Etiquetes

5/11/11

"Lo nuestro" | CE L'Hospitalet - UE Sant Andreu (diumenge, 12:00 hores)

Si bé és difícil obviar l'històric partit que dimecres viurem a l'Estadi amb motiu de la visita del Barcelona a la Copa del Rei, no és menys cert que la parròquia riberenca, aquells que diumenge rere diumenge seguim l'Hospi dins les nostres possibilitats, no obviem que el que de debò pot ser històric és aquesta temporada 2011-2012, una temporada que a aquestes alçades ens deixa l'Hospi en segona posició i amb molt de camí per recórrer. Demà a l'Estadi, tot un clàssic del futbol català com és el Sant Andreu. un conjunt que arriba a l'Hospi en ratxa després de 4 victòries consecutives i 9 jornades sense perdre. I és que tot i les retallades sofertes en el pressupost els andreuencs han aconseguit formar una plantilla de 'currants' per deixar de banda els 'noms'. Pedra de toc importantíssima per seguir creixent i per seguir somiant. Un senyor partit.

El Sant Andreu
El vaixell dirigit per Pere Belmonte 'Piti' va navegar per un mar de dubtes durant bona part d'aquesta pretemporada i al tram inicial de la Lliga. Canvis, molts canvis, provocats pel canvi a la presidència i per la dràstica reducció de pressupost. Marxava Natxo González, un dels artífexs del retorn dels andreuencs a Segona B i del 'quasi ascens' de fa dues temporades davant el Barcelona Atlètic. Un irregular curs passat i unes pretensions econòmiques excessives per l'economia de guerra pel club ara presidit per Manuel Camino van fer confiar les regnes de l'equip a un tècnic gairebé neòfit i que només havia dirigit alguns partits a Segona B amb la Grama i que l'any passat va treure del pou de Catalana al San Cristóbal. De la mà de Piti han arribat ni més ni menys que 17 jugadors i és que només Morales, Moyano, Tarrés, Llobet i Lluís Blanco segueixen de la plantilla de l'any passat.

Han tornat homes que ja havien vestit la quadribarrada com els davanters Marcos Jiménez i Eloi Fontanella o el lateral Fran Grima, així com gent del barri com Dídac o Marc Martínez. Saba nova procedent del juvenil com Héctor García i Ángel Fernández, jugadors experimentats com Xavi Jiménez o Nando i la màgia de Quim Araujo contribueixen a crear un equip en constant creixement, amb una proposta de futbol que fins fa poc no ha trobat els resultats que buscava: no va ser fins la 5a jornada amb un sofert triomf davant l'Olímpic de Xàtiva que els andreuencs van aconseguir la seva primera victòria. De fet, en els darrers 9 partits (els dos primers van saldar-se amb derrota) l'equip barceloní ha sumat 5 triomfs i 4 empats. Sisens a la Lliga amb tres punts menys que els riberencs, els guarismes de l'equip de Piti con gairebé calcats als de l'Hospi amb un gol menys anotat (12 de l'Hospi per 11 del Sant Andreu) o un més d'encaixat (7 de l'Hospi i 8 del Sant Andreu).

Atenció, especialment, a un Marcos Jiménez que diumenge veia trencada la seva ratxa de cinc partits seguits marcant (porta 7 gols a la Lliga) i al tram final dels partits: tanmateix els andreuencs han marcat el gol de la victòria a Saragossa i davant Olímpic i Teruel al Narcís Sala al tram final del partit (també contra l'Ontinyent el gol va arribar al darrer quart d'hora de partit). Coneixent les dades de l'Hospi, apostar per un 0-0 al descans seria l'aposta fàcil. Tal i com informava el Sant Andreu avui mateix, Piti Belmonte comptarà amb les baixes dels lesionats Nákor Bueno i Nando González, mentre que David Llobet i Enric Tarrés encara arrosseguen molèsties. Per contra, Eloi Fontanella i Héctor García ja es troben recuperats i han entrat a la convocatòria de 18 jugadors pel duel de demà a l'Estadi.

Possible onze del Sant Andreu: Morales, Rubén Canelada, Fran Grima, Dídac Moyano, Carroza, Xavi Jiménez, Luís Blanco, Marc Martínez, Quim Araujo i Marcos Jiménez.

L'Hospi
Apartats de les polèmiques i injustícies de l'anada de la Copa que es disputarà dimecres a l'Estadi, l'Hospi ha seguit amb la faula de la formiga, treballant pràcticament en l'anonimat per fer front a un partit d'allò més complicat i a un rival que, a banda de ser també complicat, resultarà motivant. Per allò de ser un partit de rivalitat, per allò d'enfrontar-se a un rival enratxat i, sobretot, per tractar d'ampliar les distàncies i acomodar-se definitivament a la zona alta de la Lliga. Està clar que la ratxa de victòries algun dia s'haurà de trencar, però el marge de millora dels riberencs en alguns aspectes del joc fa que haguem d'afrontar aquesta temporada amb tota la il·lusió del món per arribar al mes de maig amb opcions de seguir jugant un cop acabada la Lliga.

Pel duel davant el conjunt quadribarrat Jordi Vinyals no podrà comptar amb un home que s'ha convertit en un baluart de la rereguarda riberenca: Sergio Castaño. El defensa sevillà es lesionava als isquiotibials en l'entrenament de dijous i serà baixa pel partit de demà de manera que és més que probable que Lucas Viale retorni a l'eix de la defensa després de ser-hi fora per sanció els darrers tres partits. L'altra baixa de l'Hospi serà la d'Iván Hammouch, que diumenge a Gandia veia la cinquena groga de la temporada. Per contra, Marc Pedraza podria retornar a la convocatòria un cop recuperat de la lesió als abductors que es va fer fa un mes davant l'Huracán a l'Estadi.

Possible onze de l'Hospi: Craviotto, Peque, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio, David Haro, Corominas i David Prats.

L'àrbitre
Derbi català i àrbitre madrileny. El Comitè Tècnic d'Àrbitres torna a mostrar una concepció 'diferent' de la proximitat geogràfica i envia el madrileny Valentín Pizarro Gómez, que dirigirà per primera vegada un partit de l'Hospi. Demà Pizarro Gómez, que aquesta temporada ja ha dirigit quatre partits (3 a la Lliga i 1 de Copa del Rei) estarà assistit a les bandes pels companys de col·legi Manuel Carpio Martín i Sergio Pérez Muley. Com dèiem, serà el cinquè partit del madrileny aquest curs; 5,75 grogues per partit i una sola expulsió fruit d'haver impartit justícia en el Palencia 0-1 UD Logroñés de Copa i a l'Huracán 0-0 Badalona, al Villanovense 1-4 B.Linense i Real Sociedad B 0-2 Sestao River de Lliga. És a dir, 1 empat i 3 victòries visitants. Esperem que, més que mai, les estadístiques hi siguin per trencar-se.

Els precedents
Els Hospi-Sant Andreu són un clàssic del futbol català. I és que la de demà serà la 21a visita dels andreuencs a l'Hospitalet d'ençà que l'11 de maig de 1958 riberencs i barcelonins empatessin a zero a l'antic camp de Torre Melina. 35 temporades van trigar els del barri de Sant Andreu del Palomar a guanyar el seu primer partit a l'Hospitalet; va ser la temporada 92-93 i a Segona B que els andreuencs van guanyar per 1-3 al vell Municipal i van sumar la primera de les 4 victories en terres riberenques, la darrera de les quals va arribar a la primera jornada de la temporada 2003-2004 a Tercera Divisió, on tot i començar perdent, el Sant Andreu va remuntar el gol inicial d'Albert Martínez amb dues dianes d'Isi i David Pérez. Més dolorós és el record de la temporada 2005-2006, quan un Hospi ja salvat li va robar al Sant Andreu l'opció de jugar la Copa del Rei, el dia que Jordi Martínez va avançar el Sant Andreu i va veure com Sergio Morán li aturava un penal; acte seguit, Raül Pradas igualaria el partit abans que Áxel, al temps de descompte, situés el 2-1 definitiu. El darrer precedent a la lliga ens fa viatjar tot just a la primeravera d'aquest mateix any, al 3 d'abril de 2011, on els equips dirigits per Miguel Álvarez i Natxo González van empatar (2-2) en un partit que l'Hospi dominava per 2-0 al minut 16 amb dues dianes de Cirio i que va acabar empatat amb dos gols de Miguélez, un d'ells de penal. Una remuntada inoportuna que va suposar, qui sap, el principi de la fi del somni del play-off d'ascens per nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada