20/11/11

Un senyor rival | CE l'Hospitalet 1-1 València Mestalla

Resa un dels tòpics que quan no pots guanyar, el millor és no perdre. Veritats d'aquelles que fan fredat, per com d'òbvies resulten, però que amaguen una realitat a l'ordre del dia. L'Hospi s'ha enfrontat aquest migdia al millor dels 14 rivals que s'ha trobat a la Lliga fins avui, diumenge 20 de novembre de 2011, un València Mestalla que ha fet d'una bona organització atacant i d'una ambició des del primer minut la seva millor defensa davant d'un Hospi que ha passat llarguíssimes estones corrent darrere del seu trofeu més preciat, la pilota. Altra cosa és quan els riberencs han estat capaços de robar possessió al filial i crear perill; un rush final ple d'accions de perill hauria pogut desnivellar la balança a favor dels locals, però l'1-1 final ha estat inamovible i certifica la fi de victòries consecutives de l'Hospi a la Lliga, un Hospi que seguirà en segona posició una jornada més però a quatre punts d'un Atlètic Balears que cada cop té la maquinària més engreixada i ha clavat un 1-5 al Zaragoza B.

Onze inicial amb la única novetat del retorn d'Iván Hammouch al lateral dret en substitució d'un Peque que no ha entrat ni a la llista de convocats. Els compassos inicials ja han denotat que veuríem un partit atractiu, amb dos equips amb una bona proposta i amb dues defenses que haurien d'estar atentes durant els 90 minuts per evitar danys rivals. Dues internades de Sergio Cirio i de David Haro amb centrades que no han trobat rematador han estat el preludi del gol de l'Hospi, matiner i de penal. Falta del porter Cristian Pereira dins l'àrea David Prats, que tot i marxar sol retallava cap a fora i groga pel portuguès (8'). Un minut després, David Prats enviava la pilota al fons de la xarxa fent inútil l'estirada de Cristiano (9'); cinquè gol de Pratigol amb els riberencs a la Lliga. I que segueixi la ratxa. El que no s'ha tornat a veure ha estat l'Hospi voltant la porteria valencianista, i és que els de Vicente Mir han agafat les regnes del partit, li han tret la pilota a l'Hospi i han monopolitzat la resta de primer temps.

Molta intenció però poca arribada al conjunt che, amb Miñano i especialment Armiche d'allò més actius. Sense Paco Alcácer, a València amb molèsties, Cristian era la referència atacant però han estat els homes de banda i de segona línia els qui han tingut les millors opcions a la segona meitat. Als 24 minuts Miñano rematava amb l'esquerra al lateral de la xarxa una bona centrada al segon pal del canari Armiche; l'ex de Las Palmas feia intervenir Craviotto per primera vegada amb un xut ras des de la frontal que el porter lleidatà enviava a córner (29'). Mentrestant, pressió intensa del filial que obligava l'Hospi a jugar llarg i desencertat, evitant que Rubén García i Pitu aconseguissin crear. Al final, la insistència ha trobat premi al darrer minut del període amb un xut del bosnià Eldin Hazdic a l'interior de la gran que ha superat Craviotto amb un bon xut creuat (45'). La discussió de sempre dels mèrits tornava a estar a l'ordre del dia, però negar que el gol de l'empat es veia a venir era no fer un lectura correcta del partit.

Vinyals ha donat entrada a la represa a Aday i a Marc Pedraza en lloc de David Haro i de Corominas. L'equip ha guanyat una mica més de presència i ha creat més ocasions, especialment amb l'entrada d'Ángel Sánchez al darrer quart d'hora, però les contres del Mestalla han estat d'allò més perilloses. Eldin posava a prova Craviotto als tres minuts de la segona part (48') i l'enèssim xut d'Armiche, ara des de la frontal, l'enviava a córner el porter de l'Hospi (52'). Arribaven tocant, però també amb joc directe: als 57 minuts Dalmau clavava una puntada llarga a la pilota per habilitar Eldin, que enviaria el seu xut al lateral esquerre de la xarxa (57'). L'Hospi només tenia opcions quan aconseguia prendre la bola al Mestalla, i en una d'aquestes accions una bona combinació entre Moussa, Prats i Cirio ha acabat en un claríssim mà a mà de Sergio amb Cristiano i amb el xut de l'ex del Prat marxant a la dreta del portuguès (59'). La resposta visitant, contundent, corria a càrrec de Portu, que llançava una contra veloç que de nou Armiche resolia amb una gran intervenció (una altra) de Craviotto (67').

Ho passava malament l'Hospi a la contra, però els minuts corrien i la despesa física passava factura a un València que gairebé ha acabat demanant l'hora. L'entrada d'Ángel Sánchez ha revolucionat l'Hospi i una triple ocasió al minut 79 ha revifat els ànims de la parròquia local: xut de falta del canari per baix que Cristiano treu amb la mà dreta, rematada fallida de Manel Viale i xut final de Marc Pedraza que un defensa treia a córner (79'). Un minut més tard, contra ràpida d'Aday, bona assistència d'Aday a Ángel Sánchez i xut a contrapeu del canari que obligava Cristiano a treure una mà miraculosa un cop més (80'). No seria la darrera opció d'un Hospi que tornaria a provar-ho amb un xut des de la frontal de Pitu (com no), després d'una bona combinació entre Prats, Ángel Sánchez i el gironí (82'), i també als peus d'Aday, que deixava anar un xut des de la frontal que tornava a fer brillar un Cristiano que enviaria la darrera opció clara del partit a córner. Al final, repartiment de punts amb gust agredolç, amb aquell clàssic 'podríem haver guanyat però també perdut'.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio (Ángel Sánchez, 75'), David Haro (Aday, 46'), Corominas (Marc Pedraza, 46') i David Prats.

VALÈNCIA MESTALLA CF: Cristiano, Dalmau, Pardo, Mossa, Salva Ruiz, Iván (Marc Castells, 82'), Portu, Armiche, Cristian (Robert, 83'), Miñano i Eldin (Adrián Cuevas, 90').

Gols: 1-0 David Prats (9', penal); 1-1 Eldin (45').

Àrbitre: Francisco Javier Villena Contreras (Castella-la Manxa). Ha amonestat els locals Hammouch (14') i Lucas Viale (68') i els visitants Cristiano (8'), Pardo (78') i Marc Castells (87').

Incidències: partit corresponent a la 14a jornada de la Lliga del grup 3 de Segona B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 300 espectadors. Moragón i Manel Gómez han completat la convocatòria de l'Hospi el dia que rebia el filial valencianista a casa per onzena vegada a la història.