrà incloure a la convocatòria tant Alberto Manga com Bacari, que van descansar contra l'Ontinyent després de veure la cinquena groga del cicle i podran ser de la partida. El gran dubte residirà en la línia defensiva; Moyano apunta al retorn a la titularitat i faria que o bé Hammouch o bé Julio Rico comencessin el partit des de la banqueta. Serà el retorn a Xàtiva d'Ángel Sánchez, camp on el canari va marcar el seu darrer gol oficial amb la samarreta riberenca.

L'Olímpic
Com dèiem abans, difícilment un líder requereixi presentació. Però l'Olímpic és el darrer rival de l'Hospi en aquesta primera volta; hem vist jugar tots i cadascun dels 19 rivals restants, però l'equip de la Costera estrenarà aquest 2013 com a líder solvent i cada cop menys sorprenent, dirigit des de la banqueta per un autèntic expert de la Segona B com és Toni Aparicio. Poca conya: entre Aparicio i Álvarez sumen un terç de l'experiència de tots els tècnics del grup a Segona B, és a dir, 559 partits entre el tècnic d'Énguera i el de Guarromán. El retorn a les banquetes del 'Profe' no ha pogut tenir millor resultat per un Olímpic continuïsta amb la línia de treball de Seligrat el curs passat, on l'Olímpic ja va demostrar ser un equip compacte en línia defensiva i amb força recursos en atac, especialment pel que fa a pilota aturada.

Imatge: Sergio Sanz
Sense estrelles i amb pressupost lleugerament inferior al del curs passat, al porter Francis, a la línia defensiva que segueixen formant Mendoza, Pepín, Ramón i Peris, o al concurs de Nando Ramón s'hi han afegit nous jugadors en atac que han donat un plus ofensiu a l'Olímpic: parlem de Pau Franch, bon recanvi per l'uruguaià Emilio da Silva, però també dels extrems Néstor i Ferran Giner, les sensacions enguany en un Olímpic que ha patit baixes per lesió de llarga durada (Pablo, Guillem Creus) però que també ha sabut treure suc de les arribades de Carles Salvador o de Marc de Val. Pau Franch és, amb 6 gols, el màxim golejador d'un equip que ha marcat 6 dels seus 23 gols a pilota aturada (2 d'ells de penal) i que sol treure profit de jugades assajades a partir de llançaments de banda (com a prova, el gol de Ferran davant el Constància). En contra, només 5 dels 10 gols rebuts pels valencians han estat en jugada.

Pel partit de demà, Toni Aparicio haurà de fer mans i mànigues per recomposar la línia defensiva de l'Olímpic, un fet novedós aquesta temporada. Pepín, sancionat, es perdrà els primers minuts de la temporada; a la baixa del moixentí s'hi podria afegir la de Ramon, que a principis de setmana no va poder entrenar-se amb amigdalistis i serà la seva evolució que permeti el seu concurs. Descartats, d'altra banda, estan Pablo Vivancos (llarga duració) i Álex Vaquero. Per contra, Aparicio podrà comptar de nou amb Néstor després de la sanció i també amb Mendoza i Rifaterra, que juntament amb Sergio Heras dibuixaran la rereguarda de l'Olímpic pel partit de demà. Al davant, en canvi, l'entrada de Néstor provocarà probablement la sortida de l'onze de Guillem Creus, titular fa 15 dies a Badalona.

Els precedents
Serà tot just la quarta vegada que l'Olímpic i l'Hospi s'enfrontin en terres valencianes (que no a Xàtiva). I és que el primer enfrontament entre Olímpic i Hospi en tota la història, l'1 de novembre de 1989 no es va celebrar a Xàtiva, sinó a la veïna localitat d'Anna, ja que el Camp Murta era en obres. Aquell dia, amb el tècnic Juanjo Díaz a casa per malaltia, l'Hospitalet s'enduria el triomf per 0-2 (Toni 33', Juli 76'). L'any següent, de la mà de Jaume Sabaté, els riberencs repetirien victòria, en aquest cas per la mínima: el 16 de desembre de 1990 un gol de Manolo al minut 76 serviria per decantar la balança del cantó català en un partit fluix de tots dos conjunts. I l'any passat, tal com podreu recordar amb la crònica o el vídeoresum, l'Hospi va repetir victòria a Xàtiva gràcies als gols de David Prats i Ángel Sánchez que van situar el 0-2 definitiu, un marcador curt d'acord amb les ocasions que va desaprofitar l'Hospi de Vinyals. Per tant, tres partits i tres victòries riberenques. Que caigui la quarta demà!

Club Deportivo Olímpic - Centre d'Esports l'Hospitalet
Diumenge, 17:00 hores | Camp Murta
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 21a jornada

Possible onze del CD Olímpic: Francis, Peris, Rifaterra, Mendoza, Sergio Heras, Nando Ramón, Carles Salvador, Néstor, Ferran, Marc de Val i Pau Franch. 

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Julio Rico, Valentín, Moyano, Viale, Manel, Pol, Aday, Cirio, Pedraza i Bacari.

Àrbitre: Pablo Fernández Brito (Tenerife).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada