6/11/11

Exhibició i patiment | CE L'Hospitalet 3-2 UE Sant Andreu

Semblava que no, que d'una vegada per totes l'Hospi avui tindria un final de partit tranquil i que la sisena victòria consecutiva a la Lliga, setena en partit oficial, arribaria d'una manera més o menys còmode. Però què carai: som l'Hospi i ens agrada l'èpica, l'emoció, el patiment. L'única dada clara que es desprèn del 3-2 final és que el que hem viscut aquest migdia a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet ha estat un autèntic partidàs entre dos equips amb propostes de futbol atractives i que sempre han buscat la porteria contrària. La diferència ha estat, bàsicament, en les facilitats defensives ofertes pels uns i pels altres, que en part han facilitat que l'Hospi marxés al descans amb 3-0 al marcador (i gràcies) després d'una primorosa primera meitat. A la represa, 'caraja' riberenca i el Sant Andreu que entrava de nou al partit amb dos gols ràpids sense canviar l'ambició ja demostrada a la primera meitat. Fins al final, de nou la incertesa al marcador ha dominat una matinal plujosa, de tensió i d'alegria final per enfortir l'Hospi en aquesta segona posició de la Lliga, a dos punts d'un Atlètic que derrotava el Mallorca B a domicili (1-2). Tot això abans de rebre el Barcelona a la Copa i de viatjar a Oriola per afrontar un duel vital per seguir creixent.

Saltava l'Hospi al terreny de joc amb dues novetats a la defensa: Hammouch, sancionat i Castaño, lesionat (en pot tenir per, mínim, 5 setmanes) han donat entrada a Peque i a Lucas Viale. Coses de l'atzar, del futbol, la decoració de l'inici del partit pintava pastada a la de fa uns mesos amb un inici fulgurant i efectiu d'un Hospi que en poc més d'un quart d'hora obria una escletxa important al marcador. I és que no havien passat ni quatre minuts que els dos petits de la casa, Coro i Haro feien la primera combinació per començar a destarotar els plans andreuencs: bona assistència del maresmenc cap a Haro, internada a l'àrea del vallesà, marxant del marcador per velocitat i, gairebé sense angle, colava la pilota pel pal curt sense que Morales hi aconseguís arribar (4'). El partit, però seguia obert i el Sant Andreu responia amb un xut de Marcos Jiménez dins l'àrea gran que s'estavellava a la xarxa lateral (6'). Tornava a avisar l'Hospi amb una passada a l'espai de Coro cap a Haro i un xut des d'uns 25 metres del '7' de l'Hospi que marxava per sobre del travesser (9'). Creu.

La cara, minuts més tard després d'un córner botat per Pitu, d'una mala defensa de l'acció per part visitant i de la rapidesa d'un exandreuenc, Lucas Viale, per recollir una pilota morta i enviar-la al fons de la xarxa (18'). 2-0 però el Sant Andreu no li perdia la cara al partit i tornaria a inquietar la porteria de Craviotto amb dues accions de Marcos: la primera un xut desviat des de la frontal (20') i, un minut més tard, cop de cap que obligava el porter lleidatà a enviar la bola a córner (21'). Craviotto hauria d'intervenir més tard en un altre xut de Marc Martínez (40'). Ocasions pels barcelonins, massa oberts i facilitant les incursions riberenques; a punt estava Prats de fer el tercer després d'una passada de Pitu (30'). No era a la primera però si a la segona, tres minut després, que Pratigol l'encertaria.

Penal claríssim comès sobre el davanter de Pomar que s'encarregaria de transformar ell mateix enviant la pilota lluny de l'abast de Morales. Minut 33, 3-0. L'alegria era patent a les grades de l'Estadi i a les cares de la parròquia riberenca donant pas a minuts on l'Hospi s'ha agradat, ha triangulat i ha fet que el Sant Andreu anés darrera la bola sense gairebé opció a tocar-la. A tocar del descans, la festa hauria pogut ser més grossa si David Haro hagués resolt millor una ràpida contra conduïda per Cirio, assistència cap a Haro que marxava per velocitat de la defensa visitant i barret-vaselina sobre Morales massa curt, facilitant que Fran Grima allunyés el perill gairebé sota pals (45'). Hauria pogut ser el quart, el gol que hagués mort definitivament el partit...

Però clar, el futbol és futbol (evident) i a la represa, sense que el Sant Andreu canviés la seva forma de jugar (potser sí que l'Hospi va sortir més relaxat i endarrerit al terreny de joc), el partit es començava a complicar. Abans, als 52 minuts Haro estavellava la pilota al lateral de la xarxa visitant i un minut després un xut de Marc Martínez marxava a córner després de picar en un defensa (53'). Era el preludi del primer gol andreuenc, fruit d'una acció que acabava amb una passada de Xavi Jiménez al punt de penal i una rematada franca de Marcos Jiménez per enviar-la al fons de la xarxa tot i que Craviotto tocava la bola (54'). Dos minuts més tard, el Sant Andreu posava la por al cos dels riberencs després que Pizarro Gómez xiulés un clar penal per mans de Peque i que Marc Martínez el transformés llançant-lo pel centre situant el 3-2 momentani (56').

En dos minuts l'Hospi havia passat de viure tranquil a patir, un cop més, pel marcador. Aday i Marc Pedraza entraven com a homes de refresc però les idees eren més aviat escasses. El Sant Andreu, amb més intenció que arribada seguia provant sort, però no seria fins les acaballes del partit que Marcos Jiménez, sempre actiu, gaudiria d'opcions. Abans, Rubén HGarcía hauria pogut sentenciar en una rematada de cap a la sortida d'un córner que marxava fora després de fregar el pal esquerre de Morales (68'); tampoc Pedraza estaria encertat més tard en una contra de 4 contra 1 que acabava amb una falta clara d'Eloi Fontanella (79'). I, és clar, qui perdona... ho hauria pogut acabar pagant si una bona mitja volta de Marcos Jiménez (87') i un xut del mateix davanter mallorquí (94') haguessin anat uns quants centímetres més avall i no s'haguessin perdut per sobre del travesser. No és menys cert, però, que Aday l'ha tinguda instants abans amb una cavalcada en solitari i un xut escorat que Morales blocava en dos temps (91'). Al final, cinc de descompte i sensació d'alleujament per seguir sumant. Per seguir somiant.

CE L'HOSPITALET: Craviotto, Peque, Moussa, Manel Viale, Lucas Viale, Rubén García, Pitu, Cirio (Manel Gómez, 90'), Corominas (Marc Pedraza, 64'), David Haro (Aday, 64') i David Prats.

UE SANT ANDREU: Morales, Rubén Canelada, Fran Grima, Dídac, Moyano, Carroza, Xavi Jiménez, Lluís Blanco (Eloi, 69'), Marc Martínez, Quim Araujo (Arnau, 80') i Marcos Jiménez.

Gols: 1-0 David Haro (4'); 2-0 Lucas Viale (18'); 3-0 David Prats (33', penal); 3-1 Marcos Jiménez (54'); 3-2 Marc Martínez (56', penal).

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez (Madrid). Ha amonestat els locals Peque (56') i els visitants Moyano (36'), Xavi Jiménez (63'), Lluís Blanco (69'), Eloi (79'), Carroza (92').

Incidències: partit de la 12a jornada del grup 3 de Segona B disputat a l'Estadi de Futbol de l'Hospitalet davant d'uns 400 espectadors. Matí plujós que ha provocat que bona part del públic s'estigués sota cobert aprofitant que l'entrada val per tribuna també, a diferència del que passa al Narcís Sala. A l'Hospi, Moragón i Ángel Sánchez han completat la convocatòria.