Etiquetes

21/1/13

Resum de la 23a jornada #2bg3

Un gol té el mateix valor més enllà del minut en què s'anoti. Els efectes, però, varien; també la satisfacció que desencadena perforar la porteria contrària a tocar del xiulet final. Tenir el partit coll amunt, punts perduts, rival còmode amb l'empat o la victòria... i arribar a l'èxtasi. 9 dels 19 gols de la 23a jornada #2bg3 van arribar al darrer quart d'hora dels partits. Llagostera, Hospi o Villarreal B, gràcies a Marc Sellarès, Artabe, Julio Rico i Juanto van aprofitar per sentenciar el Yeclano Deportivo, l'Alcoyano i el Reus. Alegria, satisfacció i cirereta. Diferent, molt més satisfactòria, va ser l'experiència per dos dels 'grans', per Levante B i Olímpic. Quan el doble donut gairebé es confirmava, Juanma pels granota i Ferran Giner pels de la Costera van aparèixer per donar tres punts vitals als seus equips, per mantenir distància amb els perseguidors i per encara la nova setmana amb una injecció d'optimisme inesperada. Portem 467 gols aquesta temporada al grup 3 de Segona Divisió B i el tòpic, aquí sí, es confirma: gairebé el 29% dels gols s'han marcat en el darrer quart d'hora de partit.

Una zona noble que torna, per variar, a patir canvis. Per sort nostra, de l'Hospi, que dissabte batia l'Alcoyano a l'Estadi per un clar 3-0. Gran partit dels riberencs davant d'un Alcoyano que va decebre i que tindrà feina per acoblar les noves incorporacions. 28a victòria de Miguel Álvarez en les seves dues etapes a l'Hospi; 18a, poca conya, on la diferència és de més d'un gol. Parlem de Segona B. D'una categoria on la pilota aturada té una importància vital com va tornar a demostrar per enèssima jornada consecutiva Huracán. Ahir, triomf per 0-2 al camp del Binissalem que serveix als de Nico Estévez per recuperar sensacions i autoestima; no obstant això, és tot just el tercer triomf dels valencians per més d'un gol de diferència. Al Binissalem, on avui torna Miquel López (Campos), la millor notícia va ser el debut d'un altre Miquel, aquest provinent del filial de Primera Regional: Miquel Gómez.

Imatge: Sergio Sanz / Constància
Molt més van haver de patir els dos primers classificats, Olímpic i Levante B, per treure endavant els seus dos partits. Els de Toni Aparicio van ser, en línies generals, superiors a un Mallorca B que, tot i quedar-se amb 10 homes per l'expulsió de Nico, va aguantar l'empat fins que al minut 87 Ferran Giner va fer realitat la 14a victòria de la temporada pels xativins. A Bunyol, el Levante B va tornar a comptar amb el concurs de José Luís Morales després de la seva lesió, però l'heroi va resultar ser Juanma Hernández, que també al minut 87 va desfer l'empat davant del Constància. Primer gol del defensa granota al campionat; la llegenda del filial creix: 17 dels 34 que ha marcat en aquest campionat han arribat al darrer quart d'hora dels partits.

Per darrere arriben amb molta força el Sant Andreu i l'Atlètic Balears. Els de Piti Belmonte van endur-se un partit tens al Sagnier per 0-1; Quim Araujo va fer la seva quarta diana del campionat al camp del Prat, on l'àrbitre aragonès Herrero Arenas va tornar a fer una demostració d'ineptitud: 9 grogues i 3 expulsions que llastaran tots dos equips, mínim, pels enfrontaments de la setmana vinent. Tampoc l'Atlètic Balears podrà comptar amb el seu davanter Cristian López, expulsat ahir quan els balearicos ja guanyaven l'Ontinyent per 1-0 gràcies a un altre gol de Salva Chamorro. A la Via de Cintura, el col·legiat tampoc va deixar content cap dels dos equips. De fet, John Clarkson va acabar expulsat malgrat que a l'acta (cosa dels carnets oficials) hi apareix que Julio Calatayud, segon entrenador. Els valencians veuen frenada la seva ratxa de bons resultats però segueixen instal·lats en zona còmoda amb 29 punts, 8 més que el Constància.

Per sota, l'Orihuela va ser l'únic equip capaç de puntuar. Ho va fer gràcies al seu empat sense gols al camp d'un Nàstic que cada cop es complica més la utopia del play-off. Patró similar a d'altres partits, però els de Salameor viuran la setmana a 13 punts de l'Hospi. L'Orihuela ho farà a 5 del Constància, que marca la referència de play-off de descens. Compte amb la dada: si n'excloem els duels directes, els 6 darrers classificats, junts, han sumat 5 de 72 punts possibles en les últimes 5 jornades. Un d'aquests equips és un Yeclano Deportivo, cuer i que cada partit és més a prop de Tercera Divisió. Ahir a la Constitució, dura derrota per 0-3 davant d'un Llagostera que iguala la seva màxima golejada a domicili a Segona B i que veu com Marc Sellarès, amb el seu doblet, iguala amb 5 gols Enric Pi com a màxim golejador de l'equip.

Finalment, en dos duels de mitja taula, el València Mestalla ha aconseguir el primer triomf de la temporada davant d'un conjunt català gràcies al seu 0-2 al camp del Badalona. Els d'Albert Càmara, sempre irregulars, enllacen la seva sisena jornada sense guanyar i tornen a ser més a prop de la zona baixa que no pas de la noble. Gols de Mario Arques i de Portu set dies abans de rebre l'Hospi a la Ciudad Deportiva Jinko. El protagonista de la jornada, però, va ser el davanter murcià del Villarreal B Juanto Ortuño, autor dels quatre gols que els groguets li van clavar a un Reus debilitat per l'expulsió de Sergi Masqué. Els de Lluís Planagumà segueix forts a casa (només una derrota) i aconseguien un triomf important sense Lejeune, Toño i Salva Chamorro, que han marxat de l'equip, però també sense Edison Flores (selecció) i Gerard Moreno (primer equip).

CE L'HOSPITALET 3-0 CD ALCOYANO