Etiquetes

18/1/13

Duel vital | CE l'Hospitalet - CD Alcoyano (dissabte, 12:00 hores)

Per segona setmana consecutiva l'Hospi serà protagonista del partit de la jornada al grup 3 de Segona Divisió B. Quedi clar que aquesta és una consideració personal, evidentment, però les trajectòries de tots dos equips i el moment de la temporada, amb la segona volta acabada de començar, poden marcar dinàmiques futures a partir d'aquest enfrontament. Un duel del qual n'estaran pendents la resta de rivals, que jugaran diumenge al matí. També televisat, l'Olímpic visitarà un Mallorca B d'allò més necessitat (11:00 hores), mentre que el Levante B no hauria de passar pena per batre el Constància (11:30). A les 12, derbi català entre el Prat i el Sant Andreu, mentre que Orihuela i Binissalem seguiran la seva lluita per la permanència davant Nàstic i Huracán, respectivament. Aquesta 23a jornada de Lliga la completarà, ja a la tarda, el duel entre el Yeclano Deportivo, cuer, i la UE Llagostera (16:45). Abans, però, també s'hauran jugat el Villarreal B-Reus Deportiu, l'Atlètic Balears-Ontinyent i el Badalona-València Mestalla, tots ells a les 12 del migdia. Recordeu que l'Hospi-Alcoyano serà transmès en directe per Esport3 i NouDos, mentre que el Mallorca B-Olímpic es podrà seguir per IB3 a les Illes Balears i per la web a la resta del món.

L'Hospi
El Centre d'Esports l'Hospitalet segueix escalant el seu Tourmalet particular i després de perdre a Xàtiva (1-0) i empatar en inferioritat a Manises davant Huracán (1-1), demà afrontarà un duel importantíssim davant l'Alcoyano, ara mateix tercer classificat de la Lliga amb tres punts més que els riberencs, amb la moral reforçada després del treballadíssim punt de la setmana passada on, malgrat l'expulsió de Moyano, l'equip va saber treure forces d'on no n'hi havia i, fins i tot, a punt va estar de capgirar el marcador. Aquesta dinàmica positiva és la que vol aprofitar Miguel Álvarez, satisfet amb la línia de joc de l'equip, factor que el fa estar confiat de cara al partit contra l'Alcoyano. A més, els riberencs buscaran redimir els pecats de la darrera derrota a l'Estadi, fa gairebé un mes davant l'Ontinyent.

Els principals dubtes de cara al duel de demà per l'entrenador andalús de l'Hospi seran David Corominas i Ángel Sánchez, que dimarts ja no van participar en el partit d'entrenament davant el Barcelona B per motius físics. Sí hi seran, però, Bacari, Marc Pedraza o Moussa, que tampoc van participar en aquest entrenament a la Ciutat Esportiva del Barcelona. En canvi, el maldecap per Miguel Álvarez resideix a l'hora de reconstruir una defensa que tindrà les baixes per sanció d'Ismael Moyano (expulsat dissabte a Manises) i de Valentín Merchán, que va veure la cinquena groga i també haurà de descansar. A partir d'aquí, s'obren diferents alternatives amb Hammouch, Pedraza, Manel o Julio Rico fent parella amb Juanma Viale a l'eix de la defensa, i amb totes les variants que això comporta pel que fa als laterals: possiblement Moussa Bandeh sigui l'encarregat de córrer la banda esquerra riberenca, mentre que la dreta podria veure, fins i tot, el debut de Peque en partit oficial aquesta temporada.

L'Alcoyano
Com hem anat dient al llarg de la temporada, la gran virtud d'aquest CD Alcoyano ha estat la paciència que ha tingut la Junta Directiva i la Direcció Esportiva amb aquest nou projecte després del descens del curs passat. Després d'un inici dubitatiu, l'aventura a la Copa del Rei va sembla salvar el cap de Garitano de cara a molts aficionats, un dubte que es va esvair amb les set victòries consecutives que van dur els alcoians de la 15a posició a la 2a. Sense escarafalls, segurament renunciant a un estil de joc preciosista per adaptar-se al context comú de joc al grup 3 de Segona Divisió B, l'Alcoyano arriba a la cita de demà després de 7 jornades sense perdre (3 victòries i 4 empats). Per l'esperança una dada: les tres derrotes lluny del Collao han estat en gespa artificial, però també en camps de superíficie força més reduïda que l'Estadi. Potser per això, bona part dels entrenaments dels alacantins aquesta setmana han estat al Poliesportiu Francisco Laporta, sobre aquesta superfície.

Amb Javi Lara (4 gols i 7 assistències) i David Torres (6 gols) com a homes més destacats, les incorporacions de l'exriberenc Toni Soldevilla, de l'andalús Álvaro i del mitjapunta José María Cases són tota una declaració d'aspiracions per un club que aspira, sense amagar-se, a obtenir un campionat que podria facilitat el seu retorn a la Lliga Adelante. L'Alcoyano, que s'entrenarà aquesta tarda a Sant Just Desvern, ja es troba a terres catalanes amb la única baixa per lesió de Juanjo Pereira, mentre que Lillo, Mosquera, Tortosa, Raúl i Lolo no han viatjat per decisió tècnica. La gran novetat, a banda de Soldevilla i Cases, és l'entrada a la llista de Julio de Dios després de mes i mig lesionat. La baixa de Pereira al mig del camp, però, podria obligar el jugador de Linares a forçar el seu retorn malgrat la seva inactivitat per fer parella al doble pivot amb César Remón.

Els precedents
La de demà serà ja la quinzena visita del Club Deportivo Alcoyano a la nostra ciutat, d'ençà que la primavera del 1963 hi debutés en partit de play-off d'ascens a Segona A. L'Hospi, aleshores, va guanyar per 4-1 i va encarrilar la seva classificació per la darrera eliminatòria davant del Jaén. En total, han estat 14 enfrontaments en el que ja és gairebé un clàssic del grup 3 de Segona B. Bons números per l'Hospi, que s'ha imposat en 8 d'aquests 14 precedents, la resta, 5 empats i només un triomf de l'Alcoyano. Va ser la temporada 2005-2006 en un partit marcat pel fred i el fort vent i el gol de Raúl Salas, que dues temporades després fitxaria per l'Hospi. 26 gols de l'Hospitalet per 10 de l'Alcoyano. Les xifres del precedents d'un autèntic partidàs. El darrer precedents, la temporada 2010-2011 amb Miguel Álvarez a la banqueta, va acabar amb 2-0 favorable a l'Hospi; gols de Jordi Martínez i de Cristian Lobato que podeu recordar aquí.

Centre d'Esports l'Hospitalet - Club Deportivo Alcoyano
Dissabte, 12:00 hores | Estadi de Futbol de l'Hospitalet
Campionat de Lliga de Segona Divisió B - Grup III - 23a jornada

Possible onze del CE l'Hospitalet: Craviotto, Peque, Moussa, Hammouch, Viale, Pedraza, Pol, Aday, Cirio, Manga i Osado.

Possible onze del CD Alcoyano: Unai Alba, Devesa, Alcántara, Javi Selvas, Óscar López, César Remón, Julio de Dios, Ferran Tacón, Álvaro, Javi Lara i David Torres. 

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez (Las Palmas).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada