Etiquetes

27/11/11

Emboirats | Andorra CF 1-0 CE l'Hospitalet

Al futbol, com a la vida, només ens queda renovar-nos o morir; adaptar-nos al mitjà. En aquest aspecte, l'Andorra ha estat molt més pràctic i intel·ligent que un Hospi que ha volgut seguir sent fidel al seu futbol de toc i combinació el dia en què el marcador, advers des dels 15 minuts de la primera, i les circumstàncies meteorològiques (l'espessa boira feia pensar en una possible suspensió del partit en certs moments), segurament recomanaven tirar pel dret i jugar a l'Andorra amb unes cartes similars a les seves. Ha faltat continuïtat en el joc, intensitat i actitud en algunes jugades de xoc amb el rival amb pilotes que gairebé sempre s'han acabat emportant els jugadors miners i, com ja comença a ser habitual, encert davant de la porteria rival. L'equip segueix segon, amb una distància interessant respecte al Reus, cinquè (4 punts ens separen) i en una bona situació per seguir fent camí. Això no amaga que aquest equip encara té marge de millora en certs factors que poden acabar condicionant resultats i que poden millorar la fiabilitat d'un equip que sap jugar molt bé les seves cartes però que, com ja ha demostrat, ha de saber reinventar-se per jugar com el seu rival quan el partit ho provoqui.

Les substitucions d'Haro i Corominas al descans del partit de fa set dies a l'Estadi han acabat sent premonitòries dels canvis a l'onze inicial d'avui, en què Aday i Marc Pedraza han estat les novetats en un conjunt que finalment ha comptat amb el concurs de Manel Viale, dubte fins a darrera hora. L'Hospi ha començat fort i en els primers tres minuts ja ha realitzat un parell d'avisos per mostrar a l'Andorra qui era el segon classificat: un xut sec de Sergio Cirio el desviava Félix Aznar amb algun que altre problema (2') abans que David Prats llancés fora per poc una bonica vaselina que buscava superar el porter aragonès (3'). L'Andorra s'ha posat les piles i sense massa dubtes ha avançat metres per començar a sovintejar l'àrea riberenca. Morales ha rematat alta una bona passada de Míchel Sanz (11'), Reche ha fet sonar un dels primers 'uis' a l'Endeiza amb un xut creuat que s'ha perdut a la dreta de Craviotto (12') i a la tercera, ha estat la bona pels de Pascual Sanz. I és que Reche ha avançat tant com ha volgut després de recollir al mig del camp un mal rebuig de Manel Viale, ha vist l'arribada per darrere de Miramón, que li ha guanyat l'esquena a Moussa, s'ha plantat sol davant Craviotto i ha fet pujar a l'electrònic l'únic gol del partit superant per baix el porter riberenc (15').

L'Hospi ha acusat el gol amb alguns signes de nerviosismes defensius que han estat a punt de costar algun disgust. De fet, als 31 minuts Reche no s'ho ha pensat dues vegades per rematar des de la frontal una pilota morta que ha marxat fregant el pal. L'Hospi, ben a poc a poc, ha recuperat possessió i ha buscat superar un Andorra ben organitzat. Prats n'ha tingut una a passada d'Aday Benítez (23'), però les dues accions més clares han vingut al tram final del primer temps i amb el mateix cervell: Pitu. El saltenc ha servit ràpida una falta a línia de tres quarts que Aday ha rematat de cap per fer lluir Félix, que enviava la pilota a córner (36'). Molt més a prop ha estat el gol als 43 minuts, amb un xut amb l'esquerra de Pitu des d'uns 30 metres que s'ha estavellat al pal esquerre de la meta andorrana, sense que cap davanter de l'Hospi en pogués recollir el rebuig (43'). Ha estat l'últim d'una primera part de sensacions contradictòries en què les ocasions transmetien millor futur que el joc riberenc, que comptava amb Ángel Sánchez com a nova peça en substitució d'un lesionat Pedraza.

A tot això, mentre la boira anava espessint i fent perillar la continuïtat del matx, la segona part donaria inici sense cap novetat als onzes, amb un Hospi cada cop més amo i senyor de la pilota i amb un Andorra letal a la contra. Morales ha provat sort amb una acció individual i un xut creuat desviat al poc de començar (47'), sort semblant a la que ha corregut un altre dispar de Míchel Sanz (51'). La resposta, contundent i gairebé màgica, ha estat del 'Muyayo', d'un Ángel Sánchez que s'ha tret un xut des de 35 metres sense agafar embranzida i obligava Félix a volar per treure una mà providencial que salvés l'empat (54'). Tampoc estaria encertat minuts després Aday després de fer una jugada individual de l'esquerra cap a dins per xutar fregant l'escaire local (58'). Vinyals volia aprofitar aquests minuts d'intensitat per donar una marxa més amb l'entrada d'Haro i Coro per Cirio i Aday (65'). La resposta, però, l'oferia el killer Morales amb un xut sec que obligava Craviotto a intervenir (65').

L'Andorra seguia ben plantat i amb una pressió intensa i situada en línia de creació riberenca impedia que els riberencs s'apropessin en excés a la seva porteria. Només el propi cansament i l'epicitat que la boira transmetia al partit ha permès veure un rush final en què el gol hauria pogut caure per qualsevol dels dos equips, això sí, en jugades més aïllades que no pas trenades. Ángel Sánchez tornava a provar sort des de la llunyania amb una pilota picadeta que gairebé acariciava el travesser andorrà (71'), Félix enviava a córner un xut des de l'interior de la gran de David Corominas a passada de Pitu (73'), però l'Andorra hauria pogut sentenciar amb una rematada alta de Jorge Pina (79') i sobretot amb un mà a mà de Reche amb Craviotto que el lleidatà salvava in extremis (80'). Res, però comparat amb l'ocasió de David Haro al minut 90 amb un control que se li ha escapat per mil·límetres quan ja havia marxat de Félix i tenia la porteria buida per empatar. D'aquí al final, Manel Viale fent de '9' amb l'equip tocant en terreny propi; allò que parlàvem d'adaptar-se a la situació, al rival, als altres 'futbols'.

FITXA TÈCNICA

ANDORRA CF: Félix Aznar, Nacho Tomás, Remacha, Gil, Pedro Lozano, Míchel Salas, Miramón (Nacho Gómez, 80'), Reche, Morales (Vicente Pascual, 90'), Fonsi i Míchel Sanz (Jorge Pina, 62').

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Hammouch, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Cirio (David Haro, 65'), Aday (Corominas, 63'), Pitu, Marc Pedraza (Ángel Sánchez, 37') i David Prats.

Gol: 1-0 Miramón (15').

Àrbitre: Eduardo García Ballesteros (La Rioja). Ha mostrat grogues als locals Morales (33'), Reche (35'), Míchel Salas (52'), Remacha (70') i Fonsi (82') i als visitants Pitu (40'), Rubén García (77'), Lucas Viale (77') i Ángel Sánchez (91').

Incidències: partit de la 15a jornada del grup 3 de Segona B disputat al Juan Antonio Endeiza d'Andorra davant d'uns 1.000 espectadors. Ambient molt fred (uns sis graus de temperatura) en una tarda que començava assolellada i acabava amb una boira realment tancada que gairebé impedia veure una porteria des del gol contrari. Setena visita riberenca a Andorra i quarta derrota; els riberencs ja fa 10 temporades que no guanyen a terres aragoneses per bé que hi han jugat cinc partits. A l'Hospi, Moragón i Manel Gómez han completat la convocatòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada